25 Οκτωβρίου 2008

Πως ο κ. Ρουσόπουλος κατάφερε να αυτοστοχοποιηθεί


By Factorx | October 25, 2008

Είναι πλέον αντιληπτό από όλους ότι ο Κ. Καραμανλής απώλεσε (οριστικά μάλλον) την πρωτοβουλία των κινήσεων. Υποχρεώθηκε, πρώτον, να αποχωριστεί τον στενότερο συνεργάτη του ο οποίος κυβερνούσε αντ΄ αυτού και δεύτερον, υπέστη μια συντριπτική ήττα στο Κοινοβούλιο στο θέμα της Προανακριτικής.

Είναι καταρχήν προφανές ότι αν ο ίδιος ο Καραμανλής δεν φοβόταν τα στοιχεία που υπάρχουν για τον κ. Ρουσόπουλο και τους άλλους δεν θα συναινούσε ποτέ στην απαράδεκτη και πρωτοφανή γραμμή της αποχώρησης από την ψηφορία - την οποία απαιτούσε ο κ. Ρουσόπουλος. Τι κατάφερναν όμως; Να επανέλθει η Προανακριτική στο προσκήνιο από την πίσω πόρτα χάρις στην ευφυή (οφείλουμε να το αναγνωρίσουμε) τακτική του Βενιζέλου.

Το αποτέλεσμα: Αφενός η ΝΔ κατηγορήθηκε για συνταγματικό ατόπημα και αφετέρου επιδεινώθηκε η θέση του κ. Ρουσόπουλου και των άλλων εμπλεκομένων. Επειδή με τις εργασίες της Εξεταστικής είναι λογικό να αναμένει κανείς ότι θα ενισχυθούν τα υπάρχοντα στοιχεία και έτσι συναινούντος του χρόνου και της φθοράς της ΝΔ να ψηφισθεί στο τέλος των εργασιών της η Προανακριτική. Έδωσε δηλαδή η ΝΔ στο ΠΑΣΟΚ τη δυνατότητα να προετοιμασθεί καλύτερα ο υπάρχων φάκελος.

Ήδη αρκετοί στη ΝΔ θεωρούν ότι ο κ. Δούκας και ο κ. Μπασιάκος «θα ανοίξουν το στόμα τους» και θα αποκαλύψουν ποιος ήταν ο «ιθύνων νους». Ενώ στοιχεία που θα δημοσιευτούν τις αμέσως επόμενες ημέρες θα ενισχύσουν την κατηγορία της απιστίας, με αφορμή την διαφορά 1, 5 δισεκατομμυρίων ευρώ μεταξύ της αξίας με την οποία αντηλλάγησαν τα οικόπεδα του δημοσίου που πήρε η Μονή και την πραγματική τους. Ποιοι εισέπραξαν την διαφορά;

Οι πληροφορίες και οι εκτιμήσεις αυτές εξηγούν κατά την γνώμη μας και την χθεσινή κίνηση πανικού του κ. Ρουσόπουλου να μηνύσει δημοσιογράφους. Αντιλαμβάνεται τι έρχεται.

Προσέξτε και τι είπε ο Προκόπης Παυλόπουλος στον Θοδωρή Ρουσόπουλο κατά την χθεσινή παράδοση - παραλαβή του υπουργείου (και το έθαψαν όλοι). Η φιλία τους «θα διαρκέσει ανεξάρτητα από το πόσο θα διαρκέσει η πολιτική πορεία του καθενός».

Θυμηθείτε επίσης και τι είπε χθες ο Μητσοτάκης: «Η ΝΔ διευκόλυνε το ΠΑΣΟΚ να αποφύγει ένα βαρύ λάθος που θα έκανε. Είναι η τελευταία ευκαιρία».