27 Οκτωβρίου 2008

Φυτεύτηκαν χιλιάδες δένδρα κατά το διήμερο αναδάσωσης



Άλλο ένα μεγάλο βήμα για την προστασία και την αναγέννηση των δασών μας έγινε το Σαββατοκύριακο, από εθελοντικές οργανώσεις και πλήθος κόσμου στο Βάτι.

Το διήμερο που πέρασε φυτεύτηκαν πάνω από 3.000 δενδρύλλια σε περιοχές όπου κάηκαν παλαιότερα. Η προσφορά όλων των συμμετεχόντων ήταν συγκινητική, καθώς όλοι έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Νομαρχίας Δωδεκανήσου.

Από τους αρμόδιους φορείς δόθηκε ιδιαίτερη σημασία στη σωστή φύτευση των δενδρυλλίων, ώστε το ποσοστό επιτυχίας να βελτιστοποιηθεί. Ακόμα και τα μικρά παιδιά που συμμετείχαν, φύτευαν τα δέντρα ακολουθώντας κατά γράμμα τις οδηγίες των ειδικών.

«Είναι πολύ σημαντικό όχι απλά να φυτεύουμε αλλά να φυτεύουμε σωστά. Καλύτερα να φυτέψουμε δέκα δέντρα σωστά και να έχουμε επιτυχία 100% παρά να φυτέψουμε εκατό λάθος και να ξεραθούν», επεσήμαινε ο Νομάρχης Δωδεκανήσου Γιάννης Μαχαιρίδης, ο οποίος βρέθηκε και τις δύο ημέρες στο χώρο της αναδάσωσης.

Σημαντική ήταν η προσφορά του Στρατού τόσο με προσωπικό όσο και με τα οχήματά τους με τα οποία βοήθησαν στη μεταφορά των φυτών, μαζί με το συνεργείο της Νομαρχίας.

Επίσης η Πυροσβεστική Υπηρεσία, διέθεσε 2 οχήματα τα οποία καθ’ όλη τη διάρκεια της δενδροφύτευσης πότιζαν τα νεοφυτεμένα δενδρύλλια.

Πολύτιμη ήταν η συνεισφορά του Δασαρχείου με τη συνεργασία του οποίου οργανώθηκε αυτή η δράση.

Στην αναδάσωση συμμετείχαν και προσέφεραν τα μέγιστα, o σύλλογος CB Δωδεκανήσου, το σώμα Σαμαρειτών, οι σύλλογοι Υδραυλικών και Ηλεκτρολόγων, το κατηχητικό των Αγ. Αποστόλων, η Ζυθοποιία Παπαδημητρίου, η ΒΑΠ, οι Μακεδονικές Γραμμές Τσιμενίδης, η Τράπεζα Marfin και πολύ εθελοντές από το Βάτι αλλά και ολόκληρη τη Ρόδο.

Οι δράσεις της Νομαρχιακής Επιτροπής Περιβάλλοντος θα συνεχιστούν καθ’ όλη τη διάρκεια της φυτευτικής περιόδου, ώστε να επιτευχθεί ο στόχος που είναι η φύτευση 100.000 δενδρυλλίων σε ολόκληρο το νησί.