3 Απριλίου 2009

Αντάμωμα στο σύλλογο Μεσοτοπιτών με ρεμπέτικα και σμυρναίικα τραγούδια

Σας καλούμε στην μουσική μας εκδήλωση το Σάββατο 4 Απριλίου

Σας περιμένουμε....

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΕΣΟΤΟΠΙΤΩΝ ΛΕΣΒΟΥ «Η ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ»

Εθν. Αντίστασης 33 Δάφνη Τ.Κ.: 17237

Τηλ.: 210 9707417 * Fax: 210 9762595

URL:www..mesotopites.gr

anagenme@otenet.gr & mesotopites@mesotopites.gr

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΗΣ ΠΡΩΤΗΣ ΔΙΣΚΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ ΤΟΥ ΜΟΥΣΙΚΟΥ ΣΧΗΜΑΤΟΣ «ΔΗΘΕΝ»


Ο σύλλογος Μεσοτοπιτών Λέσβου «Η ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ» και το μουσικό σχήμα «ΔΗΘΕΝ» σας προσκαλούν στην παρουσίαση του πρώτου δίσκου του μουσικού σχήματος με τίτλο «ΓΛΥΚΙΑΣ ΑΥΓΗΣ ΑΝΤΑΜΩΜΑ» που περιέχει δεκαεννέα ρεμπέτικα και σμυρναίικα τραγούδια.

Η παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα του συλλόγου (Εθνικής Αντιστάσεως 33, στη ΔΑΦΝΗ, πλησίον του ομώνυμου σταθμού του ΜΕΤΡΟ) όχι την αυγή αλλά το απόγευμα του Σαββάτου 4 Απριλίου 2009 (19:30) Την παρουσίαση θα προλογίσει ο κ. Μοσχόβης Χαράλαμπος.

Ο σύλλογος έχει συνεργαστεί συχνά με το συγκρότημα, τόσο σε χορούς στην αίθουσά του όσο και στη διοργάνωση εκδηλώσεων.

Παίζουν και τραγουδούν:

Καραμάνης Γιάννης- κιθάρα, τραγούδι

Βουτσελά Βιβή- τραγούδι

Η (Μεσοτοπίτισα) Σπανού Σταυρούλα- σαντούρι

Μουργελάς Νίκος- κανονάκι, μπαγλαμά

Κοτσωβίλης Παναγιώτης- μπουζούκι

Ο (Μεσοτοπίτης) Σαραντίδης Βαγγέλης- βιολί

Καλαντζής Κώστας- κρουστά

Στην εκδήλωση οι «ΔΗΘΕΝ» θα μας κρατήσουν συντροφιά με παραδοσιακά και ρεμπέτικα σε ένα ανοιχτό πρόγραμμα που σας περιμένει όλους.

Το συγκρότημα

Οι «ΔΗΘΕΝ» δημιουργήθηκαν την άνοιξη του 1994 με αφορμή μια φοιτητική εκδήλωση στο οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΑΣΟΕΕ). Από την πρώτη στιγμή η επαφή με το ρεμπέτικο τους μάγεψε. Έκτοτε ξεκινούν να μελετούν και να αποδίδουν τραγούδια τόσο από την Πειραιώτικη όσο και από την σμυρναίικη Σχολή του ρεμπέτικου. Ως σχήμα λαμβάνουν μέρος σε πολιτιστικές εκδηλώσεις και συναυλίες, μουσικές βραδιές, λαϊκά γλέντια και φεστιβάλ παραδοσιακής και λαϊκής μουσικής. Παράλληλα ερμηνεύουν δημιουργίες μεγάλων συνθετών του ρεμπέτικου σε ταβέρνες, μουσικές σκηνές, κουτούκια, νυχτερινά μαγαζιά και γενικότερα σε χώρους που προβάλλουν και φιλοξενούν αυτό το αυθεντικό είδος λαϊκής μουσικής..

"Γλυκιάς αυγής αντάμωμα"

Στην πρώτη τους δισκογραφική δουλειά "Γλυκιάς αυγής αντάμωμα" προσεγγίζουν όσο αυτό είναι εφικτό τις δημιουργίες μιας λαμπρής εποχής του μουσικού παρελθόντος.Στο παρόν CD που κυκλοφορεί από την LEGEND - MODERN TIMES θα βρούμε σπουδαία τραγούδια των Παναγιώτη Τούντα, Βαγγέλη Παπάζογλου, Γιώργου Μητσάκη, Κώστα Σκαρβέλη, Μάρκου Βαμβακάρη, Αντώνη Νταλκά, Δημήτρη Σέμση, Κώστα Καρίπη, Γρηγόρη Ασίκη κ.α., καθώς και αρκετά παραδοσιακά. Εκτός από τους «ΔΗΘΕΝ», τραγούδια ερμηνεύουν ο Παναγιώτης Λάλεζας (ο οποίος θα βρίσκεται στην παρουσίαση),ο Γιάννης Λεμπέσης και ο Μανώλης Δημητριανάκης