26 Φεβρουαρίου 2009

Γ.Παπανδρέου: «Φύγετε, έχετε διαλύσει το κράτος»





Οργισμένη είναι η αντίδραση του ΠΑΣΟΚ για τα τελευταία γεγονότα, που εκθέτουν τη χώρα και καταδεικνύουν τα προβλήματα με τη λειτουργία του κράτους. Με αφορμή τα όσα έγιναν με τη νέα θεαματική απόδραση του Βασίλη Παλαιοκώστα από τον Κορυδαλλό, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου ζήτησε να διεξαχθεί προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή σχετικά με την ασφάλεια στη χώρα.

«Η διάλυση κι ο ευτελισμός του κράτους βαρύνουν αποκλειστικά αυτή την κυβέρνηση, η οποία, είναι προφανές ότι δεν μπορεί αξιόπιστα και αποτελεσματικά να αντιμετωπίσει την σημερινή κρίση ασφάλειας, διότι έχει η ίδια την κύρια ευθύνη για τα φαινόμενα αυτά» υπογραμμίζει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Στην επιστολή του προς τον πρόεδρο της Βουλής Δημήτρη Σιούφα ο κ. Παπανδρέου κάνει λόγο για τη «διάλυση του κράτους και τη συνακόλουθη αδυναμία του να εξασφαλίζει στοιχειώδη προστασία και ασφάλεια στην καθημερινή ζωή των πολιτών».

Μεταξύ των άλλων ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ μιλά για γενικευμένο αίσθημα ανομίας στη χώρα και επισημαίνει ότι τα επίσημα στατιστικά στοιχεία της ΕΛΑΣ δείχνουν ότι η εγκληματικότητα αυξάνεται δραματικά. Τα στοιχεία αυτά δείχνουν ότι τόσο το κοινό, όσο και το οργανωμένο έγκλημα πολλαπλασιάζεται με γεωμετρική πρόοδο, σημειώνει και προσθέτει ότι «η αίσθηση κατάλυσης ενός ευνομούμενου κράτους συμπληρώνεται από την ανάλγητη και ταξική πολιτική της κυβέρνησης, που χτυπά ευρύτατα κοινωνικά στρώματα και καλλιεργεί φτώχεια, ανισότητα και νέες κοινωνικές εντάσεις».

Ακόμη αναφέρει ότι «η διάλυση του κράτους πήρε τα χαρακτηριστικά γελοιοποίησης των μέτρων ασφάλειας στις δικαστικές φυλακές Κορυδαλλού. Μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα οι ίδιοι δράστες, με τον ίδιο ακριβώς τρόπο, απέδρασαν δύο φορές, κονιορτοποιώντας στα μάτια της έκπληκτης ελληνικής και - δυστυχώς για την πατρίδα - διεθνούς κοινής γνώμης, κάθε έννοια δημόσιας τάξης και ασφάλειας στη χώρα μας».

Για να αναδείξει ακόμη περισσότερο το αίσθημα της ανασφάλειας, που επικρατεί, ο κ. Παπανδρέου θυμίζει και «τα πρόσφατα γεγονότα εκτεταμένης βίας στα κέντρα των πόλεών μας, με την καταστροφή περιουσιών, τις βιαιοπραγίες εις βάρος πολιτών και την καταστρατήγηση βασικών ατομικών ελευθεριών και δημοκρατικής νομιμότητας», ενώ επισημαίνει ότι την ίδια ώρα «αναβιώνουν και πολλαπλασιάζονται τρομοκρατικές πρακτικές, στις οποίες οι ελληνική δημοκρατία είχε καταφέρει να θέσει τέλος».