7 Απριλίου 2009

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΒΡΟΥΤΣΗ ΣΕ ΡΗΓΑ ΓΙΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΟΑΕΕ ΣΤΙΣ ΚΥΚΛΑΔΕΣ.

Η ίδρυση γραφείων ΟΑΕΕ στη Σαντορίνη, την Πάρο, την Μύκονο και την Τήνο είναι δίκαια αιτήματα των εμπορικών συλλόγων Κυκλάδων, τα οποία υποστηρίζω με όλες μου τις δυνάμεις. Όχι με λόγια, αλλά με πράξεις.

Ήδη ξεκίνησε η λειτουργία γραφείου ΟΑΕΕ στη Νάξο, μετά από απόφαση της Κυβέρνησης . Μια απόφαση που υπήρξε αποτέλεσμα της συνάντησης που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία μεταξύ των εμπορικών συλλόγων του νομού μας με τον Διοικητή του Οργανισμού κ. Κώστα Παπαθανασίου τον περασμένο Σεπτέμβριο. Στη σχετική συνάντηση αποσπάσαμε την δέσμευση ότι θα ικανοποιηθούν οι ανάγκες για την ίδρυση των γραφείων και στα υπόλοιπα νησιά που έχουν ανάγκη.

Επίσης, η Κυβέρνηση, μέσω της Υπουργού Απασχόλησης κ. Φ. Πάλλη – Πετραλιά, την οποία έχω ενημερώσει αναλυτικά για το θέμα, έχει δεσμευθεί ότι θα προχωρήσει το προσεχές διάστημα στην ίδρυση γραφείων ΟΑΕΕ στη Σαντορίνη και την Πάρο, σε ένα κυβερνητικό σχέδιο υλοποίησης των προτεραιοτήτων που έχουν θέσει οι ίδιοι οι εμπορικοί σύλλογοι του νομού. Ενώ, σε συνάντηση του πραγματοποίησα με τον Υφυπουργό Απασχόλησης κ. Κοντογιάννη τον περασμένο μήνα έθεσα το θέμα ταχύτερης υλοποίησης των κυβερνητικών δεσμεύσεων για την ίδρυση και των υπόλοιπων γραφείων.

Η άριστη συνεργασία με τους Εμπορικούς Συλλόγους των Κυκλάδων συνεχίζεται με βασικό στόχο οι ασφαλισμένοι των Κυκλάδων να μην ταλαιπωρούνται με άσκοπες μετακινήσεις και να εξυπηρετούνται καλύτερα από τον ΟΑΕΕ.

Παρά τις κυβερνητικές πρωτοβουλίες και το ειλικρινές ενδιαφέρον των αρμόδιων φορέων για την υπόθεση, ο κ. Ρήγας και το ΠΑΣΟΚ. συνεχίζουν τους λαϊκισμούς, προσπαθώντας να επιπλεύσουν πολιτικά. Ενώ, τα 20 χρόνια διακυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ δεν έκαναν απολύτως τίποτα για την καλύτερη εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων, σήμερα «κόπτονται» να ιδρυθούν μέσα σε λίγους μήνες τα εν λόγω γραφεία σε όλα τα νησιά. Τέτοιες παλαιοκομματικές πρακτικές ανήκουν στο παρελθόν και όχι στο μέλλον των Κυκλάδων.

Η αλήθεια είναι ότι οι καιροσκόποι «αγωνιστές» του ΠΑΣΟΚ ουδέποτε ενδιαφέρθηκαν πραγματικά για τα προβλήματα των εμπόρων και επαγγελματιών των Κυκλάδων. Ο εμπορικός κόσμος των Κυκλάδων γνωρίζει πολύ καλά ότι με την Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας έγιναν σημαντικά βήματα για την ικανοποίηση των αιτημάτων τους. Είναι καιρός ο κ. Ρήγας να σταματήσει να εμπαίζει και να υποτιμά τους Κυκλαδίτες, γιατί και κρίση έχουν, αλλά κυρίως μνήμη.