13 Απριλίου 2009

170 βέλγοι μαθητές έφτασαν στη Σάμο από την Τουρκία και δεν μπόρεσαν ούτε φαγητό να βρουν.

Επέστρεψαν στη Τουρκία μια ώρα πριν την αναμενόμενη αναχώρηση


Μετά μας φταίνε οι άλλοι. Χθες Κυριακή των Βαΐων ήρθαν από το Κουσάντασι της Τουρκίας δύο Τουρκικά πλοία. Το ένα μετέφερε 170 περίπου μαθητές οι οποίοι ήταν βέλγοι και είχαν ξεκινήσει από τη Σμύρνη αρκετά πρωί ώστε να επιβιβαστούν στο πλοίο που θα τους μετέφερε στη Σάμο. To άλλο μετέφερε απλούς τουρίστες.
Σίγουρα κάποιοι εδώ στη Σάμο γνώριζαν ότι θα έρθουν τόσοι μαθητές από την Τουρκία και θα μπορούσαν να έχουν ειδοποιηθεί οι επιχειρηματίες της πόλης .
Οι μαθητές αφού περιηγήθηκαν σε μια κλειστή αγορά σε μια παραλιακή μέσα στα μπάζα χωρίς να μπορέσουν να δουν κάτι άλλο ζήτησαν γρήγορα από τους συνοδούς τους να γυρίσουν πίσω .Ακόμα και αυτό το μουσείο το βρήκαν κλειστό .Δυστυχώς έτσι έχουμε μάθει, μια κοινωνία δημοσίων υπαλλήλων χωρίς εναλλακτικές λύσεις, χωρίς να μπορούμε να δούμε πέρα από τη μύτη μας, χωρίς να μπορούμε να δείξουμε σε αυτά τα παιδιά στους μαθητές ποια είναι η ιστορία μας ποιοι είμαστε.
Όταν ρωτήθηκε η υπεύθυνη για το ποιες είναι οι απόψεις της, απάντησε τρεις φορές ,ανοργανωσιά, ανοργανωσιά ,ανοργανωσιά, ούτε φαγητό δεν κατάφεραν να φάνε αφού όλα ήταν κλειστά .Το αποτέλεσμα ήταν στο τέλος αφού ούτε να φάνε δεν μπόρεσαν οι μαθητές να μαζευτούν αρκετοί ώρα πριν την αναχώρηση του πλοίου και να ζητούν επιμόνως να φύγουν να γυρίσουν πίσω νωρίτερα από ότι ήταν προγραμματισμένη η αναχώρηση