12 Φεβρουαρίου 2009

Δήλωση του Νομάρχη Χίου Πολύδωρου Λαμπρινούδη

Θεωρώ αναγκαίο να καταστήσω σαφές ότι διαχρονικά οι ενέργειες και οι δηλώσεις μου σχετικά με το θέμα του Φράγματος Κόρης Γεφύρι, έχουν ως αποκλειστικό στόχο να ολοκληρωθεί με τρόπο άρτιο και λειτουργικό αυτό το σημαντικό έργο και να αποδοθεί για χρήση στο χιώτικο λαό.

Αυτή την αγωνία εξέφρασα και πρόσφατα, καλώντας, για πολλοστή φορά, το αρμόδιο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης να δώσει άμεσα λύση στα όποια προβλήματα έχουν δημιουργηθεί στο έργο.

Είναι αυτονόητο ότι θεωρώ το σύνολο των τοπικών θεσμικών εκπροσώπων και φορέων (Βουλευτές, αυτοδιοίκηση κ.ά) συμμάχους και συνεργάτες σ’ αυτό τον κοινό στόχο. Άλλωστε η τοπική κοινωνία δε θα συγχωρήσει σε κανέναν μας το απευκταίο ενδεχόμενο ένα έργο για το οποίο διαχρονικά έχουμε παλέψει να μείνει ημιτελές!

Τέλος, πρέπει να υπογραμμίσω ότι οι πολιτικές ευθύνες για τις εξελίξεις στο έργο Φράγμα Κόρης Γεφύρι ανήκουν εξ ολοκλήρου στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης το οποίο:

Α. Αντικατέστησε τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Χίου από διευθύνουσα υπηρεσία του εν λόγω έργου,

Β. Επέλεξε ως φορέα υλοποίησης των συνοδών έργων τη ΔΕΥΑΧ και,

Γ. Συνεχίζει στις κατά καιρούς Ερωτήσεις Κοινοβουλευτικού Ελέγχου να μην αντιλαμβάνεται ότι ένα έργο που παίρνει συνεχώς παρατάσεις, αντιμετωπίζει προβλήματα ολοκλήρωσης, με αποτέλεσμα να καθησυχάζει και τους ερωτώντες Βουλευτές.

Εκεί θα πρέπει συνεπώς να αποδοθούν οι ευθύνες κάτι που πρωταρχικά θα πρέπει, κατά τη γνώμη μου, να προσανατολίσει και την κριτική της Βουλευτή του Νομού μας.

Ο ΝΟΜΑΡΧΗΣ ΧΙΟΥ

ΠΟΛΥΔΩΡΟΣ ΛΑΜΠΡΙΝΟΥΔΗΣ