27 Οκτωβρίου 2008

Με επιτροπές σωτηρίας η ΝΔ δεν σώζεται



____

______________________________________________________

Ο Θ. Ρουσόπουλος θα είναι τελικά το μοιραίο πρόσωπο για τη ΝΔ και τον Κώστα Καραμανλή;

Η απομάκρυνσή του αποτέλεσε μια βαριά προσωπική ήττα για τον κ. Καραμανλή ο οποίος εκτός των άλλων είναι τώρα υποχρεωμένος και να …κυβερνήσει. Και επειδή όπως όλοι γνωρίζουν πλέον αυτό δεν έχει μάθε ακόμα να το κάνει, η χώρα κυβερνάται προσωρινώς από μια κομματική επιτροπή σωτηρίας: Προκόπης Παυλόπουλος, Βαγγέλης Μειμαράκης, Γιώργος Σουφλιάς (γιατί λιποθύμησε;), Δημήτρης Σιούφας και στο βάθος η Ντόρα Μπακογιάννη (που δηλώνει παντού ότι ήρθε η ώρα της) έχουν αναλάβει πλέον από κοινού (με διαβουλεύσεις και τραπεζώματα) τη σωτηρία του κόμματος και της πατρίδας.

Επιφανειακά και για να σώσουν τα προσχήματα, όλοι αυτοί εμφανίστηκαν σαν σωτήρες του Καραμανλή και του κόμματος από το άγος του Ρουσόπουλου και του Βατοπεδίου. Στην πραγματικότητα, όλοι μιλάνε στη ΝΔ για «αλλαγή του συστήματος εξουσίας» και για έναν Καραμανλή που αναγκάστηκε να δεχθεί δίπλα του ένα «άτυπο διευθυντήριο υπουργών».

Και δεν λέω είναι σαφώς καλύτερο αυτό, από την στενή «παρέα του Μαξίμου» που κυβερνούσε μέχρι τώρα και οδήγησε αποφασιστικά και τη ΝΔ και τον Καραμανλή στο χείλος του γκρεμού. Όμως με επιτροπές σωτηρίας τα κόμματα δεν κυβερνώνται, ούτε οι χώρες. Ούτε με πολυαρχία. Είναι λοιπόν θέμα ημερών να ξεσπάσουν οι μεταξύ τους διαφορές, αντιπαλότητες και έχθρες και να γίνει η ΝΔ χειρότερο μπάχαλο από ό,τι είναι.

Φυσικά κανείς δεν πρόκειται να βγει και να αμφισβητήσει ή να υπονομεύσει ανοικτά τον κ. Καραμανλή. Όχι επειδή πιστεύουν σε αυτόν, ή στις ικανότητές του. Αλλά επειδή σε όλους συμφέρει αυτήν την εποχή ένας Ελ Σίντ, να ηγείται των παραλυμένων στρατευμάτων της ΝΔ εναντίον του επελαύνωντος ΠΑΣΟΚ. Κι επειδή κανένας τους δεν είναι έτοιμος να διεκδικήσει την εξουσία.

Θα σέρνονται λοιπόν όλοι μαζί μέχρι τις εκλογές και το αποτέλεσμά τους.

Και το μόνο που βλέπω να κάνει στο μέλλον αυτή η «διυπουργική επιτροπή σωτηρίας» είναι να υποδείξει τον/την διάδοχο του Καραμανλή.

Εκτός αν η θεία φώτιση πέσει από σπόντα (πάνω στον Εφραίμ) και στο Μαξίμου



πηγή By Factorx