2 Απριλίου 2009

η μεταφορά των χρημάτων του Λιμενικού Ταμείου Σάμου προς ιδιωτική Τράπεζα έγινε χωρίς έγκριση της Περιφέρειας.


Κύριε Βουλευτή της Σάμου πότε θα ακουστεί η άποψη σας ;

Δεν έγινε ο έλεγχος νομιμότητας από την περιφέρεια Βορείου Αιγαίου λόγω καθυστερημένης υποβολής από το Λιμενικό Ταμείο.

Ακυρη η μεταφορά χρημάτων.Αυτές τις αποφάσεις έπαιρναν στο Λιμενικό Ταμείο και μετά τις βάφτιζαν νόμιμες και εκτελεστές



Σήμερα λάβαμε την απάντηση από την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου σχετικά περί του ελέγχου της υπ αρ.24/19.5.2008 πράξης της Λιμενικής Επιτροπής της Σάμου.Επιβεβαιώνονται πλήρως τα όσα είχαμε γράψει,καθυστέρησε το Λιμενικό Ταμείο να υποβάλλει στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου για έλεγχο νομιμότητας και αρχειοθετήθηκε χωρίς έκδοση εγκριτικής πράξης.

Είχαμε ακόμη από την αρχή τονίσει ότι ο διαγωνισμός ήταν θολός,και είχαμε επισημάνει ότι στην ιδιωτική τράπεζα διατηρούσε προσωπικούς λογαριασμούς ο πρώην πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Σάμου κ.Νίκος Κατρακάζος όπου μαζί με τους συνεταίρους του στη ναυτιλιακή εταιρεία είχαν εκχωρήσει επιταγή του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας,μια καθ΄όλα νόμιμη πράξη στη τραπεζική αγορά.

Να όμως που αποδείχτηκε ότι η μεταφορά των χρημάτων έγινε χωρίς έγκριση της Περιφέρειας.

Τι έχει να πει τώρα ο κ.Κατρακάζος ,ο Δήμαρχος Καρλοβάσου κ.Παναγιώτης Λυμπέρης,ο Λιμενάρχης Σάμου κ.Στυλιανός Παρτσάφας,ο κ.Φρατζέσκος Παναγιώτης ο κ.Παπαθανάσης και ο κ.Ανδρίτσος Γεώργιος οι οποίοι υποστήριζαν μετά μανίας την απόφαση τους και δήλωναν ότι όλα είναι νόμιμα.

Κατά τα άλλα
έφταιγε ο ευφάνταστος και γραφικός δημοσιογράφος .Ετσι δεν είναι κύριε Κατρακάζε με τα εξώδικα που κοινοποιούσες;Αντε τώρα που καταφτάνει ο νέος έλεγχος να δούμε τι θα γίνει;
Αν πάλι σε συκοφαντούμε και το κάνουμε για πολιτικούς λόγους επειδή είσαι πολιτευτής της Νέας Δημοκρατίας και Νομαρχιακός Σύμβουλος όπως υποστηρίζεις ,γιατί τόσο καιρό δεν καταθέτεις μια μήνυση στο Δικαστήριο να αποδειχτεί εκεί τι συμβαίνει;

Δείτε το έγγραφο της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου




Αυτά είχαμε γράψει στις 26 Φεβρουαρίου 2009 σχετικά με την πράξη της Λιμενικής Επιτροπής που αφορούσε την νομιμότητα της πράξης της για τη μεταφορά χρημάτων από την Τράπεζα της Ελλάδος προς την Τράπεζα Πειραιώς υποκατάστημα Σάμου

Στον αέρα η πράξη της Λιμενικής Επιτροπής του Λιμενικού Ταμείου Σάμου που αφορούσε μεταφορά χρημάτων σε ιδιωτική τράπεζα


Ευχόμαστε να μην τοποθετήθηκε εκεί ο νέος Πρόεδρος για να καλύψει τα ...ακάλυπτα




Σήμερα λάβαμε στα χέρια μας τη πράξη της Λιμενικής Επιτροπής του Λιμενικού Ταμείου Σάμου.Επιβεβαιώσαμε την υποψία που είχαμε σχετικά με αυτή την υπόθεση που αφορούσε την <συνεργασία με τράπεζα για την έντοκη κατάθεση των χρηματικών υπολοίπων,τη μισθοδοσία του προσωπικού και την είσπραξη τελών και προστίμων>

Ας δούμε προσεκτικά τι έχει συμβεί και γιατί η πράξη 24/2008 της Λιμενικής Επιτροπής είναι ΑΚΥΡΗ.

Σύμφωνα με το διαβιβαστικό έγγραφο του Λιμενικού Ταμείου Σάμου ,που το υπογράφει ο νέος Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Σάμου κ.Χρήστος Σαπουνάς,προσπαθεί να μας παραπλανήσει και να μας παραπληροφορήσει στο εξής σημείο.

Μας λέει λοιπόν ότι η απόφαση της Λιμενικής Επιτροπής υπεβλήθη στη Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου με το αρ.πρωτ. 811 /30 -09-2008 δηλαδή τον Σεπτέμβριο .

Με μαεστρία προσπαθεί ο πρόεδρος να μας θολώσει τα νερά κάνοντας μνεία των διατάξεων που αφορούν την διοίκηση των Λιμενικών Ταμείων,περί κωδικοποιήσεως των περί Λιμενικών Ταμείων κείμενων διατάξεων,αναφέροντας το
Β.Δ/ άρθρο 13/14 -1939


Αναφέρει δε απόσπασμα της διάταξης ότι:

....εάν εντός 15 ημερών από της υποβολής δεν ληφθεί επί αποδείξει απόφαση ακυρωτική,η υποβληθείσα πράξη τυγχάνει έγκυρος και εκτελεστή.

Ας δούμε τι μας απέκρυψε ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Σάμου που είναι και καλός δικηγόρος.

Η διάταξη που ανέφερε λέει και το εξής που δεν μας το ανέφερε:
Αι κατά την παρούσα παράγραφο αποφάσεις της Λιμενικής Επιτροπής υποβάλλονται επί αποδείξει εντός πενθημέρου από της εκδόσεως αυτών εις τον οικείον Νομάρχη.

Σήμερα υποβάλλονται στη Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου.

Πότε αγαπητέ πρόεδρε υποβάλλατε τα έγγραφα στην Περιφέρεια; στις 30 Σεπτεμβρίου του 2008.

Πότε αγαπητέ πρόεδρε ελήφθη η απόφαση της Λιμενικής Επιτροπής;
στις 19 Μαΐου του 2008 δηλαδή υπεβλήθησαν μετά από 4 μήνες περίπου.

Αρα για ποια εκτελεστή πράξη μιλάτε όταν ξεχνάτε σκόπιμα να υποβάλετε εντός 5 ημερών την απόφαση σας για έγκριση .

Και λέμε σκόπιμα γιατί τον Σεπτέμβριο αποκαλύφθηκε δημοσιογραφικά ότι είχαν γίνει όλα κρυφά και προσπάθησε η Λιμενική Επιτροπή εκ των υστέρων να καλυφθεί πίσω από την έγκριση της Περιφέρειας.

Δυστυχώς οι υποψίες μας επιβεβαιώθηκαν όταν υπάλληλοι του Λιμενικού Ταμείου αρνήθηκαν να μας δώσουν την απόφαση,και έπρεπε να μπει στη μέση ο συνήγορος του πολίτη για να ξέρουμε για ποιο πράγμα μιλάμε σήμερα και τι ενημέρωση κάνουμε στο κόσμο και εσείς μέσω του φορέα που είστε προϊστάμενος αλλά και ο υπόλοιπος κόσμος που ασχολείται με την δημοσιογραφία.

πατήστε πάνω να δείτε το διαβιβαστικό έγγραφο του Λιμενικού Ταμείου Σάμου και την προσπάθεια συγκάλυψης
-


πατήστε πάνω να δείτε ολόκληρη τη διάταξη σχετικά με τα όσα προσπάθησε το Λιμενικό Ταμείο να αποκρύψει


Δείτε την πράξη της Λιμενικής Επιτροπής όταν ήταν πρόεδρος ο κ.Νίκος Κατρακάζος-περασμένα μεγαλεία........

πατήστε να ανοίξει το έγγραφο του Λιμενικού Ταμείου Σάμου