29 Οκτωβρίου 2008

«Οι Νέοι πολεμούν τη διαφθορά για να εξασφαλίσουν το μέλλον τους»

Το Εθνικό Συμβούλιο Νεολαίας και η ΜΚΟ Διεθνής Διαφάνεια – Ελλάς, διοργανώνουν από κοινού εκδήλωση - συζήτηση στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών την Τετάρτη 29 Οκτωβρίου 2008 (18:00 – 21:00) με θέμα:

«Οι Νέοι πολεμούν τη διαφθορά για να εξασφαλίσουν το μέλλον τους»

Οι νέοι επηρεάζονται από το κοινωνικό περιβάλλον στο οποίο ζουν. Υιοθετούν τις αρχές και τις αξίες του. Παράλληλα, όμως το κοινωνικό περιβάλλον αποκτά την ταυτότητα και τα χαρακτηριστικά που του δίνουν οι άνθρωποι που ζουν σ’ αυτό. Η Μη Κυβερνητική Οργάνωση «Διεθνής Διαφάνεια Ελλάς» πιστεύει ότι αυτή η διαδραστική σχέση είναι που επιτάσσει την ανάδειξη των νέων σε πρωταγωνιστές του αγώνα για την καταπολέμηση της διαφθοράς. Κατά συνέπεια, οι «νέοι του σήμερα» μεγαλώνοντας στο σύγχρονο κοινωνικό περιβάλλον και βιώνοντας τη σύγχρονη καθημερινότητα, στην οποία είναι έκδηλα τα φαινόμενα διαφθοράς, είναι βέβαιο ότι θα αποτελέσουν τους «πολίτες του αύριο» που δεν θα επιτρέψουν τη διαιώνιση των εν λόγω φαινομένων. Άλλωστε το Εθνικό Συμβούλιο Νεολαίας στο πρόσφατο συνέδριο του αποφάσισε να συμμετέχει ενεργά στην πρωτοβουλία της «Ανοικτής Κοινωνικής Συμμαχίας για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς», να αναλάβει δράση για την προώθηση της αλλαγής νοοτροπίας στο ζήτημα αυτό και να εστιάσει σε θέματα εκπαίδευσης, κυρίως μη – τυπικής, για την καταπολέμηση της διαφθοράς και την προώθηση της διαφάνειας. Σε αυτό το πλαίσιο η Διεθνής Διαφάνεια- Ελλάς & το Εθνικό Συμβούλιο Νεολαίας, τοποθετούν τους νέους στην πρώτη γραμμή του αγώνα για τη καταπολέμηση της διαφθοράς και τους δίνει τη δυνατότητα να εγκαινιάσουν τον διάλογο που θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο της 13ης Παγκόσμιας Συνδιάσκεψης κατά της Διαφθοράς.

Στην εκδήλωση έχουν προσκληθεί ως ομιλητές εκπρόσωποι της κυβέρνησης, των κομμάτων του κοινοβουλίου και της κοινωνίας των πολιτών. Η συμμετοχή των νέων, των οργανώσεων νέων και της κοινωνίας των πολιτών στη συζήτηση που θα ακολουθήσει κάθε τοποθέτησης των ομιλητών είναι σημαντική, δεδομένου ότι με αυτόν τον τρόπο θα μπορέσουμε να μεταδώσουμε τη θέλησή μας για καταπολέμηση της διαφθοράς και θα καταδείξουμε με ζωντανό λόγο και νεανικό παλμό το ενδιαφέρον μας και τη δέσμευσή μας.