29 Οκτωβρίου 2008

Πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια στη νέα πτέρυγα του Σχολείου Λειβαδίων



Εγκαινιάστηκε την Παρασκευή 24/10/2008 η νέα πτέρυγα του Σχολείου Λειβαδίων από το Νομάρχη Χίου κ. Πολύδωρο Λαμπρινούδη, παρουσία των τοπικών αρχών. Ο αγιασμός τελέσθηκε από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Χίου, Ψαρών και Οινουσσών κκ. Διονύσιο. Στα εγκαίνια παραβρέθηκαν επίσης εκπρόσωποι της εκπαιδευτικής κοινότητας, οι μαθητές και οι κάτοικοι των Λειβαδίων.

Στο χαιρετισμό του ο κ. Λαμπρινούδης είπε χαρακτηριστικά:«Η νέα πτέρυγα του Δημοτικού Σχολείου Λειβαδίων παραδίδεται στους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς των Λειβαδίων, φιλοδοξώντας να αποτελέσει ένα χώρο που θα παρέχει όλες τις σύγχρονες ανέσεις για την εκπαιδευτική διαδικασία. Ένα χώρο, όπου τα παιδιά θα μπορούν μέσα σε ένα ευχάριστο περιβάλλον να εκφράζουν την δημιουργικότητά τους, να μαθαίνουν και να αναπτύσσουν την προσωπικότητά τους».

Το συγκεκριμένο έργο με τίτλο «Κατασκευή προσθήκης αιθουσών διαδασκαλίας στο Δημοτικό Σχολείο Λειβαδίων Δ. Χίου», προϋπολογισμού 1.300.000 ευρώ χρηματοδοτήθηκε από ΚΑΠ-Συνεισφορές 2006 και από το Π.Ε.Π. Β. Αιγαίου.

Ο κ. Λαμπρινούδης κλείνοντας αναφέρθηκε στη συνολική προσπάθεια που καταβάλει η Ν.Α. Χίου για την αναβάθμιση των υποδομών εκπαίδευσης στο νομό μας, τονίζοντας ότι: «Θα συνεχίσουμε τις προσπάθειές μας για τον εκσυγχρονισμό των εκπαιδευτικών υποδομών, γιατί πιστεύουμε ότι τα παιδιά μας πρέπει να έχουν τα σχολεία που τους αξίζουν».

Παράλληλα, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Σχολείου εγκαινιάστηκε Έκθεση σχολικών βιβλίων, τετραδίων και παιδικών βιβλίων περιόδου 1930 – 1970, από τη Συλλογή του κ. Αναστασίου Βαλιδάκη, καθώς επίσης και έκθεση έργων ζωγραφικής των μαθητών των πολιτιστικών εργαστηρίων του Εκπολιτιστικού και Μορφωτικού Συλλόγου Λειβαδίων Χίου «Ο Γεώργιος Βούρος». Οι εκθέσεις θα λειτουργήσουν έως 31/10/2008.