2 Μαρτίου 2009

καλωσόρισμα του Νομάρχη Λέσβου Παύλου Βογιατζή κατά την υποδοχή του Πατριάρχη στη Λέσβο


ΠΡΟΣΦΩΝΗΣΗ (ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΜΑ) ΤΟΥ ΝΟΜΑΡΧΗ ΛΕΣΒΟΥ, ΠΑΥΛΟΥ ΒΟΓΙΑΤΖΗ, ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΥΠΟΔΟΧΗ ΤΗΣ Α.Θ.Π. ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΟΥ, κ.κ. ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΥ

ΚΑΙ ΤΗΣ ΣΕΠΤΗΣ ΣΥΝΟΔΕΙΑΣ ΑΥΤΟΥ,

ΣΤΟΝ ΚΡΑΤΙΚΟ ΑΕΡΟΛΙΜΕΝΑ ΛΕΣΒΟΥ.

(26 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2009)

Παναγιώτατε και Θεοτίμητε Δέσποτα,

με τη Σεπτή και Τιμία Συνοδεία Σας,

Για τέταρτη φορά το νησί της Λέσβου δέχεται την Πατριαρχική επίσκεψη και μπορεί ο καθένας να διαπιστώσει τη σημασία και τη σπουδαιότητα των επισκέψεών Σας, στα μάτια όλων των Λέσβιων, που -κάθε φορά- με έκδηλη συγκίνηση και αγάπη και με επικεφαλής τις θρησκευτικές, πολιτικές, στρατιωτικές, αστυνομικές και λοιπές αρχές του τόπου, συγκεντρώνονται, για να υποδεχθούν τον ηγέτη της Ορθοδοξίας, τον Οικουμενικό Πατριάρχη, τον Πατριάρχη του Γένους, τον Πατριάρχη το δικό μας.

Και θα μπορεί επίσης να το διαπιστώσει κάθε ένας, στη συνέχεια, από τις εκδηλώσεις τιμής, αγάπης και σεβασμού, που Σας επιφυλάσσει ο λαός της Λέσβου, απ’ όπου και αν περάσετε, όπου και αν σταθείτε.

Τούτη, όμως, η τέταρτη επίσκεψή Σας στο νησί μας είναι πράγματι ξεχωριστή. Γιατί ο τόπος μας θα έχει την ευλογία αύριο να υποδέχεται μαζί με Εσάς Παναγιώτατε και τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο. Διπλή η τιμή, διπλή η χαρά, διπλή κι η ευτυχία!

Παναγιώτατε, ευλογώ το Θεό, που με αξιώνει αυτής της μεγάλης τιμής, να Σας υποδέχομαι για πέμπτη φορά στο Νομό μας. Μία φορά στη Λήμνο και τον Άγιο Ευστράτιο και σήμερα -για τέταρτη φορά- στη Λέσβο.

Καλώς ήλθατε Παναγιώτατε, Εσείς και η Τιμία Συνοδεία Σας.