24 Μαρτίου 2009

"Μόνιμοι 110.000 δημόσιοι υπάλληλοι αορίστου χρόνου"


"«Πασχαλινό δώρο» για περίπου 110.000 υπαλλήλους που απασχολούνται με συμβάσεις αορίστου χρόνου στο δημόσιο, συμπεριλαμβανομένων των αυτοτελών ή ανεξάρτητων αρχών, των Περιφερειών, των ν.π.δ.δ. και των ο.τ.α α΄ και β΄ βαθμού κάνει το υπουργείο Εσωτερικών. Το σχετικό νομοσχέδιο που παρουσιάζει σήμερα η...

αυτοδιοίκηση gr αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή τέλη Μαρτίου, αρχές Απριλίου, δημιουργώντας νέα ευνοϊκά δεδομένα γι’ αυτή την κατηγορία υπαλλήλων.

Συγκεκριμένα, εφόσον έχουν τα απαραίτητα προσόντα, θα έχουν πλέον τη δυνατότητα να φθάσουν μέχρι το βαθμό του προϊσταμένου και του διευθυντή με διαδικασίες σχεδόν ίδιες με αυτές των μονίμων, καθώς και οι δύο κατηγορίες υπαλλήλων θα αξιολογούνται ταυτόχρονα από τα υπηρεσιακά συμβούλια. Τη μόνη θέση που δεν θα μπορούν να διεκδικήσουν οι «αορίστου χρόνου» είναι αυτή του γενικού διευθυντή.

Αυτό σημαίνει ότι οι πτυχιούχοι εργαζόμενοι (ΠΕ και ΤΕ) κάθε δύο, πέντε και έξι χρόνια θα
προάγονται από το Δ’ βαθμό στο Β’ βαθμό, δηλαδή μέχρι προϊστάμενοι, ενώ οι ΔΕ θα χρειάζονται 19 χρόνια για την ίδια εξέλιξη.

Πάντως, η εξομοίωση μόνιμων και «αορίστου χρόνου» στην οποία προχωρά το υπουργείο Εσωτερικών δεν περιλαμβάνει τους δημοσίους υπαλλήλους που προέρχονται από το καθεστώς μερικής απασχόλησης, δηλαδή όσων οι συμβάσεις μετατράπηκαν από ορισμένου χρόνου σε αορίστου βάσει του Προεδρικού Διατάγματος 164/2004 και είναι 4ωρης απασχόλησης."