23 Φεβρουαρίου 2009

Ερώτηση Τσουρή για Ακτοπλοϊκή σύνδεση Χίου με Β. Ελλάδα

Ερώτηση
προς
τον Υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας, Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής

Θέμα: Ακτοπλοϊκή σύνδεση Χίου με τη Βόρεια Ελλάδα.

Σοβαρά προβλήματα έχουν δημιουργηθεί, μετά την απόσυρση του πλοίου «Σαμοθράκη» που συνέδεε τη Χίο με τη Βόρεια Ελλάδα, κυρίως, εξαιτίας της περιορισμένης χωρητικότητας του πλοίου «Express Σαντορίνη», το οποίο το αντικαθιστά.
Πιο συγκεκριμένα, ένταση δημιουργήθηκε την περασμένη Παρασκευή στο λιμάνι της Καβάλας, όταν από τα 62 φορτηγά που περίμεναν να επιβιβαστούν στο πλοίο μπορούσαν να εξυπηρετηθούν μόνο τα 17, λόγω της περιορισμένης χωρητικότητας του «Express Σαντορίνη».
Η «λύση» που δόθηκε, τελικά, δεν είναι λύση, αφού, ούτε σε σταθερή βάση θα υπάρχει, ούτε και οικονομικά είναι συμφέρουσα.
Ανησυχία επικρατεί, όχι μόνο στις μεταφορικές εταιρίες, αλλά και σε ολόκληρη την κοινωνία της Χίου, για το παραπάνω θέμα, και γεννά ερωτηματικά για την ποιότητα και το μέλλον της ακτοπλοϊκής σύνδεσης της Χίου με τη Βόρεια Ελλάδα.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός

Ποιος είναι ο σχεδιασμός της Κυβέρνησης για την αντιμετώπιση του θέματος που προέκυψε με τη μικρή χωρητικότητα του «Express Σαντορίνη», με αποτέλεσμα να δημιουργούνται προβλήματα στη μεταφορά εμπορευμάτων;



Η ερωτώσα βουλευτής