5 Μαρτίου 2009

Τα αιρετά και διοριζόμενα μέλη Λιμενικών Επιτροπών πρέπει να είναι κάτοικοι της έδρας του Λιμενικού Ταμείου

Περί κωδικοποιήσεως των περί λιμενικών Ταμείων κείμενων διατάξεων.ΒΔ/19.1.1939.
Τα αιρετά και διοριζόμενα μέλη Λιμενικών Επιτροπών πρέπει να είναι κάτοικοι της έδρας του Λιμενικού Ταμείου .Επιτρέπεται εξαίρεσις από της αρχής ταύτης εις τας διά Διατάγματος καθορισθησομένας περιπτώσεις αλλά άνευ δικαιώματος οδοιπορικών εξόδων.

Σύμφωνα με το παραπάνω άρθρο που αφορά τον τρόπο εκλογής μελών Λιμενικής Επιτροπής -Προσόντα-Ασυμβίβαστο-Κατοικία, τα μέλη της Λιμενικής Επιτροπής θα πρέπει να είναι κάτοικοι της έδρας του Λιμενικού Ταμείου.

Προκύπτει όπως φαίνεται πρόβλημα για τα μέλη εκείνα που είναι κάτοικοι άλλων εδρών .Τίθεται ως εκ τούτου ζήτημα για τους κ.κ Λυμπέρη Παναγιώτη Δήμαρχο Καρλοβάσου ως εκπροσώπου από την ΤΕΔΚ,Νικόλαο Στεφανή Πολιτικό Μηχανικό,και θεοφάνη Παπαθανάση υπάλληλο ΕΛ,ΤΑ..

Επειδή υπάρχουν βάσιμες πληροφορίες ότι η ΤΕΔΚ Σάμου δεν συνεδρίασε σε σώμα για να οριστεί ο εκπρόσωπος της στη Λιμενική Επιτροπή παρακαλούμε να δοθεί στη δημοσιότητα το πρακτικό της .

Επίσης πρόβλημα έχει δημιουργηθεί και ως προς τον εκπρόσωπο του συνδέσμου ναυτικών πρακτόρων .Ο κ.Κωνσταντίνος Έλληνας δεν έχει την ιδιότητα του Ναυτικού Πράκτορος όπως ο Νόμος ορίζει .Περιμένουμε τις εξελίξεις γύρω από αυτό το θέμα