12 Φεβρουαρίου 2009

Παρέμβαση Καμμένου για τον Αιολικό






Από το πουθενά και από εκεί που το τελευταίο διάστημα το μέλλον του διαλυμένου αυτή τη στιγμή Αιολικού, δεν φάνταζε καθόλου ευοίωνο, ο Υφυπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας και Αιγαίου, Πάνος Καμένος, μιλώντας χθες αποκλειστικά στο «Ε», προανήγγειλε μία ακόμα πρωτοβουλία «σωτηρίας» θα λέγαμε για την ιστορική ομάδα της Μυτιλήνης, με τον ίδιο επικεφαλής! «Είναι κρίμα αυτή η ομάδα να μην υπάρχει στον ποδοσφαιρικό χάρτη. Θα κάνω ό,τι μπορώ, για να επαναφέρουμε τον ιστορικό Αιολικό στα ελληνικά γήπεδα…», δήλωσε ξεκάθαρα ο κ. Καμένος και αξίζει εδώ να πούμε ότι η δική του συμμετοχή σε μία ακόμα από τις δεκάδες των τελευταίων χρόνων πρωτοβουλίες για τη σωτηρία της ομάδας, εγγυάται εν προκειμένω τη σοβαρότητά της. Γιατί και στο παρελθόν υπήρξαν ανάλογες, αλλά αποδείχθηκαν… φάρσες με εμπλεκόμενους διάφορους… τυχοδιώκτες.

Ο Υφυπουργός, όταν επικοινωνήσαμε μαζί του, έχοντας προηγουμένως πληροφορηθεί από φήμες για μία ενδεχόμενη εμπλοκή του, δεν είχε απολύτως κανένα πρόβλημα να μας μιλήσει για την κίνησή του αυτή. Μάλιστα έδειξε γνώστης της πραγματικότητας και των συνθηκών που οδήγησαν τον Αιολικό στον υποβιβασμό, κάτι που προδίδει το ότι το τελευταίο διάστημα ίσως πραγματοποίησε και κάποιες επαφές είτε με ανθρώπους της τελευταίας διοίκησης της ομάδας, είτε γενικά με ανθρώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης που ασχολήθηκαν κατά το παρελθόν με τον ΑΙΟ.

Συνάντηση με Ιωαννίδη
«Την άλλη εβδομάδα έρχομαι στη Μυτιλήνη και θα επικοινωνήσω με τους ανθρώπους της διοίκησης του Αιολικού, για να βάλουμε κάτω τα πράγματα», μας είπε χαρακτηριστικά ο κ. Καμένος, προαναγγέλλοντας μάλιστα και συνάντηση του ιδίου και της διοίκησης με τον Υφυπουργό Αθλητισμού, Γιάννη Ιωαννίδη. Ο Υφυπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας, διέψευσε ότι έχει επαφές με κάποιο νέο υποψήφιο επενδυτή, αλλά έδειξε αποφασισμένος ακόμα και να τον βρει ο ίδιος. «Δεν έχω απολύτως τίποτα. Δεν γνωρίζω.».

«Θα κάνω ό,τι χρειαστεί…»
«Εγώ σας λέω ότι είμαι διατεθειμένος να κάνω ό,τι χρειαστεί για επαναφέρουμε τον Αιολικό. Στους τοίχους βλέπω συνθήματα για εκείνον. Αξίζει να κάνουμε κάτι. Όλα τα άλλα θα τα δούμε στην πορεία και μετά την υπουργική προσέγγιση», ξεκαθάρισε και με αυτά τα λόγια φυσικά, δημιουργούνται πλέον βάσιμες προσδοκίες ότι κάτι καλό μπορεί να γίνει.
Να σημειώσουμε εδώ ότι και στο παρελθόν υπήρξαν προσπάθειες τόσο του Νομάρχη Λέσβου, Παύλου Βογιατζή, όσο και παραγόντων της ομάδας, για να εμπλακεί ο Υφυπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας στην υπόθεση «διάσωσης Αιολικού». Ειδικά την περίοδο που φημολογούνταν ότι ο μεγαλομέτοχος της ναυτιλιακής εταιρείας «NEL Lines», κ. Βεντούρης, φερόταν ως έτοιμος για να αναλάβει την τότε ΠΑΕ Αιολικός. Όμως το ναυτικό ατύχημα στις Οινούσσες καθώς και άλλοι αστάθμητοι παράγοντες που ακολούθησαν εκείνο το ατύχημα του «Θεόφιλος», απέτρεψαν προφανώς τον κ. Καμένο να εμπλακεί. Η τωρινή του πρωτοβουλία που μας αιφνιδιάζει ομολογουμένως, μπορεί να έχει πολλές εξηγήσεις (σ.σ επικείμενες εκλογές) αλλά μπορεί και… καμία και απλά να οφείλεται στην ευαισθησία του ιδίου.

Ελπιδοφόρα εξέλιξη
Σε κάθε περίπτωση, τονίζουμε ξανά, ότι η δική του εμπλοκή στα του Αιολικού, εγγυάται τη σοβαρότητα της πρωτοβουλίας, ακόμα και ευτυχή κατάληξη. Και φυσικά αξιολογώντας τις προθέσεις του Υφυπουργού, δεν μπορούμε να μην πούμε ότι είναι η πιο ελπιδοφόρα κίνηση για τον Αιολικό, που καταγράφουμε…
Από την πλευρά των διοικούντων ακόμα και χθες, υπήρξε σιγή. Κανείς δεν επιβεβαίωνε την εμπλοκή του Υφυπουργού, τηρώντας την (αποτυχημένη παταγωδώς) τακτική των προηγούμενων ετών, του «διαψεύδω τα πάντα» και «μη γράψετε τίποτα, μην τυχόν χαλάσει»… Ευτυχώς όμως ο ίδιος ο Υφυπουργός μίλησε ανοιχτά για τις προθέσεις του…

πηγή εμπρός Μυτιλήνης