12 Μαρτίου 2009

Η Γραμματέας Γυναικείων Θεμάτων, Βουλευτής Β’ Αθήνας, Κατερίνα Παπακώστα – Σιδηροπούλου, με αφορμή την ‘’Παγκόσμια Hμέρα της Γυναίκας


Η Γραμματέας Γυναικείων Θεμάτων, Βουλευτής Β’ Αθήνας, Κατερίνα Παπακώστα – Σιδηροπούλου, με αφορμή την ‘’Παγκόσμια Hμέρα της Γυναίκας’’ (8/3) επισκέφθηκε, σήμερα, τη Σχολή Αξιωματικών Νοσηλευτών (Σ.Α.Ν.), στο Στρατόπεδο Σακετά Α΄, στον Βύρωνα.

Την Κ. Παπακώστα υποδέχθηκε και συνόδεψε η Σμήναρχος Τσαγκλή Αγγελική, Διοικητής της Σχολής, η οποία ενημέρωσε τη Γραμματέα για τους 158 σπουδάστριες και σπουδαστές που φοιτούν στη Σχολή, μεταξύ των οποίων και έξι αλλοδαποί.

Οι σπουδαστές - εκ των οποίων τα 2/3 είναι γυναίκες - λαμβάνουν την απαραίτητη κατάρτιση με την ανάλογη επιστημονική και στρατιωτική εκπαίδευση και τοποθετούνται για υπηρεσία στα νοσοκομεία και τις υγειονομικές υπηρεσίες των αντίστοιχων Ενόπλων Δυνάμεων.

«Οι νοσηλεύτριες της Σ.Α.Ν επιτελούν διττό ρόλο στην υπηρεσία του πολίτη και του κοινωνικού συνόλου, αφού καλούνται να είναι συγχρόνως και Νοσηλευτές και Αξιωματικοί», δήλωσε η Γραμματέας Γυναικείων Θεμάτων της Ν.Δ.