16 Φεβρουαρίου 2009

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Ευάγγελος Αντώναρος, απαντώντας στον αρχηγό του ΠΑΣΟΚ, έκανε την ακόλουθη δήλωση:


«Και σήμερα – για μια ακόμη φορά – ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έμεινε πιστός στον εαυτό του. Κατέβαλε κάθε προσπάθεια να ξεπεράσει όλες τις παραστάσεις ακατάσχετης εκλογολογίας, άκρατου λαϊκισμού κι αδίστακτης παροχολογίας που έχει δώσει μέχρι τώρα.

Ο παρονομαστής; Πολιτική ανευθυνότητα. Τίποτε συγκεκριμένο, τίποτε ουσιαστικό, τίποτε χρήσιμο για τους ανθρώπους και τον τόπο.

Ο κ. Παπανδρέου και η ηγετική του ομάδα έχουν κάνει τέχνη τη διαστρέβλωση της πραγματικότητας, τη παραποίηση στοιχείων, την αποσιώπηση των σχεδίων τους.

Κανέναν όμως δεν πείθουν προσπαθώντας να διαγράψουν το βεβαρημένο παρελθόν τους.

Κανένας Έλληνας δεν ξεχνάει ότι τα τεράστια χρέη τα οποία ξεπληρώνουμε είναι αποτέλεσμα της άφρονας διαχείρισης των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ, των οποίων ο κ. Παπανδρέου ήταν – αδιαμαρτύρητα – κορυφαίο στέλεχος.

Κανένας δεν λησμονεί ότι τους πειραματισμούς του ΠΑΣΟΚ με τα δημόσια οικονομικά τα πλήρωσαν οι Έλληνες με 80 καινούργιους φόρους πάλι από τις κυβερνήσεις που τόσο πιστά υπηρέτησε ο κ. Παπανδρέου.

Είναι πια ηλίου φαεινότερο πως ο κ. Παπανδρέου νοσταλγεί εκείνες τις εποχές.

Όμως οι Έλληνες και οι Ελληνίδες δεν θα του επιτρέψουν να καταφύγει ξανά σε τέτοιους πειραματισμούς. Και γι` αυτό εμπιστεύονται τη μόνη δύναμη ευθύνης που μπορεί να τους βγάλει με σιγουριά και σωφροσύνη από τη διεθνή οικονομική κρίση, της οποίας οι επιπτώσεις φτάνουν τώρα και στη χώρα μας: Τη σημερινή κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή».