27 Οκτωβρίου 2008

Δήλωση του Βουλευτή του Νομού Σάμου, κ. Θαλασσινού Θαλασσινού για τις υποδομές του λιμένος Βαθέος

Γιατί διαβιβάζεται πάλι η μελέτη στο υπεχωδε ,στην ειδική υπηρεσία περιβάλλοντος το 2008;


Η υπόθεση της μελέτης για την κατασκευή επιβατικού και εμπορικού σταθμού λιμένα Σάμου βρίσκεται σε αυτή την υπηρεσία του ΥΠΕΧΩΔΕ από τις 29.11.2007.Γιατί το λιμενικό ταμείο την ξαναδιαβιβάζει τη μελέτη πάλι στις 2.10.2008;τι ζητήθηκε από το υπεχωδε;

πατήστε πάνω για να δείτε το έγγραφο
απάντηση του υφυπουργού ναυτιλίας Πάνου Καμμένου


Βούληση από την πλευρά του Βουλευτή και Νομάρχη υπάρχει.Μένει να αποδειχτεί πόσο υπάρχει από τον Πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου;

Εχουμε βαρεθεί να ακούμε τον Νομάρχη να λέει ότι οι μελέτες στο Νομαρχιακό Συμβούλιο δεν έχουν φτάσει ακριβώς επειδή δεν είναι ώριμες.Τελικά αποδείχτηκε ότι ήταν λάθος να αναλάβει το Λιμενικό Ταμείο την εκπόνηση των μελετών ,γιατί και Τεχνική Υπηρεσία δεν διαθέτει αλλά και πόρους.Απλά και ξάστερα.Αρα για μια ακόμη φορά ο Νομάρχης και ο Βουλευτής θα κληθούν να βγάλουν τα κάστανα από τη φωτιά.
Οταν υποστηρίζουμε την άποψη ότι οι μελέτες είναι ώριμες και έτοιμες οφείλουμε να δίνουμε στη δημοσιότητα σε ποια υπουργεία βρίσκεται η υπόθεση,ημερομηνίες εγκρίσεων και ονόματα,επειδή τα κείμενα και τα γραπτά μένουν σημειώνουμε τη δήλωση του Βουλευτή και περιμένουμε να δούμε πότε θα υλοποιηθούν όλα αυτά;

Σύντομα το θέμα θα απασχολήσει και το Νομαρχιακό Συμβούλιο όπου και θα συνεδριάσει για το θέμα που έχει προκύψει ,εξακολουθούμε να στηρίζουμε και να πιστεύουμε τα όσα υποστήριξε ο Νομάρχης.Ο χρόνος μέχρι τώρα τον έχει δικαιώσει.Οταν υπάρχει εξέλιξη θα το αναφέρουμε.

δελτίο τύπου του Βουλευτή κ.Θ.θαλασσινού

Με αφορμή ανακοινώσεις των αρμόδιων φορέων του Νομού Σάμου και δημοσιεύματα σχετικά με τις υποδομές του λιμένος Βαθέος ο Βουλευτής του Νομού Σάμου, κ. Θαλασσινός Θαλασσινός προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Τα αναπτυξιακά έργα του Νομού, ανεξάρτητα από τη χωροθέτηση τους, δεν πρέπει σε οποιαδήποτε περίπτωση να γίνονται αντικείμενο αντιπαλότητας μεταξύ φορέων του τόπου. Θεσμική υποχρέωση όλων μας είναι να συμβάλλουμε, ο καθένας στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων και καθηκόντων του στην ανάδειξη της αναγκαιότητας των έργων για τον τόπο μας, τασσόμενοι αλληλέγγυοι σε αυτήν την προσπάθεια.

Είναι γεγονός ότι, διαχρονικά, αξιοποιώντας κοινοτικές πρωτοβουλίες και προγράμματα, εκτελέστηκαν σημαντικά έργα στο λιμάνι Βαθέος Σάμου και κατασκευάστηκε και ο νέος εμπορικός λιμένας στο Μαλαγάρι Σάμου. Βεβαίως και είναι αναγκαίες κτιριακές εγκαταστάσεις για τη λειτουργικότητα των λιμανιών αυτών, με στόχο την καλύτερη εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού προς άλλα λιμάνια της χώρας και του εξωτερικού, όπως επίσης και η διαμόρφωση τόσο της χερσαίας ζώνης όσο και της λιμενολεκάνης που θα δημιουργήσουν νέες προοπτικές και θα αναβαθμίσουν το ρόλο του λιμένα Βαθέος, ενός από τους μεγαλύτερους φυσικούς λιμένες της χώρας.

Η Λιμενική Επιτροπή Σάμου προχωρά με ικανοποιητικούς ρυθμούς τη διαδικασία ωρίμανσης των λιμενικών υποδομών προκειμένου να υλοποιηθούν αυτές όσο το δυνατόν γρηγορότερα. Για το λόγο αυτό αποφάσισε και εκπόνησε μελέτες για την υλοποίηση του Εμπορικού και του Επιβατικού Σταθμού Σάμου, ενώ έχουν δρομολογηθεί και μελέτες για τη χερσαία ζώνη του λιμένα και την αξιοποίηση του.

Οι μελέτες για τα δυο μεγάλα έργα βρίσκονται σε στάδιο περαίωσης των αδειοδοτήσεων, για την επιτάχυνση των οποίων έγιναν οι αναγκαίες παρεμβάσεις του Προέδρου της Λιμενικής Επιτροπής και του Βουλευτή του Νομού, αρμοδίως. Η ωρίμανση των μελετών αυτών καθιστά επιτακτική την ανάγκη για την υλοποίηση τους και προς τούτο, όλοι οι φορείς του Νομού και εγώ ως Βουλευτής έχουμε υποχρέωση από κοινού και με συντονισμένες ενέργειες να διεκδικήσουμε και να πετύχουμε την υλοποίηση τους, στηρίζοντας τις προσπάθειες της Λιμενικής Επιτροπής.

Από την πλευρά μου, συμμετέχοντας σε όλη μου την πολιτική πορεία σε κάθε αναπτυξιακή πρωτοβουλία, δεσμεύομαι να στηρίξω ανεπιφύλακτα αυτήν την προσπάθεια που θα δημιουργήσει καλύτερες προοπτικές για το λιμάνι Βαθέος. Αυτό πρέπει να κάνουμε όλοι μας.»