12 Φεβρουαρίου 2009

απάντηση Γενικού Γραμματέα Λιμένων και Λιμενικής Πολιτικής του Υπουργείου Ναυτιλίας για τις καταγγελίες που αφορούν το Λιμενικό Ταμείο Σάμου


ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ:

Στον κύριο Γενικό Γραμματέα Λιμένων, τον κύριο Βλάχο, θα ήθελα να του θέσω την εξής ερώτηση.

Τα Λιμενικά ταμεία εκ του νόμου τηρούν ειδικό λογαριασμό στην Τράπεζα της Ελλάδος με μόνο κωδικό εκτέλεσης έργων εξυπηρέτησης του επιβατικού κοινού. Η Λιμενική Επιτροπή Σάμου έκλεισε αυτόν τον λογαριασμό που διατηρούσε στη Τράπεζα της Ελλάδος και άνοιξε άλλον σε ιδιωτική τράπεζα και συγκεκριμένα στην τράπεζα, την Πειραιώς.

Αν θέλετε μπορώ να σας δώσω και στοιχεία. Στην τράπεζα αυτήν την Πειραιώς διατηρεί ο πρώην Πρόεδρος του Λιμενικού ταμείου προσωπικούς λογαριασμούς. Κάποιο σχόλιο για το θέμα αυτό.

Απάντηση Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής

Κος ΒΛΑΧΟΣ :

Επειδή υπήρξαν στοιχεία καταγγελίας εναντίον του Προέδρου του Λιμενικού ταμείου της Σάμου, από την Δευτέρα έχει πάει κλιμάκιο ελεγκτών του Υπουργείου, της Γενικής Γραμματείας και γίνεται έρευνα.

Χθες ο κύριος Υφυπουργός, ο κύριος Καμμένος με ενημέρωσε για την περίπτωση της αλλαγής του ειδικού λογαριασμού και της μεταφοράς από την Τράπεζα της Ελλάδος, στην τράπεζα Πειραιώς. Έτσι λοιπόν σήμερα το πρωί δύο άτομα έχουν πάει για να ελέγξουν αυτήν την καταγγελία και θα έχουμε σύντομα το πόρισμα της Επιτροπής αυτής των ελεγκτών. Ευχαριστώ.