23 Απριλίου 2009

Με μία ακόμη δικογραφία να είναι στο Πλημμελειοδικείο Σάμου και να αναμένεται -σύμφωνα με πληροφορίες– να διαβιβαστεί στη Βουλή

πηγή www.zougla.gr





Στο μικροσκόπιο το πουγκί Παυλίδη


Στο μικροσκόπιο το πουγκί Παυλίδη
22 Απριλίου 2009, 20:41

Δ. Κ.

Στο μικροσκόπιο των εμπειρογνωμόνων έχουν μπει όλοι οι τραπεζικοί λογαριασμοί των μελών της οικογένειας Παυλίδη, για να διακριβωθεί αν υπάρχουν ή όχι «σκοτεινές διαδρομές».


Με μία ακόμη δικογραφία να είναι στο Πλημμελειοδικείο Σάμου και να αναμένεται -σύμφωνα με πληροφορίες– να διαβιβαστεί στη Βουλή και η οποία φαίνεται να αφορά σε μία επιπλέον άγονη γραμμή με φόντο τον τότε υπουργό, Αριστοτέλη Παυλίδη και το αρμόδιο υπουργείο, τα πράγματα γίνονται ολοένα και πιο δύσκολα για το Δωδεκανήσιο βουλευτή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο βιβλιάριο καταθέσεων της οικογένειας Παυλίδη, τα τελευταία χρόνια δεν έχουν διακινηθεί μεγάλα ποσά. Σε αυτό του αδελφού του, Αναστασίου Παυλίδη, υπάρχουν αναλήψεις και καταθέσεις μεγάλων ποσών. Πρέπει, ωστόσο, να επισημάνουμε ότι ο θείος που έδωσε τα χρήματα για το σπίτι, είναι ένας μετανάστης στη Νότιο Αφρική και πιο εύπορος, οπότε μπορεί και να δικαιολογούνται αυτές οι κινήσεις των μεγάλων ποσών.

Στο συγκεκριμένο βιβλιάριο (του αδελφού) έχουν γίνει καταθέσεις, τόσο με ονοματεπώνυμο, όσο και ανώνυμες. Αναλήψεις, ωστόσο, γίνονταν από το ίδιο πάντα άτομο, με αρχικά Γ.Ρ. και μένει να δούμε -λένε οι βουλευτές της αντιπολίτευσης- τι σχέση έχει το συγκεκριμένο άτομο με τις επιχειρηματικές δραστηριότητες του θείου.

Ένα ποσό 60.000 ευρώ πήγε στο λογαριασμό του Αριστοτέλη Παυλίδη και της συζύγου του από την κόρη τους, τον Ιανουάριο του 2009. Πρόκειται για τη δεύτερη κόρη του κυρίου Παυλίδη και όχι για τη θυγατέρα που αγόρασε το διαμέρισμα.

Το πλοίο της κυβέρνησης δε λέει να καταφέρει να βγει από τη θαλασσοταραχή. Πολλά στελέχη αφήνουν αιχμές για τον τέως υπουργό, άλλα του δείχνουν τη ρότα της παραίτησης, όμως το κόμμα αποφάσισε να του πετάξει σωσίβιο στη δύσκολη αυτή στιγμή.

Χαρακτηριστικό του κλίματος που επικρατεί, είναι οι δηλώσεις του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, μέλους της επιτροπής, Μαργαρίτη Τζίμα: «Δεν μπορεί να υπάρχει υπουργός που να κουνά το δάκτυλο στη Βουλή, να λέει ότι είναι σακί που το ρίχνουν στη θάλασσα. Είναι απαράδεκτο και πρέπει να μπει στο πόρισμα ότι δεν είπε την πραγματική αξία του ακινήτου και ότι κράτησε το συνεργάτη του. Δεν ψηφίζω την παραπομπή του, αλλά αυτά δεν τιμούν ούτε τον κ. Παυλίδη, ούτε τον πολιτικό κόσμο».

Ο υπόλοιπος πολιτικός κόσμος, ωστόσο, ζητάει την παραπομπή του Αριστοτέλη Παυλίδη.

Ο τέως υπουργός Αιγαίου διαμηνύει μέσω του δικηγόρου του, Αντώνη Φούσσα, ότι ο πελάτης του ουδέποτε είπε ότι και να παραπεμφθεί δεν παραιτείται, παρά μόνο διευκρίνισε ότι είχε πει στη Βουλή: «Δεν παραιτούμαι, δεν ανεξαρτητοποιούμαι». Όλα αυτά, όμως επισημαίνει ο δικηγόρος, εφόσον δεν παραπεμφθεί ο πελάτης του.