5 Μαρτίου 2009

ΜΕΓΑΛΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΑΠΟ ΤΑ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΑ ΛΕΣΒΟΥ, ΧΙΟΥ ΚΑΙ ΣΑΜΟΥ


Γιορτάζουν τα 90χρονά τους στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας




"Η ισχύς εν τη ενώσει" για τα Επιμελητήρια Λέσβου, Χίου και Σάμου, οι διοικήσεις των οποίων, πέραν των κοινών μέχρι τώρα διεκδικήσεων σε αναπτυξιακά ζητήματα της ακριτικής περιοχής μας, αποφάσισαν να κάνουν ακόμα πιο αισθητή την παρουσία τους, με την διοργάνωση μιας μεγάλης εκδήλωσης αυτό το Σάββατο στην Αθήνα, με αφορμή τη συμπλήρωση 90 χρόνων από την κοινή ίδρυσή τους (με το Βασιλικό Διάταγμα του 1918).
Στόχος των Επιμελητηρίων του Βορείου Αιγαίου είναι πέραν του επετειακού - εορταστικού χαρακτήρα, να επιδιωχθεί η προβολή της ακριτικής περιοχής μας και να γίνουν γνωστά στο κέντρο τα ζητήματα της κοινής δράσης των τριών Νομών της περιοχής μας (που αντιμετωπίζουν κοινά και οξυμμένα προβλήματα, λόγω της νησιωτικότητας και του μικρού μεγέθους των οικονομιών τους).
Υπάρχει όμως και ένας δεύτερος, αλλά εξίσου βασικός στόχος που είναι η σύσφιγξη των δεσμών των βορειοαιγαιοπελαγιτών της Αττικής με τις ιδιαίτερες πατρίδες τους.
Όπως δήλωσε για το θέμα στα "AI.N." ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λέσβου Γιώργος Ορφανός: «Στην εκδήλωση έχουν προσκληθεί μεταξύ άλλων εκπρόσωποι της κυβέρνησης και όλων των κοινοβουλευτικών κομμάτων, καθώς και 700 περίπου Λέσβιοι, Χιώτες και Σαμιώτες που ζουν και δραστηριοποιούνται στην Αττική (επιφανείς επιχειρηματίες, επιστήμονες, δημοσιογράφοι και μέλη των συμβουλίων των συντοπίτικων συλλόγων των νησιών μας)».
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις αίθουσες δεξιώσεων "Royal Ballroom" του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας στις 8.30 το βράδυ του Σαββάτου, με τις ευγενείς χορηγίες των ALPHA BANK, COSMOTE, ΟΠΑΠ, των Υπουργείων Ανάπτυξης και Ναυτιλίας όπως και των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων Λέσβου, Χίου και Σάμου.
Υποστηρικτές της εκδήλωσης είναι επίσης οι εταιρείες "Ποτοποιία Πλωμαρίου Ισίδωρος Αρβανίτης", "Best Western Hotels", "Mastiha Shop" και "Mastic Spa".
Στα πλαίσια της εκδήλωσης θα λειτουργήσει και μικρή έκθεση τοπικών προϊόντων από τους τρεις νομούς του Β. Αιγαίου. Να σημειώσουμε, τέλος, ότι την εξεύρεση των χορηγών κα την όλη διοργάνωση της εκδήλωσης έχει αναλάβει η "GO Εκδοτική Διαφημιστική Αιγαίου Α.Ε." (τηλ. 2251-022745)πηγή αιολικά νέα