27 Οκτωβρίου 2008

Δημοσιοποίηση πρακτικών του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών (Σ.Α.Σ)

Ελπίδα Τσουρή

Βουλευτής Νομού Χίου

Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων

Προς

Τον Υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας, Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής

Θέμα: Δημοσιοποίηση πρακτικών του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών (Σ.Α.Σ)

Η συνεδρίαση του Σ.Α.Σ, στις 22-10-2008, προκειμένου να εξετάσει και να γνωμοδοτήσει, σε μία μόνο συνεδρίαση, για δεκάδες θέματα και αιτήματα, με εξαιρετική μάλιστα καθυστέρηση, αποτέλεσε μία ακόμη απόδειξη της υποβαθμισμένης λειτουργίας του.

Το θεσμικό αυτό όργανο της Πολιτείας τα τελευταία χρόνια διαδραματίζει ρόλο καθαρά διακοσμητικό, αφού απλά επικυρώνει τις ήδη ληφθείσες αποφάσεις της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου.

Η δια μέσου του διαδικτύου ενημέρωση για την ατζέντα και τα αποτελέσματα των συνεδριάσεων του Σ.Α.Σ είναι ελλιπής, καθόσον τόσο στην ημερήσια διάταξη, όσο και στα λεγόμενα «πρακτικά», δεν αναφέρονται τα βασικά στοιχεία των αιτημάτων και των θεμάτων που θα εξεταστούν, ούτε οι εισηγήσεις των υπηρεσιών που ΥΕΝ, ούτε και η στάση των μελών κατά τις ψηφοφορίες.

Επειδή τα θέματα του Σ.Α.Σ αφορούν άμεσα όλους τους νησιώτες, και προκειμένου η Κυβέρνηση να μην χρησιμοποιεί θεσμικά όργανα της Πολιτείας για να συγκαλύψει τις ευθύνες της, κρίνεται επιβεβλημένη η έγκαιρη και αναλυτική ενημέρωση όλων, μέσω του διαδικτύου.

Με την ελπίδα οι παραπάνω απόψεις μου να ληφθούν σοβαρά υπόψη, παρακαλώ για την άμεση κατάθεση στη Βουλή των εισηγήσεων των υπηρεσιών του ΥΕΝΑΝΠ επί όλων των θεμάτων που εξετάστηκαν, καθώς και των αναλυτικών πρακτικών της τελευταίας συνεδρίασης του Σ.Α.Σ.

27.10.2008

Η αιτούσα βουλευτής

Ελπίδα Τσουρή