26 Ιουνίου 2008

ομιλία Γ.Καρατζαφέρη στη Βουλή για την siemens


ΠΑΣΟΚ - SIEMENS - ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ: ΚΟΙΝΗ ΓΑΡ Η ΜΟΙΡΑ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΑΒΕΒΑΙΟΝ
Έχω την αίσθηση ότι μερικοί εδώ μέσα στην Αίθουσα πρέπει να ακολουθούν τις παροιμίες που είναι η σοφία του λαού. Κύριε Κοινοβουλευτικέ Εκπρόσωπε της Νέας Δημοκρατίας «στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σκοινί!».
Βεβαίως αντιλαμβάνομαι την αγωνία σας μην πάμε σε εκλογές. Σε εκλογές θα πάμε, τώρα! Και θα πάμε τώρα, γιατί υπάρχουν πράγματα που συνδέουν ευθέως την Κυβέρνησή σας με τη SIEMENS, όπως συνέδεαν τη SIEMENS με τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ. Αυτό είναι ξεκάθαρο.
Και ερωτώ τον συμπαθέστατο συνάδελφο, κύριο Παναγιωτόπουλο, πόσο κομψό είναι στο Διοικητικό Συμβούλιο της SIEMENS να είναι γιος Πρωθυπουργού της Νέας Δημοκρατίας; Πείτε μου, είναι κομψό σε μία εταιρεία, η οποία έχει φανεί ότι έχει χρηματοδοτήσει, ότι έχει δώσει μίζες σε Υπουργούς, σήμερα να είναι στο Διοικητικό Συμβούλιο της SIEMENS γιος Πρωθυπουργού της Νέας Δημοκρατίας; Εάν αυτό νομίζετε ότι δεν συνδέεται, τότε νομίζω ότι έχετε λάθος μεγάλο!
ΜΟΝΟΣ ΚΑΙ ΑΣΤΕΓΟΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ... ΕΛΕΓΧΕΙ...
Κύριε Παναγιωτόπουλε, είπατε για τη δικαιοσύνη. Όλοι τη θέλουμε ψηλά τη δικαιοσύνη, αλλά τι κάνει η δικαιοσύνη, η οποία δεν αναφέρεται στο δίκαιο, αλλά αναφέρεται σε κόμματα! Ο κ. Αθανασίου μόνος, άστεγος, χωρίς γραμματειακή υποστήριξη έχει αναλάβει τον έλεγχο. Είκοσι έξι εισαγγελείς έχουν αναλάβει αυτήν τη δράση στη Γερμανία.
ΔΩΣΤΕ ΜΟΥ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ...ΟΤΙ ΠΡΟΑΙΡΕΙΣΤΕ
Γιατί δεν έχουμε εξοπλίσει αυτόν τον εισαγγελέα που είναι επιλογή -επιτέλους- κάποιων; Έχει τη δύναμη. Πώς έγινε η έρευνα στη SIEMENS; Τη γνωρίζετε; Πήγε ο κύριος εισαγγελέας και φόρτωσε όσα βρήκε στο γραφείο του Χριστοφοράκου; Όχι. Ο εισαγγελέας είπε: «Ό,τι νομίζετε ότι είναι χρήσιμο, να μου το στείλετε». Ποιος έκανε το «διυλιστήριο» ποια έγγραφα να πάνε και ποια έγγραφα να μην πάνε στον εισαγγελέα; Αυτά ποιος θα τα διερευνήσει; Ποιος θα διερευνήσει τον τρόπο με τον οποίον ενήργησε ο εισαγγελέας; Ποιος, αν όχι μία Προανακριτική της Βουλής Επιτροπή και όχι Εξεταστική που δεν φθάνει; Είναι μία Προανακριτική που πρέπει να γίνει σήμερα γιατί κάθε μέρα που περνάει κάποιοι επιμελώς κρύβουν στοιχεία σαν κι αυτό της αποδείξεως της 3ης Δεκεμβρίου. Χίλια εννιακόσια ευρώ για εισιτήρια πήγαινε-έλα Αθήνα-Ζυρίχη του κυρίου Χριστοφοράκου με κορυφαίο Υπουργό της Κυβερνήσεώς σας.
ΠΟΣΟΙ ΥΠΕΓΡΑΨΑΝ ΣΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ ΤΗΣ SIEMENS;
Όλα αυτά λοιπόν πώς θα τα δικαιολογήσετε; Πώς θα τα δικαιολογήσετε όταν υπάρχει το ημερολόγιο που κρατάει η SIEMENS για το ποιος μπαίνει μέσα, όταν κορυφαίοι Υπουργοί έχουν επισκεφθεί τη SIEMENS; Θα ήθελα ο καθένας από μας να αναλάβει την ευθύνη εδώ, ενώπιον του λαού και να πει ότι ουδέποτε επεσκέφθη τη SIEMENS. Πόσοι από τους Υπουργούς της Νέας Δημοκρατίας θα το δηλώσουν αυτό, ότι ουδέποτε επεσκέφθησαν τη SIEMENS; Εγώ περιμένω τη δήλωση για να σας πω ποιοι επεσκέφθησαν τη SIEMENS. Τώρα βέβαια μπορεί να την επεσκέφθησαν για να δουν αν έχουν ωραία γραφεία εκεί, αλλά νομίζω ότι αλλού πηγαίνει το μυαλό του Έλληνα πολίτη και όλα αυτά θα τα αφήσουμε σ΄ ένα ημίφως. Εμείς θέλουμε φως σε κάθε χαραμάδα. Δεν μπορούμε να συνδιαλεγόμαστε εδώ μέσα με ανθρώπους που έχουν κλέψει το δημόσιο χρήμα.

Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΤΙΣ ΜΙΖΕΣ
Κύριοι συνάδελφοι, κακώς λέμε ότι είναι χρήματα της SIEMENS. Είναι χρήματα του ελληνικού λαού, χρήματα τα οποία η SIEMENS έβαλε «καπέλο» για να πληρώσει Υπουργούς και παρατρεχάμενους κι εμείς καθόμαστε εδώ ωσάν να μη συμβαίνει τίποτα.
Δεν πρέπει λοιπόν να φτάσουμε στα άκρα; Δεν πρέπει να φτάσουμε εκεί όπου δεν θα υπάρχει καμία αμφισβήτηση και αμφιβολία και συζητάμε εδώ ότι δεν υφίσταται θέμα και ότι δεν μας ακουμπάει;
ΤΑ ΛΕΡΩΜΕΝΑ ΤΑ ΑΠΛΥΤΑ...
Εμείς λοιπόν αυτά τα στοιχεία -τα οποία με πολύ κόπο συλλέγουμε και κατά την άλλη, την επαγγελματική ιδιότητα που κι εσείς την κατέχετε- πρέπει να γίνουν επίσημο κτήμα της Βουλής των Ελλήνων. Το φοβάστε γιατί ξέρετε ότι υπάρχουν πολλά «λερωμένα». Επιφυλάσσομαι για την Παρασκευή στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση να σας δώσω και άλλα στοιχεία στην Αίθουσα που μας πειθαναγκάζουν να πάμε γρήγορα γιατί όσο καθυστερούμε το θέμα, τόσο είμαστε όλοι έκθετοι στον ελληνικό λαό ο οποίος έχει κουραστεί επιτέλους από τους κλέφτες.
ΚΑΘΡΕΦΤΗ ΚΑΘΡΕΦΤΑΚΙ ΜΟΥ ΠΟΙΟΣ ΛΕΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ;
Αυτές τις μέρες γίνεται συζήτηση για τον κύριο Τσουκάτο, εάν ο κύριος Τσουκάτος τα κράτησε ή αν τα έδωσε σε κάποιο από τα ταμεία του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Ο κύριος Τσουκάτος τότε ήταν το ΠΑ.ΣΟ.Κ. Από κει και πέρα αν έκλεψε το κόμμα του, είναι δικό του θέμα.
Πρέπει λοιπόν να ακουστούν οι αλήθειες και τα «καθαρά» και τα «βρώμικα» ταμεία. Θα ήθελα μεταξύ μας επιτέλους να πούμε αλήθειες. Η αλήθεια είναι ότι οι διαμορφωτές της κοινής γνώμης δεν πληρώνονται με τιμολόγια. Με κάποια χρήματα πληρώνονται από τα κόμματα και τα χρήματα αυτά δεν είναι τα χρήματα του λογιστηρίου. Έχουμε λοιπόν τη δύναμη να κοιταχτούμε στο καθρέφτη και να πούμε αλήθειες και να μην αφήνουμε τις σκιές να πέφτουν επί δικαίων και αδίκων. Εάν λοιπόν θέλουμε την αλήθεια, εδώ πρέπει να βρούμε την αλήθεια, εδώ πρέπει να ψάξουμε την αλήθεια γιατί πολύ φοβάμαι ότι τα δύο μεγάλα κόμματα «αλληθωρίζετε» μπροστά στην αλήθεια γιατί ξέρετε ότι υπάρχουν σοβαρά θέματα.
ΚΑΤΙ ΣΑΘΡΟ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΤΗΣ ΔΑΝΙΜΑΡΚΙΑΣ
Όταν ο κύριος Παπανδρέου, ο αξιότιμος Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολιτεύσεως, ζήτησε Εξεταστική Επιτροπή, είπα απ΄ αυτό το Βήμα: «Τη ζητάει γιατί αυτός έχει ανθρώπους του παρελθόντος αναμεμειγμένους και τον ενδιαφέρει, ενώ εσείς έχετε ανθρώπους του παρόντος και σας κόβει».
Ας πάμε λοιπόν στην αλήθεια και να μην τη φοβόμαστε και αν πρόκειται να γίνουν εκλογές, να γίνουν εκλογές και αν πρόκειται να αλλάξει το πολιτικό σύστημα, να αλλάξει, αλλά δεν μπορεί να υπάρχουν οικογένειες οι οποίες βάζουν βαθιά το χέρι στον ελληνικό λαό για ολόκληρες δεκαετίες κι εμείς να λέμε ότι δεν συμβαίνει τίποτα. Συμβαίνει και παρασυμβαίνει. Κάτι βρώμικο υπάρχει σ΄ αυτό το σαθρό βασίλειο.
ΠΑΝΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ: Κυρία Πρόεδρε, θα ήθελα το λόγο.
ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΥΣΑ (Βέρα Νικολαΐδου): Ο κ. Παναγιωτόπουλος, Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, έχει το λόγο για δύο λεπτά για μια σύντομη παρέμβαση.
ΠΑΝΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ: Δεν θα ήθελα να αφαιρέσω πολύτιμο χρόνο από τους συναδέλφους και δεν θα είχα παρέμβει, εάν δεν με είχε προκαλέσει ο κ. Καρατζαφέρης. Συμπαθής, αξιοσέβαστος, φίλος από χρόνια, αλλά αυτά τα οποία είπε, δεν μπορούν να περάσουν απαρατήρητα και αναπάντητα.
Να ξεκαθαρίσουμε το εξής, κυρία Πρόεδρε: Ό,τι στοιχείο έχετε, κύριε Καρατζαφέρη, να το καταθέσετε εδώ επωνύμως και να πάτε να το καταθέσετε και στον εισαγγελέα. Με το να λέμε και να προσπαθούμε να δημιουργήσουμε οικοδομή, εργοτάξιο συλλογικών ευθυνών, ρίχνοντας τη λάσπη στον ανεμιστήρα, δεν προσφέρουμε ούτε στη δημοκρατία ούτε στους κοινοβουλευτικούς θεσμούς ούτε στην κοινή προσπάθεια όλων μας για να ξεκαθαριστεί αυτή η βρώμικη, δύσοσμη και ερεβώδης ιστορία του σκανδάλου της SIEMENS. Δεν ξέρω εάν υπάρχει ανιψιός και γιος και κουνιάδος και σύγαμπρος πρώην Πρωθυπουργού, αλλά εάν έχετε οποιαδήποτε στοιχείο, σας προκαλώ να πείτε τα ονόματα εδώ μέσα και να τα πείτε και στον εισαγγελέα. Αυτό είναι το πρώτο.
Δεύτερον, για να ξεκαθαρίσουμε τα πράγματα, το τι πρεσβεύει η Κυβέρνηση και ο Πρωθυπουργός το μετέφερα πριν από λίγο και νομίζω ότι είναι παγκοίνως γνωστό. Πιστεύουμε ότι είναι μια ιστορία-σταθμός σε έκταση σκανδάλου, αλλά και σε βάθος σκανδάλου, η οποία πρέπει να ξεκαθαρίσει εδώ και τώρα, διότι εάν ορισμένοι έβαλαν παρανόμως «τα δάχτυλα στο μέλι» δεν τους φταίει σε τίποτα το ελληνικό πολιτικό δημοκρατικό σύστημα, δεν τους φταίει σε τίποτε η δημοκρατία που οικοδομήθηκε στον τόπο με τόσες θυσίες, δεν τους φταίει σε τίποτα ο ελληνικός λαός, που πρέπει να κυβερνηθεί και η δημοκρατική του διακυβέρνηση να είναι αποτελεσματική και να δίνει απάντηση στα καθημερινά του προβλήματα. Το πρόβλημα ορισμένων δεν θα αφήσουμε να γίνει συνολικό πρόβλημα του πολιτικού συστήματος.
Φοβάμαι ότι με τη στάση του ο κ. Καρατζαφέρης -λυπάμαι γι΄ αυτό, τον ξέρω χρόνια και ξέρει ότι τον σέβομαι και τον εκτιμώ, έχει τη δική του ιστορία και τη δική του προσφορά- έχει υποπέσει σ΄ αυτό το σφάλμα κατασκευής συλλογικών ενοχών. Λάσπη στον ανεμιστήρα. Επαναλαμβάνω ότι οποιοσδήποτε έχει οτιδήποτε επιβαρυντικό στοιχείο, να το πει επωνύμως εδώ και στον εισαγγελέα. Ο ελληνικός λαός, όλοι μας, δικαιούμεθα να μάθουμε και θα μάθουμε όλη την αλήθεια.
Μέχρι τώρα, όμως, κυρία Πρόεδρε, όλα τα γεγονότα και όλες οι αποκαλύψεις υποδεικνύουν συγκεκριμένους παράγοντες που διετέλεσαν εξέχοντα στελέχη συλλογικών ηγετικών μηχανισμών στο Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα. Εμείς δεν επιχαίρουμε. Θέλουμε η δικαιοσύνη να φέρει σε πέρας αυτό το έργο. Για την πλευρά της Νέας Δημοκρατίας ακούμε μόνο μια αστήρικτη διαχεόμενη και από ορισμένες πλευρές εντέχνως καλλιεργούμενη φημολογία. Ούτε στοιχεία ούτε αποδείξεις ούτε καν αποχρώσεις ενδείξεις.
Ας τελειώνει, λοιπόν, αυτή η ιστορία. Ας τελειώνει το θέατρο των σκιών, γιατί το θέατρο των σκιών δηλητηριάζει τη δημοκρατία και, επιτρέψτε μου να πω, καταρρακώνει, εξουθενώνει το είδωλο της δημοκρατίας, των λειτουργών της και των θεσμών στα μάτια του απλού Έλληνα πολίτη. Αυτό δεν αποτελεί λάθος. Αποτελεί έγκλημα κατά της δημοκρατίας.
Καλώ, λοιπόν, όλους τους συναδέλφους από όλες τις πτέρυγες της Βουλής και να μην το διαπράξουμε και να μη γίνουμε συνεργοί διαπράξεων ή παραλείψεων σ΄ αυτό το έγκλημα δηλητηρίασης της ελληνικής δημοκρατίας.
(Χειροκροτήματα από την πτέρυγα της Νέας Δημοκρατίας)
ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΥΣΑ (Βέρα Νικολαΐδου): Το λόγο έχει ο κ. Καρατζαφέρης για δύο λεπτά.
ΕΣΕΙΣ ΘΑ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΤΕ ΤΟΥΣ ΚΛΕΦΤΕΣ ΚΑΙ ΘΑ ΠΙΕΙΤΕ ΤΟ ΠΙΚΡΟ ΠΟΤΗΡΙ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΥΣ
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ: Αντιλαμβάνομαι το άγχος του κ. Παναγιωτόπουλου.
Κύριε Παναγιωτόπουλε, συγκεκριμένα πράγματα. Πηγαίνετε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως να δείτε το Διοικητικό Συμβούλιο της SIEMENS. Εάν δεν το έχετε κάνει, κακώς δεν το έχετε κάνει, ύστερα από τόσο καιρό που ακούγονται αυτά τα πράγματα.
Δεύτερον, κύριε Παναγιωτόπουλε, εδώ σε προηγούμενη ομιλία μου είπα για τη μίζα της ΛΙΝΤΟΝ που βρήκε ο Τζων Μακ Κέιν, Πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικού Εμπορίου της Αμερικής, νυν υποψήφιος Πρόεδρος. Βρήκε 10% μίζα σε δύο εταιρείες, την ΙΣΑΜΠΕΛ και τη ΜΑΤΙΝ. Σας τις κατονόμασα και δεν κάνατε τίποτε. Χθες βγήκε από τα ΝΕΑ ότι η εταιρεία ΜΑΤΙΝ λαδώθηκε και από τη SIEMENS, που σημαίνει ότι αυτή η εταιρεία είναι ενεργός και ανήκει σε υψηλότατο στέλεχος δικό σας.
Εσείς θα το αποκαλύψετε. Θα το πιείτε το ποτήρι μέχρι τέλους. Θα απομονώσετε τους κλέφτες γιατί οι κλέφτες είναι μαζί σας, στο ίδιο καφάσι με τα μήλα, τα καθαρά και τα σάπια. Εσείς κινδυνεύετε. Εγώ φρόντισα να είμαι σε άλλο καλάθι σήμερα.
ΔΙΩΞΤΕ ΤΟΥΣ ΚΛΕΦΤΕΣ...
Επιτέλους, μη φοβάστε την αλήθεια. Δεν είστε εσείς εμπλεκόμενος, κύριε Παναγιωτόπουλε. Διώξτε όμως, τους κλέφτες. Δεν μπορούμε εδώ να είμαστε και να συλλειτουργούμε με κλέφτες. Αυτό ας το καταλάβουμε.
Και σας επαναλαμβάνω συγκεκριμένα στοιχεία. Και τα στοιχεία είναι ο ανεμιστήρας που φέρνει καθαρό αέρα. Τη λάσπη τη βάζετε εσείς στον ανεμιστήρα. Και σας παρακαλώ, πάψτε να βάζετε λάσπη στον ανεμιστήρα. Αφήστε να έρθει ο καθαρός αέρας στον πολιτικό κόσμο, γιατί τον έχετε μολύνει. Και τον έχετε μολύνει σε σημείο που να μη μπορεί να αναπνεύσει ο ελληνικός λαός, ο οποίος βιάζεται-βιάζεται, βάλλεται και προσβάλλεται με την ακρίβεια και διαπιστώνει και βλέπει μίζες εκατομμυρίων ευρώ που περιγράφονται και καταγράφονται σε εφημερίδες, χωρίς κανένας να θέλει να φτάσει στο τέλος.
Ποιοι πήραν τα λεφτά, κύριε Παναγιωτόπουλε; Ποιοι πήραν τα λεφτά από το C4I; Ποιος;
ΘΑ ΣΑΣ ΛΕΩ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΟΣΟ ΠΙΚΡΗ ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ
Αν θέλετε, λοιπόν, να προχωρήσουμε, να προχωρήσουμε με προανακριτική επιτροπή. Αυτά τα στοιχεία τα οποία είπα, γράφτηκαν στα Πρακτικά και ο δικός σας εισαγγελέας αν θέλει, να πάει να τα ψάξει, να τα διερευνήσει και να τα επιβεβαιώσει. Η αλήθεια δεν θα σταματήσει να λέγεται σ΄ αυτή την Αίθουσα όσο τουλάχιστον ο ελληνικός λαός μου κάνει την τιμή να με στέλνει εδώ.
ΠΑΝΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ: Κυρία Πρόεδρε, το λόγο.
ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΥΣΑ (Βέρα Νικολαϊδου): Κοιτάξτε, κάπου πρέπει να σταματήσει ο διάλογος. Έχουν ζητήσει και άλλοι το λόγο.
ΠΑΝΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ: Κυρία Πρόεδρε, για ένα λεπτό μόνο.
ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΥΣΑ (Βέρα Νικολαϊδου): Ορίστε, έχετε το λόγο για ένα λεπτό.
ΠΑΝΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ: Με κραυγές, συνθήματα, αναθέματα και εύκολους αφορισμούς, αυτά τα περίπλοκα ζητήματα που αφορούν την ποιότητα, το ήθος αλλά και την ηθική νομιμοποίηση του δημοκρατικού πολιτεύματος και των λειτουργών του, δηλαδή όλων μας, δεν επιλύονται. Η δημιουργία και η άγρα εντυπώσεων και η θήρα εντυπώσεων, είναι μια εύκολη διαδικασία. Το δύσκολο είναι να βρει κανείς την ουσία και να ξεκαθαρίσει αυτή η βρώμικη υπόθεση σε όλες τις σκοτεινές γωνίες της.
Η Κυβέρνηση, λοιπόν, θα μας επιτρέψετε κυρία Πρόεδρε, να δηλώσουμε ότι απέχει από το κυνήγι των εντυπώσεων. Το εύκολο κυνήγι των εντυπώσεων το χαρίζουμε στους φίλους και συναδέλφους, όπως ο κ. Καρατζαφέρης. Η Κυβέρνηση επιζητεί την ουσία, στηρίζει το έργο της δικαιοσύνης, εμπιστεύεται τη δικαιοσύνη.
Από εκεί και πέρα όταν έχουμε την ολοκλήρωση των κρισίμων φάσεων της προκαταρκτικής εξέτασης και του ανακριτικού έργου, είμαστε εδώ ως κυρίαρχη Βουλή να πάρουμε τις δικές μας αποφάσεις. Τα υπόλοιπα είναι για να βγαίνουμε στα κανάλια, να παίζουμε στα δελτία ειδήσεων και να δημιουργούμε εντυπώσεις, δηλαδή να συσκοτίζουμε την όλη υπόθεση. Σ΄ αυτό δεν πρόκειται ποτέ να συμπράξουμε.
(Χειροκροτήματα από την πτέρυγα της Νέας Δημοκρατίας)
ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΥΣΑ (Βέρα Νικολαϊδου): Ο κ. Βενιζέλος, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑ.ΣΟ.Κ., έχει το λόγο.
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ: Κυρία Πρόεδρε, το λόγο επί προσωπικού.
ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΥΣΑ (Βέρα Νικολαϊδου): Σας παρακαλώ.
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ: Κύριε Παναγιωτόπουλε, φοβάστε την αλήθεια. Ό,τι και να κάνετε, η αλήθεια θα λάμψει.