29 Οκτωβρίου 2008

Σύλληψη αλλοδαπών στη Μυτιλήνη, την Πάτρα και τη Σάμο

– Εκδήλωση πυρκαγιάς μικρής έκτασης σε Ε/Γ πλοίο στη Χίο – Πτώμα αγνώστων λοιπών στοιχείων στη Μαρώνεια – Συνέχεια ενημέρωσης για τον εντοπισμό αγνοούμενου αλιέα στο Μαντούδι Ν. Εύβοιας

Συνελήφθησαν, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, στη θαλάσσια περιοχή 1ν.μ. από ΑΚΡΑ ΚΟΡΑΚΑ ΛΕΣΒΟΥ, από προσωπικό πλωτού περιπολικού της οικείας Λιμενικής Αρχής, είκοσι εννιά (29) αλλοδαποί (19 άνδρες, 7 γυναίκες και 3 ανήλικοι), στερούμενοι ταξιδιωτικών εγγράφων.

Οι ανωτέρω είχαν ξεκινήσει, κατά δήλωσή τους, από τα απέναντι τουρκικά παράλια, με πνευστό μηχανοκίνητο σκάφος, το οποίο καταστράφηκε.

Προανακρίσεις διενεργούνται από την Λιμενική Αρχή Μυτιλήνης.

=================

Συνελήφθη, μεσημβρινές ώρες σήμερα, στο λιμάνι της Πάτρας, από προσωπικό του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών της οικείας Λιμενικής Αρχής, στην προσπάθειά του να κρυφτεί στα ημιαξόνια φορτηγού οχήματος, το οποίο θα φορτωνόταν σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο με προορισμό το εξωτερικό, ένας (01) αλλοδαπός άνδρας, ο οποίος στερούνταν ταξιδιωτικών εγγράφων με σκοπό την παράνομη έξοδό του από τη χώρα.

Προανάκριση διενεργείται κατά την αυτόφωρη διαδικασία από την Λιμενική Αρχή Πάτρας.

=================

Εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν, σήμερα το μεσημέρι, από προσωπικό του πλωτού περιπολικού της Λιμενικής Αρχής Σάμου, σε βραχώδη ακτή ακρωτηρίου «ΓΑΤΟΣ» της Σάμου, δέκα έξι (16) αλλοδαποί (12 άνδρες, 2 γυναίκες και 2 ανήλικες), οι οποίοι στερούνταν ταξιδιωτικών εγγράφων και κατά δήλωσή τους είχαν ξεκινήσει από τα απέναντι τουρκικά παράλια, με πνευστή μηχανοκίνητη λέμβο, η οποία καταστράφηκε κατά την αποβίβασή τους στην ακτή.

Επίσης, εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν, χθες το βράδυ, εντός του λιμένα Σάμου από προσωπικό της οικίας Λιμενικής Αρχής, πέντε (05) αλλοδαποί άνδρες, στερούμενοι ταξιδιωτικών εγγράφων.

Οι ανωτέρω, κατά δήλωσή τους, είχαν ξεκινήσει από τα απέναντι τουρκικά παράλια, με μία πνευστή κωπήλατη λέμβο, την οποία κατέστρεψαν κατά την αποβίβασή τους στην ακτή.

Τέλος, εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, από προσωπικό του πλωτού περιπολικού της Λιμενικής Αρχής Σάμου, στη θαλάσσια περιοχή 2,5 ν.μ. ανατολικά - νοτιοανατολικά ακρωτηρίου «ΠΡΑΣΣΟ» της Σάμου, δέκα εννέα (19) αλλοδαποί, όλοι άνδρες, οι οποίοι στερούνταν ταξιδιωτικών εγγράφων και κατά δήλωσή τους είχαν ξεκινήσει από τα απέναντι τουρκικά παράλια, με πνευστή μηχανοκίνητη λέμβο, η οποία καταστράφηκε με αποτέλεσμα να βυθιστεί.

Οι ανωτέρω λαθρομετανάστες μεταφέρθηκαν για προληπτικές ιατρικές εξετάσεις στο Γ.Ν.Ν. Σάμου.

Προανακρίσεις διενεργούνται από την οικεία Λιμενική Αρχή.

================

Πυρκαγιά μικρής έκτασης εκδηλώθηκε, σήμερα το μεσημέρι, στο χώρο του σιδερωτηρίου του Ε/Γ πλοίου «AZAMARA QUEST» σημαίας Μάλτας, κατά τη διάρκεια εργασιών θερμοκόλλησης εντός του εν λόγω χώρου, το οποίο ελλιμενιζόταν στον λιμένα της Χίου.

Από την οικία Λιμενική Αρχή ενημερώθηκε άμεσα η Π.Υ. Χίου και το Ρ/Κ «ΜΙΧΑΛΗΣ Σ.» Ν.Χίου 259 για παροχή τυχόν βοήθειας. Η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο και κατασβέστηκε με ίδια μέσα του πλοίου. Από το ανωτέρω συμβάν δεν υπήρξε τραυματισμός προσώπου, ούτε προκλήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Το πλοίο είχε καταπλεύσει στη Χίο από Κων/λη σήμερα το πρωί με πλήρωμα 405 άτομα και 646 επιβάτες ενώ είχε προγραμματισμένο απόπλου για BODRUM Τουρκίας σήμερα στις 18:00.

Από την Λιμενική Αρχή Χίου, που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε αρχικά ο απόπλους του εν λόγω σκάφους μέχρι προσκόμισης βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα και μετά την προσκόμιση του βεβαιωτικού το πλοίο απέπλευσε την 18:30 για τον προορισμό του.

================

Πτώμα γυναίκας αγνώστων λοιπών στοιχείων, ύψους 1,60μ. και ηλικίας μεταξύ 30-40 ετών, εντοπίστηκε, σήμερα το πρωί, σε κατάσταση προχωρημένης σήψης, στη θαλάσσια περιοχή 2 ν.μ. νότια του λιμένα Μαρώνειας.

Το πτώμα είχε κανονική σωματική διάπλαση και μαλλιά μακριά καστανοκόκκινα, έφερε βέρα και φορούσε πουλόβερ χρώματος κόκκινο και μπουφάν χρώματος μαύρο, παντελόνι μαύρο, κάλτσες μπεζ και ένα αθλητικό παπούτσι.

Επίσης βρέθηκαν σε ένα τσαντάκι χρώματος γκρι, το οποίο κρεμόταν από το λαιμό της, καλλυντικά, ένα σημειωματάριο και ένα κοράνι μικρού μεγέθους χρώματος κόκκινου.

Η σορός της μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Κομοτηνής για τη διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής.

Προανάκριση διενεργείται από την Λιμενική Αρχή Μαρώνειας.

================

Συνέχεια ενημέρωσης:

εντοπίστηκε η σορός του 73χρονου αλιέα, μεσημβρινές ώρες σήμερα στη θαλάσσια περιοχή 400 μ. από το σημείο βύθισης της λέμβου και περί τα 3-4 μ. από την ακτή της Αγ. Άννας Μαντουδίου.

Ο ανωτέρω αναγνωρίστηκε από τους συγγενείς του και η νεκροψία - νεκροτομή πρόκειται να διενεργηθεί στο Νοσοκομείο Χαλκίδας.

Προανάκριση διενεργείται από την Λιμενική Αρχή Μαντουδίου.