25 Φεβρουαρίου 2009

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης στη Λέσβο






πηγή εφημερίδα εμπρός Μυτιλήνης
25/2/2009
Στη Μυτιλήνη φθάνει αύριο Πέμπτη ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος, ο οποίος θα πραγματοποιήσει τριήμερη επίσκεψη στο νησί, που συνδυάζεται με την έναρξη των δρομολογίων της νέας αεροπορικής εταιρείας Athens Airways, την οποία και θα εγκαινιάσει.
Ειδικότερα, σύμφωνα με το συνοπτικό πρόγραμμα που ανακοινώθηκε χθες, ο Οικουμενικός Πατριάρχης αναμένεται να φθάσει στο αεροδρόμιο στις 4:30 το απόγευμα της Πέμπτης, όπου και θα γίνει επίσημη υποδοχή του από τις τοπικές αρχές. Στις 5:15 ο κ.κ. Βαρθολομαίος θα τελέσει τον αγιασμό και θα εγκαινιάσει τη νέα αεροπορική εταιρεία.
Την Παρασκευή στις 10 το πρωί θα προσκυνήσει στο Μητροπολιτικό Ναό Μυτιλήνης, ενώ στις 10:45 θα επισκεφθεί το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας, Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής. Στις 11:30 έχει προγραμματιστεί επίσκεψη-προσκύνημα στην Ιερά Μονή του Προφήτη Ηλία στις Καμάρες. Αμέσως μετά θ’ αναχωρήσει για το Μανταμάδο, όπου στις 12:30 θα προσκυνήσει στο Ιερό Προσκύνημα Παμμεγίστων Ταξιαρχών Μανταμάδου. Στις 5:30 το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί επίσκεψη-ξενάγηση στα Μουσεία Θεοφίλου και Τεριάντ, στη Βαρειά, και στις 6:30 μ.μ. θα επισκεφθεί τη μητροπολιτική κατοικία στο Χάλικα.
Το πρόγραμμα της ημέρας θα κλείσει στις 7:30 το απόγευμα με τιμητική-πολιτιστική εκδήλωση στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης, από το δήμο Αγιάσου.
Το Σάββατο, στις 10:30 το πρωί, ο Οικουμενικός Πατριάρχης θα επισκεφθεί το προσκύνημα της Παναγίας στην Αγιάσο. Στις 12 το μεσημέρι θα επισκεφθεί τον Ασώματο και το προσκύνημα στον Ιερό Ναό Ταξιαρχών Ασωμάτου, ενώ θα εγκαινιάσει το Προσκοπικό Εκπαιδευτικό Περιβαλλοντικό Κέντρο Λέσβου.
Ο Οικουμενικός Πατριάρχης θα ολοκληρώσει την επίσκεψή του το απόγευμα της ίδιας ημέρας και θα αναχωρήσει στις 5 μ.μ. από το αεροδρόμιο Μυτιλήνης.