Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία δάνεια έλαβαν μεταξύ άλλων: 450 Φαρμακοποιοί, 160 φροντιστήρια και εκπαιδευτήρια, 131 γιατροί και μικροβιολογικά εργαστήρια, 54 δικηγόροι και συμβολαιογράφοι και 4 μεσίτες.
Το ερώτημα είναι πως όμως μεταξύ άλλων είναι πως κατάφεραν να πάρουν τα δάνεια αυτά για παράδειγμα οι συμβολαιογράφοι οι οποίοι όπως είναι γνωστό δεν διαθέτουν εταιρείες.
Επιπροσθέτως, όπως αναφέρουν πληροφορίες, τις προηγούμενες ημέρες δεκάδες φαρμακοποιοί, γιατροί, δικηγόροι και συμβολαιογράφοι έκαναν «πάρτι» στα γκισέ των τραπεζών καθώς έκλειναν για διάστημα από 6 έως 12 μήνες τα χρήματα που έλαβαν σε προθεσμιακές καταθέσεις με υψηλά επιτόκια της τάξης του 4% έως 4,5%.
Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι οι επαγγελματίες αυτοί παρ΄ όλο που δεν είχαν καμία ανάγκη από τα χρήματα εντούτοις έλαβαν δάνεια του Ταμείου Εγγυοδοσίας σε ποσά που κυμαίνονταν από 100.000 έως 300.000 ευρώ.
Έτσι σε ένα ποσό 300.000 με επιτόκιο 4% οι ετήσιοι τόκοι ανέρχονται στα 12.000 ευρώ. Μάλιστα επειδή το δάνειο είναι άτοκο τα χρήματα των τόκων μπαίνουν αυτούσια στην τσέπη του επιχειρηματία.