5 Μαρτίου 2009

Η Ν.Ε. ΠΑ.ΣΟ.Κ. Πειραιά και Νησιών καταγγέλλει την Κυβέρνηση για το ξεπούλημα του Σταθμού Εμπορευματοκιβωτίων


Η Ν.Ε. ΠΑ.ΣΟ.Κ. Πειραιά και Νησιών για μια ακόμη φορά καταγγέλλει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο την Κυβέρνηση της Ν.Δ. για το ξεπούλημα του Σταθμού Εμπορευματοκιβωτίων (ΣΕΜΠΟ) του Ο.Λ.Π.

Αφού, επί τέσσερα χρόνια (2004-2008), η κυβέρνηση της Ν.Δ. απαξίωσε τον ΟΛΠ, παραδίδει το πιο κερδοφόρο κομμάτι του Οργανισμού στους Κινέζους.

Η διαδικασία ξεπουλήματος του ΣΕΜΠΟ ήταν στημένη και προαποφασισμένη από την Κυβέρνηση Καραμανλή στα πλαίσια του άκρατου και ασύδοτου νεοφιλελευθερισμού, που εκπροσωπεί ιδεολογικά το κόμμα του αφού εδώ και 3 χρόνια εξυφάνθηκε ένα εγκληματικό σχέδιο για τα συμφέροντα της ελληνικής οικονομίας, που ολοκληρώνεται αυτές τις μέρες στη Βουλή παρ’ ότι εκκρεμούν νομικές προσφυγές των εργαζομένων στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

Καταπατήθηκε κάθε έννοια δικαίου και κάθε κανόνας προκειμένου να φτάσουν σε μια χαριστική παραχώρηση σε μια αποικιοκρατική σύμβαση, που μας ντροπιάζει ως χώρα.

Με τις γνωστές και ξεπερασμένες πρακτικές ξεπουλήματος της Δημόσιας περιουσίας καταλήγει το λιμάνι του Πειραιά, από μια σημαντική διεθνή κίνηση μέχρι το 2003, να έχει μηδενική παρουσία σήμερα έχοντας χάσει σημαντικούς πελάτες και αγορές. Οι ευθύνες της κυβέρνησης Καραμανλή είναι βαρύτατες.

Εάν δει κανείς την προκήρυξη, τη σύμβαση και τον κυρωτικό νόμο, που κατατέθηκε στη Βουλή θα διαπιστώσει ότι σε κάθε στάδιο λαμβάνονται αποφάσεις κατά παράβαση της ελληνικής και της κοινοτικής νομοθεσίας, μόνο και μόνο για να ωφεληθεί ο ανάδοχος και να ζημιωθεί το Ελληνικό Δημόσιο.

Όλα τα προηγούμενα χρόνια η πολιτική του ΠΑΣΟΚ βασίστηκε στη διαφύλαξη του δημόσιου ελέγχου και στην προώθηση του εκσυγχρονισμού του ΟΛΠ, με σημαντικά αποτελέσματα. Ανέδειξε τον διεθνή ρόλο του λιμανιού, έφερε κίνηση, προστάτευσε την απασχόληση, δημιούργησε νέες ευκαιρίες και πλούτο στην ελληνική οικονομία και κοινωνία και όχι ξένα κρατικά μονοπώλια. Η σύμβαση που έρχεται για κύρωση στην Βουλή είναι επιζήμια για την χώρα, την ελληνική οικονομία και τον Ελληνικό Λαό.

Η Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Α΄ Πειραιά δηλώνει κατηγορηματικά ότι οι στρατηγικές λιμενικές υποδομές της χώρας δεν εκχωρούνται μέσα από αποικιοκρατικού χαρακτήρα συμβάσεις και νόμους, καταγγέλλει το ξεπούλημα των λιμανιών και δεσμεύεται ότι θα κάνει ότι μπορεί να ανατρέψει μια ακόμη πράξη ντροπής της Ν.Δ.

Από το Γραφείο Τύπου

της Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ

Α’ ΠΕΙΡΑΙΑ και ΝΗΣΩΝ