11 Σεπτεμβρίου 2008

ΓΙΑ ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΜΗΝΥΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ κ. Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ Σ. ΧΑΤΖΗΓΑΚΗΣ, Γ. ΣΑΝΙΔΑΣ ΚΑΙ ΑΘ. ΚΟΝΤΑΞΗΣ





Μήνυση κατά του υπουργού Δικαιοσύνης Σωτ. Χατζηγάκη, του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Γ. Σανιδά, του Αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Αθ. Κονταξή και κατά παντός υπαιτίου υπέβαλε σήμερα ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ.
Ο κ. Γ. Καρατζαφέρης υποστηρίζει ότι οι ανωτέρω διέπραξαν το αδίκημα της εσχάτης προδοσίας, που αλλοιώνει το πολίτευμα επειδή στέρησαν ή παρακώλυσαν την Βουλή από να αποφανθεί αυτή, ως μόνη αρμοδία, αν θα ασκηθεί ή όχι ποινική δίωξη κατά Υπουργού.
Η μήνυση αφορά την παρακώλυση και ματαίωση της απ΄ ευθείας διαβίβασης της υπόθεσης του πρώην Υπουργού Α. Παυλίδη στην Βουλή. Οι Εισαγγελείς που έθεσαν την υπόθεση στο αρχείο, αξιολογώντας τα στοιχεία της υπόθεσης, αντί αμελλητί να την διαβιβάσουν στην Βουλή διέπραξαν το αδίκημα της εσχάτης προδοσίας - προσβολής του πολιτεύματος.
Ο κ. Σ. Χατζηγάκης, ως υπουργός Δικαιοσύνης παρέβη το καθήκον του να πράξει τα νόμιμα για την ποινική και πειθαρχική δίωξη των Εισαγγελέων που επιχείρησαν την αποστέρηση εξουσίας της Βουλής.


Για το πλήρες κείμενο της μήνυσης:
www.laos.gr


ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΛΑΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΦΕΤΕΡΙΣΜΟ ΤΩΝ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΩΝ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ

Ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ κ. Γ Καρατζαφέρης κατέθεσε σήμερα το πρωί, μήνυση στην Εισαγγελία της Θεσσαλονίκης, κατά του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, κ. Γ. Σανιδά, του Αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Αθ. Κονταξή και κατά παντός υπευθύνου για το αδίκημα της εσχάτης προδοσίας, επειδή στέρησαν από τη Βουλή το συνταγματικό της δικαίωμα να αποφανθεί σχετικά με την εμπλοκή του πρώην Υπουργού Α. Παυλίδη σε υπόθεση δωροληψίας.

Εξερχόμενος του Μεγάρου της Εισαγγελίας Θεσσαλονίκης, ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ., κ. Γ. Καρατζαφέρης, προέβη στις ακόλουθες δηλώσεις:

«Ως βουλευτής και ως πολιτικός αρχηγός έχω ορκισθεί πίστη και προστασία στο Σύνταγμα της Ελλάδας.
Ο ανώτατος εισαγγελικός λειτουργός κ. Σανιδάς και ο κ. Κονταξής σφετερίστηκαν και οικειοποιήθηκαν αρμοδιότητες της Βουλής. Πιστεύω ότι το θέμα πρέπει να φθάσει στη Βουλή και αυτή η μήνυση μου προς τα εκεί κατατείνει.
Τόσο στην περίπτωση του κ. Παυλίδη, όσο και τώρα που συνεχίζει με την υπόθεση του Βατοπεδίου να βγάζει κρίσεις, τις οποίες δεν έχει αρμοδιότητα ενώ αποτελούν αρμοδιότητα της Βουλής.
Πιστεύω ότι με αυτόν τον τρόπο προστατεύουμε τη Δημοκρατία και προσφέρουμε ένα λιθαράκι για να αντιληφθεί ο καθένας μας ότι η ευνομία είναι ο μόνος τρόπος για να μπορέσει να πάει μπροστά ο τόπος. Μία ευνομία η οποία καταργείται από το σύστημα Ρουσόπουλου».


Ο Κωστής Αϊβαλιώτης παρουσιάζει τις φωτογραφίες με την τουρκική ακταιωρό, σε Διάσκεψη του Ευρωκοινοβουλίου για τη Μετανάστευση, στις Βρυξέλλες.

Κατά τη διάρκεια της μεγάλης Διάσκεψης για τη Μετανάστευση που διοργανώθηκε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, στις Βρυξέλλες, ο βουλευτής του ΛΑΟΣ στην Β΄ Αθηνών Κωστής Αϊβαλιώτης παρενέβη στη συζήτηση (ως Μέλος της Επίσημης Αντιπροσωπείας της Βουλής των Ελλήνων) και παρουσίασε στους παρισταμένους ευρωβουλευτές, βουλευτές και στελέχη της Ευρωπαϊκής Ένωσης τις φωτογραφίες με την τουρκική ακταιωρό να αποβιβάζει λαθρομετανάστες σε ελληνικό έδαφος.
Ο Κωστής Αϊβαλιώτης ζήτησε κυρώσεις για την Τουρκία που επισήμως προάγει το δουλεμπόριο και υπογράμμισε ότι από τα 18 εκατομμύρια λαθρομετανάστες σε όλες τις χώρες - μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης τα 2 εκατομμύρια ζουν στην Ελλάδα.
Ο Κωστής Αϊβαλιώτης κατήγγειλε ότι η Ελλάδα - η οποία δέχεται τεράστιο όγκο παράνομης μετανάστευσης - παίρνει μόλις το 2% (!) των πόρων του «Ευρωπαϊκού Ταμείου Προσφύγων» και τόνισε ότι χρειάζεται παραδειγματική τιμωρία των Τούρκων δουλεμπόρων που βγάζουν έως και 10.000 ευρώ από κάθε λαθρομετανάστη που προωθούν προς την Ελλάδα.
Τέλος, ο Κωστής Αϊβαλιώτης επεσήμανε στους παριστάμενους πολιτικούς από όλη την Ευρώπη ότι «κάθε 30΄ φτάνει ένας λαθρομετανάστης στην Ελλάδα» και τόνισε ότι η Τουρκία δεν εφαρμόζει το «Πρωτόκολλο Επανεισδοχής» που έχει υπογράψει με την Ελλάδα, ενώ την ορθότητα της αναφοράς αυτής του βουλευτή του ΛΑΟΣ υπογράμμισε και ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Π. Μπεγλίτης κατά τη δική του τοποθέτηση.


ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΑΣ ΚΑΛΟΥΜΕ

Τα γενέθλιά του γιορτάζει ο ΛΑ.Ο.Σ. με την συμπλήρωση 8 ετών απρόσκοπτης δράσης στην πολιτική ζωή του τόπου και ενός έτους δυναμικής και παραγωγικής παρουσίας του στη Βουλή.
Με την ευκαιρία καλούμε όλους τους φίλους και τα μέλη του κόμματος την Δευτέρα, 15 Σεπτεμβρίου και ώρα 7:00 μ.μ., στο κλειστό γήπεδο του ΕΣΠΕΡΟΥ (Αριστοτέλους & Χαρ. Τρικούπη), πίσω από το Πάντειο, σε ανοικτή συγκέντρωση, στην οποία κεντρικός ομιλητής θα είναι ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. κ. Γ. Καρατζαφέρης.