12 Σεπτεμβρίου 2008
Τα κεντρικά σημεία της σημερινής συνέντευξης Τύπου στη ΔΕΘ του αρχηγού του ΛΑ.Ο.Σ., κ. Γ. Καρατζαφέρη
«Εμείς κηρύξαμε τον ανένδοτο αγώνα!» Με αυτά τα λόγια προσδιόρισε την αντιπολιτευτική στάση του ΛΑ.Ο.Σ. ο πρόεδρος του, κ. Γ. Καρατζαφέρης, κατά τη διάρκεια της σημερινής συνέντευξης Τύπου στη ΔΕΘ.
Α) «Τέσσερις ημέρες πριν τον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας της Δημοκρατίας, ζούμε, σήμερα, τη μεγαλύτερη κρίση της Ελληνικής Δημοκρατίας από την εποχή της Μεταπολίτευσης», τόνισε στον πρόλογό του ο κ. Καρατζαφέρης.
Όπως εξήγησε, η κρίση αυτή οφείλεται στην άκομψη επιβολή της εκτελεστικής εξουσίας έναντι της νομοθετικής, της δικαστικής, αλλά και της λεγόμενης 4ης εξουσίας (των ΜΜΕ)
Πιο συγκεκριμένα:
α) «Πολλοί βουλευτές εμποδίζονται να εκφέρουν ελεύθερα την άποψή τους με αποτέλεσμα τα κόμματα να δίνουν την εικόνα "μαντριού"».
β) «Η εκτελεστική εξουσία παρεμβαίνει στη λειτουργία της Δικαιοσύνης». Αυτός είναι και ο λόγος που, όπως εξήγησε ο κ. Καρατζαφέρης, αποφάσισε να καταθέσει μήνυση κατά των κ.κ. Χατζηγάκη, Σανιδά και Κονταξή, αναφορικά με την υπόθεση του κ. Παυλίδη. Κατά τον πρόεδρο του ΛΑ.Ο.Σ. η δικογραφία θα έπρεπε να αποσταλεί άμεσα στη Βουλή. Αντιθέτως, «οι δικαστικοί λειτουργοί σφετερίστηκαν αρμοδιότητες της Βουλής. Γι΄ αυτό και τους κατηγορούμε για εσχάτη προδοσία -όσο βαριά κι αν ακούγεται αυτή η κατηγορία». «Αυτή η μήνυση έγινε από πατριωτικό χρέος υπεράσπισης του Συντάγματος και του Νόμου», τόνισε ο κ. Καρατζαφέρης.
γ) Η ελεύθερη, αντικειμενική, ανεξάρτητη ενημέρωση φαλκιδεύεται καθημερινά από «το σύστημα Ρουσόπουλου», είπε ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ, αναφερόμενος σε ορισμένους «δημοσιογράφους που, παράλληλα με το μέσο στο οποίο εργάζονται, απασχολούνται ταυτοχρόνως σε κυβερνητικά γραφεία Τύπου». Από διασταύρωση σχετικών επίσημων στοιχείων για συγκεκριμένα πρόσωπα «προκύπτει το συμπέρασμα ότι πολλές από τις αρχικές ερωτήσεις που ετέθησαν στον πρωθυπουργό κατά την πρόσφατη συνέντευξή του στη ΔΕΘ, του έδωσαν τη δυνατότητα να απαντήσει στη συνέχεια σε ερωτήσεις ανεξάρτητων δημοσιογράφων ότι "έχω ήδη απαντήσει"». Το αποτέλεσμα όλων αυτών είναι «μεγάλο μέρος των πληροφοριών να φθάνουν στους πολίτες διά της τεθλασμένης».
Β) Ο κ. Καρατζαφέρης αναφέρθηκε επιγραμματικά και σε όσα τον ενοχλούν, όπως είπε, ως πολίτη, βουλευτή, πολιτικό αρχηγό:
α) «οι ωμές παρεμβάσεις των ΗΠΑ στο εσωτερικό της πατρίδας μας».
β) «το γεγονός ότι 2 εκατ. συμπατριώτες μας διαβιούν κάτω από το όριο της φτώχειας».
γ) «η ακρίβεια και η ανεξέλεγκτη δράση των καρτέλς».
δ) «οι φοροεπιδρομές στους μη προνομιούχους».
ε) «ο άκρατος πλουτισμός υπουργών της κυβέρνησης».
στ) «το φοβερό σκάνδαλο της υπόθεσης της Μονής βατοπεδίου που ξεπερνά ακόμη και το σκάνδαλο Κοσκωτά και στο οποίο, όπως αποκαλύπτεται καθημερινά, εμπλέκεται πλήθος πολιτικών προσώπων και υψηλόβαθμων υπηρεσιακών παραγόντων».
Γ) Για όλους αυτούς τους λόγους ο κ. Καρατζαφέρης προέτρεψε τον κ. Καραμανλή να επιβεβαιώσει στη Βουλή την αρχή της δεδηλωμένης.
Δ) Απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις δημοσιογράφων, ο κ. Καρατζαφέρης σημείωσε τα εξής:
1. «Η κάλυψη που προσφέρει ο πρωθυπουργός σε κάποιους υπουργούς προκαλεί ανήκεστη βλάβη στο προσωπικό του κύρος»
2. «Η διεξαγωγή εθνικών εκλογών πολύ νωρίτερα από τον προκαθορισμένο χρόνο της είναι αναπόφευκτη».
3. «Να πάει σε εκλογές και όχι σε ανασχηματισμό ο πρωθυπουργός. Θα είναι πιο έντιμο να φύγει όρθιος...».
4. «Οι μονοκομματικές κυβερνήσεις εκβιάζονται και διαφθείρονται πολύ ευκολότερα απ΄ αυτές στις οποίες συμμετέχουν περισσότερα κόμματα».
5. «Έγκλημα των ΗΠΑ η αναγνώριση του Κοσόβου. Θλίβομαι δε βαθύτατα από την επίσκεψη της κ. Μπακογιάνννη στο (ψευτο)υπουργό Εξωτερικών του Κοσόβου».
6. «Φαίνεται πως κάποιοι θέλουν να αποκόψουν τη Θεσσαλονίκη -συμπρωτεύουσα τριών αυτοκρατοριών- από το χάρτη των εξελίξεων. Εκτός του ότι δεν υπάρχει ικανοποιητικό δίκτυο διεθνών πτήσεων από και προς αυτή την πόλη, η κυβέρνηση παρέδωσε και το λιμάνι της πόλης σε κινεζικά συμφέροντα».
7. «Στη θέση του Καραμανλή, θα έστελνα πίσω στον Γκρουέφσκι την επιστολή του με μία λέξη ως αναγραφή: Aπαράδεκτη. Πολλές φορές, όταν αυτός που έχει το δίκιο με το μέρος του, επιλέξει να εισέλθει σε διάλογο, εξ ορισμού, χάνει μέρος από αυτό το δίκιο».
8. «Ο πατριωτικός χώρος δεν έχει "Εφιάλτες"».
9. Για τις δημοσκοπήσεις: «Εγώ αύξησα το ποσοστό μου περίπου κατά 50%. ?λλωστε προτιμώ να πηγαίνω από τις σκάλες και να μην παίρνω το ασανσέρ του οποίου τα συρματόσκοινα ενίοτε σπάνε».
10. «Αποφεύγω λάθη που κάνουν συνήθως αυτοί οι οποίοι κληρονόμησαν θρόνους».
Ε) Στο τέλος της συνέντευξης ο κ. Καρατζαφέρης προέβη σε δύο βαρυσήμαντες αποκαλύψεις:
1. «Το παιδαγωγικό Ινστιτούτο εξέδωσε σχολικό εγχειρίδιο στο οποίο εμπεριέχεται χάρτης που εμφανίζει τη Βόρεια Ελλάδα, όχι ως τμήμα της Ελληνικής Επικράτειας, αλλά ως τμήμα ευρύτερης περιοχής με την ονομασία "Μακεδονία"».
2. «Αποτελέσματα επίσημων ερευνών του ΙΓΜΕ αναφέρουν ότι τεράστια κοιτάσματα πετρελαίου υπάρχουν στη Μακεδονία. Επίσης κοιτάσματα χρυσού, που σε μία μόνο περιοχή η αξία τους ανέρχεται σε 9 δις. ευρώ (!), καθώς και άλλα ορυκτά τεράστιας αξίας εντοπίζονται στη Μακεδονία. Συνεπώς προκύπτει εύλογα το ερώτημα: Γιατί η ελληνική Πολιτεία αντί να αξιοποιήσει αυτό τον τεράστιο πλούτο επιλέγει την άγρια φοροεπιδρομή στους μικρομεσαίους;».