17 Δεκεμβρίου 2008

Δελτίο Πρόγνωσης Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων που εκδόθηκε από την Ε.Μ.Υ

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας σύμφωνα με το Α.Α.03/2008 στις 17/12/2008 Έκτακτο Δελτίο Πρόγνωσης Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων που εκδόθηκε από την Ε.Μ.Υ, προειδοποιεί:

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται κατά τη διάρκεια της νύχτας της Τετάρτης (17-12-08) προς την Πέμπτη (18-12-08) στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη Δυτική Στερεά και τη Δυτική Πελοπόννησο. Παράλληλα οι νότιοι άνεμοι θα φτάσουν τα 9 και πιθανώς στο Βόρειο Ιόνιο τα 10 μποφόρ.

Αύριο Πέμπτη (18-12-08) τα φαινόμενα της Δυτικής Ελλάδας θα επεκταθούν στην υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής) και τα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου, αλλά το απόγευμα στις περισσότερες περιοχές ο καιρός θα βελτιωθεί.

Λεπτομέρειες για την εξέλιξη του καιρού των επομένων ημερών θα δίνονται στα ΤΑΚΤΙΚΑ ΔΕΛΤΙΑ της Ε.Μ.Υ.

Ήδη έχουν ενημερωθεί οι αρμόδιοι φορείς και οι υπηρεσίες από τη Γ.Γ.Π.Π. και βρίσκονται σε κατάσταση ετοιμότητας πολιτικής προστασίας, ώστε να παρέμβουν άμεσα εάν αυτό απαιτηθεί.

Παράλληλα η Γ.Γ.Π.Π., εφιστά την προσοχή των πολιτών και προτείνει να λάβουν σοβαρά υπόψη τους τα έντονα καιρικά φαινόμενα, τα οποία σε πολλές περιπτώσεις ενδέχεται να δημιουργήσουν προβλήματα. Μέτρα αυτοπροστασίας διατίθενται στην ιστοσελίδα της Γ.Γ.Π.Π. και επιπλέον διανέμονται στις Νομαρχίες και Περιφέρειες ανά την Επικράτεια.

Ανάλογα με την εξέλιξη των καιρικών φαινομένων θα ακολουθήσει νεότερη ανακοίνωση από τη Γ.Γ.Π.Π.