6 Δεκεμβρίου 2008

Στην μολότοφ απάντησε με Θάνατο



Ανίκανοι και ανεκπαίδευτοι αστυνομικοί. Αδικαιολόγητο να πέφτει νεκρός ένας 16χρονος από σφαίρα αστυνομικού. Όταν βγαίνει κάποιος από την σχολή αστυνομίας σε 3 μήνες δεν μπορείς να αντιμετωπίσεις μια ομάδα πολιτών που είναι "εκπαιδευμένη" στον ανταρτοπόλεμο. Δεν θα έχει γυρισμό αυτή η ιστορία. Δυστυχώς ξεκίνησε πόλεμος και με την πρώτη ευκαιρία θα έχουμε αντίποινα. Το λέμε από τώρα γιατί ζούμε στα Εξάρχεια κάποιοι από εμάς και ξέρουμε. Του έριξαν μολότοφ και πυροβόλησε στο ψαχνό. Θα πούνε ότι ήταν σε κατάσταση κινδύνου και...

...δεν θα τον προφυλακίσουν. Και εκεί θα γίνει ο πανικός. Άντε να πάει στα δικαστήρια. Με εκατό κλούβες θα το μεταφέρουν.
Καμία αυτοσυγκράτηση δεν είχε. Φοβήθηκε δικαίως ή αδίκως. Η μονάδα που ήταν εκεί δεν ήταν έτοιμη να αντιμετωπίσει τους γνωστούς-αγνώστους. Θα τους καίγανε ζωντανούς. Τους έστειλαν σαν το σκυλί στα αμπέλι. Μια μικρή περιπολία ειδικών φρουρών. Μιλάμε για πόλεμο. Το έχουμε πει εκατό φορές από αυτό το blog.
Μαύρη νύχτα. Για όλους. Για την αστυνομία, για το κράτος και την οικογένεια. Γιατί μην μας πείτε ότι νεαρά παιδιά έπρεπε να ήταν με την μολότοφ στο χέρι. Καμία δουλειά δεν είχαν εκεί. Ο αστυνομικός φοβήθηκε και πυροβόλησε. Λάθος. Μέγα λάθος.Στην μολότοφ απάντησε με Θάνατο.
Τα "Εξάρχεια" είναι γκέτο. Πας με αλεξίσφαιρο και με θωράκιση τέτοια που να ξέρεις ότι δεν κινδυνεύεις για να βγάλεις όπλο. Αλλά υπάρχει και άλλη λύση. Ναι υπάρχει αυτή της συνεννόησης. Μην πείτε ότι δεν γίνεται. Κάποιοι τα έχουν καταφέρει. Υπάρχουν αστυνομικοί - που ξέρουμε - και έχουν βρει κώδικα επικοινωνίας με αυτούς και σε συγκεκριμένες πορείες που ηγούνται δεν έχουμε επεισόδια. Αλλά δεν τους αφήνουν να τους πλησιάσουν. Τους πετάνε στα τμήματα γιατί θεωρούν ότι έχουν κολλητιλίκια με τους αναρχικούς. Εκεί είναι η ευθύνη της ΕΛ.ΑΣ. Βλέπει τα παιδιά σαν αποβράσματα. Αυτό είναι το έγκλημα.

Και βέβαια ο ειδικός φρουρός δεν είναι σε καλή ψυχολογική κατάσταση. Σίγουρα αν μπορούσε να γύριζε τον χρόνο πίσω δεν θα το ξαναέκανε. Πρέπει να είσαι τομάρι για να μην μετανιώσεις.