17 Δεκεμβρίου 2008

Ο Υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας, Αιγαίου & Νησιωτικής Πολιτικής κ. Αναστάσης Παπαληγούρας μιλώντας σήμερα στην Επιτροπή Παραγωγής & Εμπορίου της Βουλής, ανακοίνωσε νέα τακτικά δρομολόγια που θα συνδέουν τα νησιά του Βορείου Αιγαίου με το Λαύριο, τη Θεσσαλονίκη και την Καβάλα.

Συγκεκριμένα:

1. Δύο φορές την εβδομάδα θα εκτελείται δρομολόγιο , με επιστροφή, ταχυπλόου Επιβατηγού - Οχηματαγωγού πλοίου που θα συνδέει το Λαύριο, τα Ψαρά, τον Αγ. Ευστράτιο, τη Λήμνο, και την Καβάλα.

2. Δύο φορές την εβδομάδα θα εκτελείται δρομολόγιο , με επιστροφή, ταχυπλόου Επιβατηγού - Οχηματαγωγού πλοίου που θα συνδέει την Ικαρία, τη Σάμο, τη Χίο, τη Μυτιλήνη, τη Λήμνο και τη Θεσσαλονίκη.

3. Δύο φορές την εβδομάδα θα εκτελείται δρομολόγιο , με επιστροφή, ταχυπλόου Επιβατηγού - Οχηματαγωγού πλοίου που θα συνδέει την Ικαρία, την Σάμο, τη Χίο, την Μυτιλήνη, τη Λήμνο, και την Καβάλα.

Επιπλέον για την άμεση έκτακτη αντιμετώπιση του προβλήματος που δημιουργήθηκε από την απεργία της Π.Ν.Ο. εξαιτίας της μη καταβολής δεδουλευμένων από ακτοπλοϊκή εταιρία, προς την οποία υπήρξε αυστηρή σύσταση του Υπουργείου για άμεση εκπλήρωση των συμβατικών της υποχρεώσεων, τόσο απέναντι των νησιωτών, όσο και σχετικά με την εκτέλεση των δρομολογίων , αποφασίστηκαν τρία έκτακτα δρομολόγια με ταχύπλοο Επιβατηγό - Οχηματαγωγό πλοίο με επιστροφή που θα συνδέουν το Λαύριο, τα Ψαρρά, τον Αη Στράτη, την Καβάλα.

Τέλος αποφασίστηκε η προέκταση του δρομολογίου από Πειραιά μέσω Μυτιλήνης προς Λήμνο και Καβάλα σε περίπτωση μη ομαλοποίησης της σύνδεσης μέχρι τη σύγκλιση του Σ.Α.Σ. την Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου.