4 Μαΐου 2024

Νέο “χαράτσι” της Booking στα ξενοδοχεία | Επιστολή της ΠΟΞ | Προς νέα καταγγελία στην Επιτροπή Ανταγωνισμού

 

Σε μια νέα κίνηση, η οποία εμφανώς παραβαίνει τις αρχές ανταγωνισμού, η Booking υποχρεώνει τους Έλληνες ξενοδόχους να πληρώνονται για non refundable κρατήσεις μόνο μέσω της Virtual κάρτας της, καταβάλλοντας υπέρογκη προμήθεια και καταργώντας μονομερώς τις εναλλακτικές επιλογές που υπήρχαν μέχρι σήμερα, αυξάνοντας ταυτόχρονα υπέρμετρα την προμήθεια αυτή.
Πιο αναλυτικά, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων (ΠΟΞ) Γιάννης Χατζής με επιστολή του προς τον υπεύθυνο Ελλάδας και Κύπρου της Booking, την οποία κοινοποιεί στην υπουργό Τουρισμού κα. Όλγα Κεφαλογιάννη, διαμαρτύρεται για την μονομερή κίνηση αυτή της εταιρίας, η οποία “επιβαρύνει αδικαιολόγητα τους ξενοδόχους, αφού απαιτούν την αποδοχή των αυξημένων ποσοστών προμήθειας των εικονικών αυτών καρτών, ώστε να περιορίσουν το ρίσκο των non-show πελατών”. Και συμπληρώνει ότι “…Αυτό το ποσοστό προμήθειας της εικονικής κάρτας έρχεται να προστεθεί στους ήδη υπάρχοντες ουσιώδεις φόρους, που καταβάλλονται στην Booking.com“.

ΑΝΑΣΤΑΣΙΜΕΣ ΕΥΧΕΣ ΑΠΌ ΤΟΝ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΜΑΝΟΛΗ ΒΑΡΒΟΥΝΗ

 http://diakonima.wpengine.netdna-cdn.com/wp-content/uploads/2014/04/7%CF%86%CF%83%CE%B7%CE%B4%CE%B7%CF%83%CE%B4-1.gif

Καθηγητής Μ. Γ. ΒΑΡΒΟΥΝΗΣ

Διευθυντής Εργαστηρίου Λαογραφίας και Κοινωνικής Ανθρωπολογίας

Κοσμήτωρ της Σχολής Κλασικών και Ανθρωπιστικών Σπουδών του ΔΠΘ



Πασχαλινές Ευχές από τον Προέδρο ΙΡΑ ΣΑΜΟΥ

 


Καλή Ανάσταση και καλό Πάσχα!!! 

Η Αγάπη είναι το κλειδί για κάθε Ανάσταση!!!

Αγάπη και Σεβασμός του Εαυτού!!!

Αγάπη και Σεβασμός της Ζωής!!! 

Καλή Ανάσταση και καλό Πάσχα!!!.

Αβραμίδης Γεώργιος πρόεδρος ΙΡΑ ΣΑΜΟΥ 

Πασχαλινό μήνυμα και ευχές Μίκας Ιατρίδη

 

Τις Άγιες αυτές Ημέρες του Πάσχα, σε κάθε σπιθαμή της ελληνικής γης, αλλά και όπου υπάρχουν Έλληνες και Ελληνίδες, ενωνόμαστε για να προσευχηθούμε ευλαβικά μπροστά στο μεγαλείο της Θυσίας του Θεανθρώπου.

Μια θυσίας που με την Ανάστασή Του σηματοδότησε την ελπίδα, τη λύτρωση και την ίδια τη ζωή. Κυρίως, όμως, δίδαξε την αξία της αγάπης και της συγχώρεσης προς τον συνάνθρωπό μας.

Δράσεις από τονΧορευτικό Όμιλο Σάμου




 «Υποδοχή στη Σάμο του Ikaria Dance Project και Πασχαλινές Δράσεις από τον Χορευτικό Όμιλο Σάμου – ΧΟΡ.Ο.Σ / Σεμινάριο χορών από τη Μικρά Ασία και την Ικαρία»


Ο Χορευτικός Όμιλος Σάμου – ΧΟΡ.Ο.Σ υποδέχεται στη Σάμο το Ikaria Dance Project, ένα πρόγραμμα γνωριμίας με τις παραδόσεις, τους χορούς, τα τραγούδια και τα έθιμα του νησιού μας. 
Δάσκαλοι χορού, χορευτές και λάτρεις της Ελληνικής Παράδοσης θα ταξιδέψουν στο νησί της Σάμου από τηχ Μεγάλη Παρασκευή μέχρι και την Τετάρτη του Πάσχα, για να ζήσουν από κοντά το Σαμιώτικο Πάσχα.
Ο Χορευτικός Όμιλος Σάμου – ΧΟΡ.Ο.Σ υποστηρίζοντας το πρόγραμμα, δημιούργησε τις παρακάτω δράσεις οι οποίες θα είναι ανοιχτές σε όλο τον κόσμο.

Την Κυριακή του Πάσχα 05 Μαΐου 2024, θα πραγματοποιηθεί Πασχαλινό Γλέντι στο παραδοσιακό καφενείο του κ. Κουλούρη, στη μία το μεσημέρι, στην πλατεία του Παγώνδα. 

Τη Δευτέρα του Πάσχα 06 Μαΐου 2024, τους φιλοξενούμενους θα υποδεχθούν κάτοικοι του χωριού και μέλη του Χορευτικού Ομίλου Σάμου - ΧΟΡ.Ο.Σ με χορούς και τραγούδια, στις 12:00 το μεσημέρι, στην Κεντρική Πλατεία των Μυτιληνιών.

Πόσο κοντά ή μακριά είμαστε από την απόκτηση F-35 Άρθρο Γνώμης του Αντιστρατήγου ε.α. Σταύρου Κουτρή* Υποψηφίου Ευρωβουλευτού με τη ΝΙΚΗ

 

Έχουν γραφεί στον τύπο και ακουστεί στα τηλεοπτικά panels τόσα πολλά για τα F-35, την τεχνολογική τους υπεροχή και την στρατιωτική τους αξία, ώστε όλοι έχουν πειστεί ότι η Πολεμική μας αεροπορία έχει γίνει ήδη άτρωτη, έστω και αν αυτό το οπλικό σύστημα μπεί, αν τελικά μπει, στο οπλοστάσιο μας κάποια στιγμή μετά το 2030-35! Είδαμε τα τελευταία χρόνια ότι η πυκνότητα των γεωπολιτικών εξελίξεων έχει αυξηθεί εκθετικά με αποτέλεσμα ο χρόνος των 6-10 έτων στο μέλλον να καθίσταται απρόβλεπτος. Ας μου επιτραπεί η κατάθεση κάποιων σκέψεων  πάνω στην απόκτηση των F-35.

ΑΝΑΣΑ ΕΥΧΕΣ

 



Η  ΑΝΑΣΑ  και η Συντονιστική  Γραμματεία της σας στέλνουν ολόψυχες ευχές για καλή Ανάσταση, με υγεία, ευλογία και δημιουργικότητα. 

Έρευνα για διασπάθιση κονδυλίων από το υπουργείο Μετανάστευσης με απευθείας αναθέσεις σε εταιρείες παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών



 Πιθανή η κατάχρηση ευρωπαϊκών πόρων με ευθύνες του υπουργού Δημήτρη Καιρίδη

Η Επιτροπή Ανταγωνισμού, σε συνέχεια καταγγελιών πολιτών αλλά και της Ευρωπαϊκής Εισαγγελέως, αρμόδιας για την κατάχρηση ευρωπαϊκού χρήματος, ξεκίνησε διαδικασίες και ελέγχους, εκτός από τις μεγάλες εταιρείες πληροφορικής, σε εταιρείες παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών για τη διαδικασία που ακολουθούν.

Αυτό όμως φαίνεται δεν πτοεί τον Υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Δημήτρη Καιρίδη που αντί να ασχοληθεί με τους παράνομους μετανάστες που έχουν γεμίσει τη χώρα, προχωράει σε διαδικασία ανάθεσης 10 εκατομμυρίων για «τεχνική βοήθεια» στα ευρωπαϊκά ταμεία της μετανάστευσης.

Οι μηχανικοί αποδομούν την πυροπροστασία ακινήτων της κυβέρνησης: «Είναι ανεφάρμοστη, άδικη και παράλογη»

 

Οι 15 λόγοι για τους οποίους τα μέτρα αυτά δεν μπορούν να πραγματοποιηθούν

Εκατομμύρια ιδιοκτήτες ακινήτων νιώθουν παγιδευμένοι από το νέο νόμο για την πυροπροστασία ακινήτων που τους επέβαλε μέσα σε μία νύχτα κυβέρνηση Μητσοτάκη και με τον οποίο τους ζητάει να πληρώσουν χιλιάδες ευρώ από αυτά που δεν έχουν, δήθεν για το δικό τους καλό.
Εάν δεν εφαρμοστούν τα ανεφάρμοστα και πανάκριβα μέτρα που τους ζητάει η κυβέρνηση τότε απειλούν τους ιδιοκτήτες με τρομακτικά πρόστιμα τα οποία στην ουσία σημαίνουν δήμευση περιουσίας και ίσως αυτός είναι και ο πραγματικός σκοπός.

Σ.Κασσελάκης: «Βαθιά δυσπιστία των πολιτών έναντι της κυβέρνησης»

 

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης, σήμερα Μεγάλη Παρασκευή (3.5.24) έκανε μία ανάρτηση στο Χ με συνέντευξη που παραχώρησε σε ευρωπαϊκό ειδησεογραφικό ιστότοπο.
«Η ελληνική μηχανή προπαγάνδας εργάζεται πολύ σκληρά για να εμποδίσει την αλήθεια να φτάσει στα μάτια και τα αυτιά του κόσμου», τονίζει ο Στέφανος Κασσελάκης.

Μάτι / Μπούμερανγκ η βρόμικη κυβερνητική σπέκουλα - Κατέρρευσαν τα ψέματα



 Μητσοτάκης και Φλωρίδης έσυραν τον χορό της σπέκουλας ισχυριζόμενοι πως ο ΣΥΡΙΖΑ άλλαξε τον Ποινικό Κώδικα μετά την τραγωδία για να πέσουν οι ένοχοι στα μαλακά
Η απόφαση για το Μάτι και οι ελαφρές ποινές οι οποίες επιβλήθηκαν προκάλεσαν αισθήματα θυμού και αγανάκτησης στους συγγενείς των θυμάτων και στους πληγέντες της πολύνεκρης τραγωδίας του 2018. Αυτά τα αισθήματα επιχειρεί να εκμεταλλευτεί η κυβέρνηση Μητσοτάκη προκειμένου να ισορροπήσει την τεράστια φθορά που υφίσταται από την υπόθεση των Τεμπών. Μια υπόθεση στην οποία νέες συγκλονιστικές αποκαλύψεις αναμένονται το επόμενο διάστημα, η κοινωνική οργή έχει φουντώσει για τις θρασύτατες ενέργειες συγκάλυψης -όπως το μπάζωμα και η συρραφή των ηχητικών-, ενώ αγανάκτηση επικρατεί για το νομικό πλαίσιο που θωρακίζει την ατιμωρησία των πολιτικών προσώπων.

Από το «Μαζί τα φάγαμε» στο «Μαζί τα σκοτώσαμε», μερικές δασείες δρόμος

 

Οι κοινωνίες «θυμούνται», όπως και οι άνθρωποι, κατά τον Μορίς Χαλμπβάκς και τα όσα επισήμαινε, ήδη από τον Μεσοπόλεμο
Η προσπάθεια του εκάστοτε συστήματος να απλώνει ευθύνες που αφορούν κυβερνητικά πρόσωπα μοιράζοντας υπαιτιότητα και εμμέσως ενοχές είναι μια συνταγή δοκιμασμένη στην ελληνική πραγματικότητα, η οποία όχι απλώς δεν πέτυχε, αλλά μείωσε δραματικά τα νούμερα κάθε φορά που χρησιμοποιήθηκε από τα χείλη πολιτικών.

Fraport Greece: Με συμβιβασμό στα 17 εκατ. ευρώ έκλεισε η αποζημίωση από το Δημόσιο

 

Σε ισχυρά οικονομικά μεγέθη μεταφράστηκε η υψηλή επιβατική κίνηση που κατέγραψαν κατά τη διάρκεια της περσινής χρονιάς τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια (Θεσσαλονίκη, Κέρκυρα, Κεφαλονιά, Άκτιο, Ζάκυνθος, Καβάλα, Χανιά, Ρόδος, Σάμος, Σκιάθος, Μυτιλήνη, Μύκονος, Σαντορίνη και Κως), τα οποία βρίσκονται υπό τη διαχείριση της Fraport Greece.


Τέλη κυκλοφορίας με το μήνα: Πληρώστε 10 ευρώ και φύγετε για Πάσχα

 

Την δυνατότητα να πληρώσουν τέλη κυκλοφορίας ακόμη και για ένα μήνα για το αυτοκίνητο ή τη μοτοσυκλέτα τους που βρίσκεται σε καθεστώς ακινησίας έχουν όσοι θέλουν να φύγουν από το κλεινόν άστυ τις ημέρες του Πάσχα αλλά και όσοι σχεδιάζουν να μετακινηθούν για να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα στις ευρωεκλογές. 

Κασσελάκης: Η ελληνική Δικαιοσύνη κινείται με αργούς ρυθμούς – Είμαι ευγνώμων για τις προσπάθειες της Ευρωπαίας Εισαγγελέως

 

«Η Ευρωπαία Εισαγγελάς κάνει εξαιρετική δουλειά ερευνώντας υποθέσεις που αφορούν το Κράτος Δικαίου, καθώς οι Έλληνες δεν εμπιστεύονται την ελληνική δικαιοσύνη αλλά και την κυβέρνηση Μητσοτάκη», είπε ο Στέφανος Κασσελάκης σε συνέντευξή που παραχώρησε στο Euractiv.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε εκτενώς στην πορεία των ερευνών για το έγκλημα των Τεμπών αλλά και το σκάνδαλο υποκλοπών.

«Είμαι ευγνώμων για τις προσπάθειες της Λάουρα Κοβέσι που ερευνά αυτού του είδους της υποθέσεις. Δεν θα έπρεπε να φτάνουμε μέχρι τις Βρυξέλλες προκειμένου οι πολίτες να ελπίζουν ότι θα δικαιωθούν», υπογράμμισε.

Ελευθερία του Τύπου: Παραμένει τελευταία στην ΕΕ η Ελλάδα – Στη δημοσιότητα η κατάταξη των RSF για το 2024

 

Την 88η θέση κατέλαβαβε για το 2024 η Ελλάδα στην ετήσια παγκόσμια κατάταξη των Ρεπόρτερς Χωρίς Σύνορα (RSF), με αποτέλεσμα να καταστεί για τρίτη συνεχόμενη χρονιά η χειρότερη χώρα στην ΕΕ σε ό,τι αφορά την ελευθερία του Τύπου.

Η Ελλάδα είχε καταλάβει την 108η και την 107η θέση τα προηγούμενα χρόνια, ενώ φέτος η σημαντική άνοδός της στην 88η θέση δεν αντανακλάται σε κάποια ουσιαστική βελτίωση της βαθμολογίας της. Συγκεκριμένα, η Ελλάδα αύξησε τη βαθμολογία της μόνο κατά 1,95 βαθμούς και η σημαντική άνοδός της κατά 19 θέσεις οφείλεται στην πτώση άλλων χωρών.