9 Ιουνίου 2009

Αλαζονική χαρακτηρίζει το ΠΑΣΟΚ τη «γαλάζια» ερμηνεία του εκλογικού αποτελέσματος




Σε κλίμα αισιοδοξίας πραγματοποιήθηκε η συνεδρίαση του Επιτελικού Κύκλου Οικονομίας του ΠΑΣΟΚ, προκειμένου να γίνει και μια πρώτη αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος, αλλά και των αποφάσεων των Eurogroup/Ecofin.

Ο κ. Παπανδρέου έκρινε ως αλαζονική τη στάση της ΝΔ απέναντι στο εκλογικό αποτέλεσμα, επισημαίνοντας ότι δεν αλλάζει τίποτα.

Παράλληλα, εκτίμησε ότι το μόνο που μπορεί να κάνει ο πρωθυπουργός είναι «επικοινωνιακές κινήσεις χωρίς βάθος».

Ο Γιώργος Παπανδρέου είπε ότι η νίκη του Κινήματος στις εκλογές ήταν αποτέλεσμα της δουλειάς που έγινε, ενώ πρόσθεσε ότι το ΠΑΣΟΚ συνέδεσε την κατάσταση στην οικονομία με τον τρόπο λειτουργίας του κράτους, την ανομία και την ατιμωρησία.

Σύμφωνα με τον ίδιο το κόμμα θα αναδείξει τις τεράστιες ευθύνες της ΝΔ στον τομέα της οικονομίας με αιχμή τις δημόσιες σπατάλες και τη μη επένδυση σε αναπτυξιακές προοπτικές.

Αναφερόμενος στην ευρωπαϊκή σοσιαλδημοκρατία, ο Γ.Παπανδρέου διαπίστωσε ευρωπαϊκή αμηχανία, θεσμική και πολιτική, απέναντι στις εξελίξεις.

Ο ίδιος είπε ακόμα ότι οι σοσιαλδημοκράτες δεν πρέπει να «βράζουν» στην μιζέρια της ξενοφοβίας, που θέλουν να περάσουν οι συντηρητικοί.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ