5 Ιανουαρίου 2009

Τροχαίο ατύχημα στο Καρλόβασι Σάμου - Συλλήψεις αλλοδαπών στο Καρλόβασι , τη Σάμο και την Ηγουμενίτσα – Μεταφορά ασθενούς


Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, στη χερσαία ζώνη λιμένα Καρλοβασίου, όταν ΙΧΕ όχημα με οδηγό 29χρονη και συνεπιβαίνοντες έναν 37χρονο και μία 25χρονη, εξετράπη της πορείας του και προσέκρουσε σε παρακείμενο τοίχο και ξύλινο ιστό ηλεκτροφωτισμού.

Αποτέλεσμα της σύγκρουσης ήταν ο τραυματισμός των τριών (03) επιβατών του Ι.Χ. οχήματος, οι οποίοι μεταφέρθηκαν αρχικά στο Κ.Υ. Καρλοβασίου για την παροχή των πρώτων βοηθειών και από εκεί στο Γ.Ν. Σάμου για περαιτέρω εξετάσεις.

Η οδηγός του ανωτέρω οχήματος υπεβλήθη σε αλκοολομέτρηση από την οποία προέκυψε ότι είχε καταναλώσει ποσότητα αλκοόλ μεγαλύτερη της επιτρεπόμενης.

Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.

===================

Συνελήφθη, μεσημβρινές ώρες σήμερα, εντός του λιμένα Σάμου, από προσωπικό της οικείας Λιμενικής Αρχής, 23χρονος, στερούμενος νομιμοποιητικών εγγράφων.

Ο ανωτέρω αλλοδαπός είχε ξεκινήσει, κατά δήλωσή του, από τα απέναντι τουρκικά παράλια, με πνευστή κωπήλατη λέμβο, η οποία καταστράφηκε κατά την αποβίβασή του σε βραχώδη ακτή του νησιού.

Ο παραπάνω αλλοδαπός οδηγήθηκε στο Γ.Ν.Σάμου για τη διενέργεια προληπτικών ιατρικών εξετάσεων.

Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.

===================

Συνελήφθησαν, μεσημβρινές ώρες σήμερα, εντός του λιμένα Καρλοβασίου Σάμου, από προσωπικό της οικείας Λιμενικής Αρχής, τέσσερις (04) αλλοδαποί άνδρες, στερούμενοι νομιμοποιητικών εγγράφων.

Οι ανωτέρω αλλοδαποί είχαν ξεκινήσει, κατά δήλωσή τους, από τα απέναντι τουρκικά παράλια, με πνευστή μηχανοκίνητη λέμβο, η οποία καταστράφηκε κατά την αποβίβασή τους σε βραχώδη ακτή του νησιού.

Οι παραπάνω αλλοδαποί οδηγήθηκαν στο Γ.Ν.Σάμου για τη διενέργεια προληπτικών ιατρικών εξετάσεων.

Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.

===================

Συνελήφθη, απογευματινές ώρες σήμερα , εντός του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, από προσωπικό Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών της οικείας Λιμενικής Αρχής, 35χρονος οδηγός φορτηγού οχήματος, διότι μετέφερε εντός του φορτίου του ανωτέρω επικαθήμενου 24χρονο αλλοδαπό άντρα, ο οποίος στερούνταν νομιμοποιητικών εγγράφων, με σκοπό την παράνομη έξοδό του από τη χώρα.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή, που διενεργεί την προανάκριση κατά την αυτόφωρη διαδικασία, κατασχέθηκε το ανωτέρω όχημα, το οποίο πρόκειται να παραδοθεί στο Τελωνείο Ηγουμενίτσας.

===================

Με μέριμνα του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας, Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, πραγματοποιήθηκε, σήμερα, η μεταφορά μιας 55χρονης και ενός 53χρονου ασθενούς, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης, με πλωτό περιπολικό σκάφος του Λιμενικού Σώματος, από το λιμένα Σαμοθράκης στο λιμένα Αλεξανδρούπολης.