25 Φεβρουαρίου 2009

Ζωίδης Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Δωδεκανήσου για το τελωνείο Καλύμνου


Φαίνεται πως δρομολογείτε λύση στο πρόβλημα της υποστελέχωσης του Τελωνείου Καλύμνου μετά την ερώτησή που κατέθεσε στην Βουλή ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Νίκος Ζωίδης μετά από την επίσκεψή του στο τελωνείο Καλύμνου. Ο κ. Ζωίδης τόνιζε χαρακτηριστικά:

«….Η υπηρεσία λειτουργεί με μόνο δύο άτομα ενώ το καταστατικό της προβλέπει οκτώ.

Η κατάσταση έχει γίνει όπως αντιλαμβάνεστε απελπιστική και ως προς τους συναλλασσόμενους και ως προς τους υπαλλήλους, που παρά το ότι υπερβάλλουν εαυτούς, δεν είναι δυνατό να καλύψουν τις ανάγκες.

Οι συνέπειες από αυτή την κατάσταση είναι καταστροφικές κυρίως για τα 658 αλιευτικά σκάφη της Καλύμνου, κύρια και αποκλειστική απασχόληση για μεγάλο μέρος των κατοίκων του νησιού, πράγμα που ήδη γνωρίζετε από την κραυγή αγωνίας της από 23/01/09 επιστολής της Ομοσπονδίας Αγροτικών – Αλιευτικών Συλλόγων των Παραμεθορίων νησιών της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου που σας έχει αποσταλεί.»

Ο κ. Ζωίδης είχε θέσει συγκεκριμένα ερωτήματα στο υπουργείο:

1. Πόσος χρόνος πρέπει να περάσει για να υλοποιηθούν απλές μεν, ιδιαίτερα σοβαρές όμως για την τοπική οικονομία υποσχέσεις του υπουργείου σας;

2. Μπορείτε να δεσμευτείτε για την άμεση στελέχωση του Τελωνείου Καλύμνου ώστε να λειτουργήσει εύρυθμα;

3. Λαμβάνεται σοβαρά υπόψη και πως η, συνταγματική πλέον, επιταγή για αντιμετώπιση της ιδιαιτερότητας των προβλημάτων του νησιωτικού χώρου κατ’ απόλυτη και εξειδικευμένη προτεραιότητα.

Στην απάντησή του ο Υπουργός Οικονομικών κ. Παπαθανασίου, αναφέρει ότι αναγνωρίζει την επιτακτική ανάγκη στελέχωσης του Τελωνείου Καλύμνου. Εγκρίθηκαν οι μετατάξεις τεσσάρων (4) υπαλλήλων, δύο ΠΕ και δύο ΔΕ με σκοπό την πλήρωση τεσσάρων κενών θέσεων εργασίας. Παρά το γεγονός ότι η αρμόδια υπηρεσία ενήργησε άμεσα και κατά προτεραιότητα, ώστε να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες και να πραγματοποιηθούν το συντομότερο δυνατόν οι εν λόγω μετατάξεις έως και σήμερα μόνο μία πραγματοποιήθηκε, λόγω του χρονοβόρου των διαδικασιών από την εμπλοκή των αρμόδιων συνυπεύθυνων για τις μετατάξεις Υπουργείων.

Δεδομένης λοιπόν της επείγουσας ανάγκης για άμεση στελέχωση με προσωπικό του Τελωνείου Καλύμνου, η υπηρεσία, μετά την ερώτηση του βουλευτή κ. Νίκου Ζωίδη, προτίθεται να αποσπάσει άμεσα τρεις τελωνειακούς υπαλλήλους, μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία των μετατάξεων και να καλυφθούν οι εν λόγω κενές θέσεις. Θεωρούμε ότι είναι μία θετική εξέλιξη, αν και όχι οριστική λύση του σοβαρού αυτού προβλήματος.

Ο βουλευτής κ. Νίκος Ζωίδης δεσμεύτηκε ότι θα συνεχίσει να παρακολουθεί στενά το θέμα μέχρι την οριστική επίλυσή του.