31 Μαρτίου 2009

"Ενίσχυση του ΚΚΕ"


Με τα μέτρα - νέες επιχορηγήσεις που ανακοίνωσε η κυβέρνηση υπέρ των μεγαλοεξαγωγέων, αποδεικνύει ότι χρήματα υπάρχουν για όλα τα τμήματα της πλουτοκρατίας που ευθύνονται για την κρίση, όχι όμως για τους εργαζόμενους, τους αυτοαπασχολούμενους, τους μικροαγρότες, δηλαδή αυτούς που παράγουν τον πλούτο. Γι’ αυτό τα λαϊκά στρώματα έχουν μόνο μια επιλογή: Καμιά θυσία για την πλουτοκρατία, καμιά συναίνεση. Αντεπίθεση για τα δικαιώματά τους κατά της ΕΕ και κατά των κομμάτων που την υπηρετούν, τονίζει σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ.

Καταδίκη της πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ενωσης, των δυο μεγάλων κομμάτων αλλά και των κομμάτων που μπορεί να αποτελέσουν εναλλακτική επιλογή, με ταυτόχρονη ενίσχυση του ΚΚΕ είναι οι στόχοι του κόμματος όπως τους ανέπτυξε η γενική γραμματέας Αλέκα Παπαρήγα σε συνέντευξη Τύπου, σημειώνοντας ταυτόχρονα ότι υπό την έννοια αυτή το περιεχόμενο που δίνει το ΚΚΕ στις Ευρωεκλογές και τις εθνικές εκλογές είναι το ίδιο.

Βασικό κριτήριο της ψήφου στις Ευρωεκλογές είναι η στάση των κομμάτων στη συνθήκη του Μάαστριχτ, είπε η κα Παπαρήγα και ανέτρεξε σε δηλώσεις των κομμάτων το 1992 για να τονίσει στη συνέχεια ότι στις σημερινές συνθήκες η απειθαρχία, η ανυπακοή και τελικά η αποδέσμευση από την Ευρωπαϊκή Ενωση για μια άλλη Ευρώπη είναι ρεαλιστικοί στόχοι.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τα περί κούρασης του πρωθυπουργού η κ. Παπαρήγα είπε ότι ο λαός είναι κουρασμένος από τη σημερινή ΝΔ και το χθεσινό ΠΑΣΟΚ.

Αυτό πρόσθεσε, σε τελική ανάλυση είναι εκστρατεία αποπροσανατολισμού γιατί το ζήτημα είναι ποια συμφέροντα εξυπηρετεί κάποιος του κεφαλαίου ή του λαού.

Σχετικά με το ενδεχόμενο πραγματοποίησης διπλών εκλογών, η κα Παπαρήγα είπε ότι κάποιοι προτάσσουν συνεχώς το ζήτημα των εκλογών και με τον τρόπο αυτό αποπροσανατολίζουν το λαό και τους εργαζόμενους και υπογράμμισε, την ανάγκη επιτυχίας της κινητοποίησης των εργαζομένων στις 2 Απριλίου. Σημείωσε ωστόσο, ότι το ΚΚΕ είναι έτοιμο για εκλογές ανά πάσα στιγμή.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με νέες δηλώσεις του κ. Πάγκαλου, η κα Παπαρήγα είπε ότι στον κ. Πάγκαλο έχει ανατεθεί καταμερισμός από την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ. Αν δεν είχε καταμερισμό δεν θα άξιζε να ασχοληθεί κανείς μαζί του είπε η γραμματέας του ΚΚΕ, η οποία επίσης τόνισε, ότι το κόμμα της δεν προτίθεται να επιστρέψει στην δεκαετία του '50 λέγοντας ότι αυτό είναι έργο των ιστορικών.

Απαντώντας τέλος σε ερώτηση, για την εγκληματικότητα η κα Παπαρήγα είπε ότι δεν οφείλεται στην οικονομική κρίση λέγοντας ότι κάποιοι που είχαν παραβατική συμπεριφορά από πριν την έχουν και τώρα, μπορεί πρόσθεσε μετά από χρόνια να υπάρξουν προβλήματα, αλλά, σημείωσε, κάποιος που βγήκε στην ανεργία τώρα δεν σκοτώνει για 400 ευρώ.