25 Φεβρουαρίου 2009

ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΟΥ ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ ΣΥΡΟΥ ΜΕ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΟ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ.



Τέσσερις νέες θέσεις αναμένεται να προκηρυχθούν τις επόμενες ημέρες για την στελέχωση του ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ (Κέντρο Εκπαίδευσης, Κοινωνικής Υποστήριξης και Κατάρτισης Ατόμων με Αναπηρία) της Σύρου, μετά από απόφαση του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης αποδεικνύοντας το ιδιαίτερο ενδιαφέρον του Υπουργού κ. Δ. Αβραμόπουλου και του Υφυπουργού κ. Μ. Σαλμά για την ενίσχυση του Κέντρου.

Οι νέες θέσεις αφορούν τις ειδικότητες του Φυσιοθεραπευτή, Ειδικού Νοσηλευτή, Λογιστή και Οδηγού και έρχονται να προστεθούν στις δύο θέσεις Ψυχολόγου και Ειδικού στον τομέα της Κοινωνικής Εργασίας, που προκηρύχθηκαν τον προηγούμενο μήνα για το Κέντρο.

Ενόψει της σημαντικής αυτής εξέλιξης, ο Βουλευτής Κυκλάδων κ. Γιάννης Βρούτσης έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Το ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ Σύρου, αποτελεί μια ιδιαίτερα σημαντική μονάδα κοινωνικής φροντίδας των Κυκλάδων με σημαντική προσφορά στην υποστήριξη των συνανθρώπων μας με αναπηρία. Οι προσπάθειες ενίσχυσής του συνεχίζονται με στόχο να μπορεί να προσφέρει ακόμα πιο ουσιαστικές υπηρεσίες.

Οι πολίτες με αναπηρία δεν έχουν ανάγκη την ελεημοσύνη, ούτε τον οίκτο. Αυτό που χρειάζονται είναι ευκαιρίες και σύγχρονες κοινωνικές μονάδες με εξειδικευμένο προσωπικό, προκειμένου να μπορέσουν να αξιοποιήσουν και να αναπτύξουν τα ιδιαίτερα ταλέντα και τις ικανότητές τους. Μόνο με την υποστήριξη όλων μας και ιδιαίτερα της πολιτείας, οι άνθρωποι με αναπηρία μπορούν να βελτιώσουν την ποιότητα της ζωής τους ξεπερνώντας τις διακρίσεις και τις προκαταλήψεις που αντιμετωπίζουν καθημερινά».