25 Φεβρουαρίου 2009

ΔΗΛΩΣΗ του ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗ κ. ΜΑΝΩΛΗ ΑΓΓΕΛΑΚΑ


Την Πέμπτη, 26 Φεβρουαρίου 2009, και ώρα 10.00 πμ. θα πραγματοποιηθεί στο Ζάππειο Μέγαρο ημερίδα με θέμα:

“Καινοτομία, Έρευνα και Ανάπτυξη στο πλαίσιο

της Ευρωπαϊκής Περιφερειακής Πολιτικής”

που διοργανώνει ο Ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και μέλος της Επιτροπής Περιφερειακής Ανάπτυξης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, κ. Μανώλης Αγγελάκας.

Πριν από την έναρξη της ημερίδας θα δοθεί συνέντευξη τύπου στην αίθουσα Νο 16 του Ζαππείου στις 09.30 πμ στην οποία θα παραβρεθούν:

η Επίτροπος Περιφερειακής Πολιτικής κα. Danutabner

και ο Υπουργός Ανάπτυξης κ. Κωστής Χατζηδάκης

και θα απαντήσουν σε ερωτήσεις εκπροσώπων των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης.

Επίσημοι προσκεκλημένοι-ομιλητές της εκδήλωσης θα είναι η Επίτροπος Περιφερειακής Πολιτικής κα. DANUTABNER, ο Υπουργός Ανάπτυξης κ. ΚΩΣΤΗΣ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ, ο Καθηγητής Καρδιολογίας κ. ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΣΤΕΦΑΝΑΔΗΣ, ο Γενικός Γραμματέας της Επιτροπής Περιφερειών κ. GERHARD STAHL και ο Καθηγητής κ. GIOVANNI COLOMBO, Μέλος του Συμβουλίου του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου Τεχνολογίας/EIT της ΕΕ.

Στην εκδήλωση θα παρευρεθούν και θα μιλήσουν επίσης ο Καθηγητής Δρ. Φίλιππος Τσαλίδης, Γενικός Γραμματέας Έρευνας και Τεχνολογίας του Υπουργείου Ανάπτυξης, ο κ. Σπυρίδων Ευσταθόπουλος, Γενικός Γραμματέας Επενδύσεων και Ανάπτυξης ΥΠΟΙΟ, ο κ. Lambert van Nistelroij, Συντονιστής της Επιτροπής Περιφερειακής Ανάπτυξης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για το ΕΛΚ/ΕΔ, η κα. Tytti Tuppurainen, Πρόεδρος του Συμβουλίου της Περιφέρειας Oulu - Φινλανδία, ο Καθηγητής κ. Αλκιβιάδης Παγιατάκης, Πρόεδρος Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας, ο Καθηγητής κ. Κλεομένης Μπάρλος, Πρόεδρος της Εταιρείας CBL Biopharma, ο κ. Ηλίας Χούστης, Πρόεδρος του Κέντρου Έρευνας, Τεχνολογίας & Ανάπτυξης Θεσσαλίας και ο κ. Δέξιππος Αγουρίδης, Γενικός Διευθυντής της ΜΟΔ, ΥΠΟΙΟ.

Στόχος της εκδήλωσης είναι να δώσει σε βασικούς παράγοντες και σε εξέχουσες προσωπικότητες των τομέων της έρευνας και της καινοτομίας, αλλά και κρατικούς φορείς, την δυνατότητα να καταθέσουν απόψεις και να παρουσιάσουν τις πτυχές και τις δυνατότητες που προσφέρουν οι παραπάνω τομείς. Θα παρουσιασθούν Ευρωπαϊκά προγράμματα χρηματοδότησης ερευνητικών δραστηριοτήτων, οι δραστηριότητες Ευρωπαϊκών και Ελληνικών Πόλων Καινοτομίας καθώς και παραδείγματα καινοτομιών τα οποία έχουν μετεξελιχτεί σε προϊόντα και υπηρεσίες που διατίθενται στην αγορά.

Ο Ευρωβουλευτής κ. Μανώλης Αγγελάκας, με αφορμή την διοργάνωση αυτής της εκδήλωσης, προέβη στην ακόλουθη δήλωση: “Τα θέματα που αφορούν την καινοτομία, την έρευνα και την ανάπτυξη στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Περιφερειακής Πολιτικής είναι ιδιαίτερα σημαντικά και επίκαιρα λαμβανομένου υπ όψιν ότι το 2009 είναι έτος Δημιουργικότητας και Καινοτομίας για τις χώρες της ΕΕ. Οι καινοτομικές ερευνητικές δραστηριότητες φέρνουν σε επαφή τις επιχειρήσεις με τα Πανεπιστήμια και τα Ερευνητικά Κέντρα και προσφέρουν μια διέξοδο από τις τρέχουσες δυσμενείς παγκόσμιες οικονομικές εξελίξεις. Οι απαιτήσεις των εποχών καταδεικνύουν την ανάγκη για περισσότερη ευελιξία μέσα από την έρευνα και την καινοτομία, ώστε η ελληνική οικονομία να παραμείνει ανταγωνιστική απέναντι στις υπόλοιπες αγορές του κόσμου. Η ενδυνάμωση και η αποτελεσματικότερη εφαρμογή της έρευνας και της καινοτομίας σε εθνικό επίπεδο μπορούν να συμβάλλουν στην περαιτέρω ανάπτυξη των Ελληνικών Περιφερειών, στην δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και στην ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων μας. Η εκδήλωση μας φιλοδοξεί να προσφέρει στοχευμένη ενημέρωση και να συνδράμει στην ενίσχυση των τομέων αυτών.”