Τι δείχνει η δημοσκόπηση της MRB για το ενδεχόμενο νέων πολιτικών σχηματισμών με αρχηγούς Τσίπρα και Σαμαρά
Ισχυρή δυναμική επανόδου στην κεντρική πολιτική σκηνή καταγράφει ο πρώην πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, σύμφωνα με νέα μέτρηση της MRB, η οποία παρουσιάστηκε στο πλαίσιο των τακτικών καταγραφών πολιτικών τάσεων.
Σύμφωνα με τα ευρήματα της έρευνας, το 26,9% των πολιτών δηλώνει ότι θα ψήφιζε ένα νέο κόμμα με επικεφαλής τον Αλέξη Τσίπρα, ποσοστό που κρίνεται ιδιαίτερα υψηλό, αν ληφθεί υπόψη ότι ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έχει αποσυρθεί από την πολιτική σκηνή εδώ και περισσότερο από δύο χρόνια.
Δυνατό comeback δείχνουν οι πολίτες στον Αλέξη Τσίπρα
Η ερώτηση της MRB αφορούσε την πρόθεση ψήφου σε περίπτωση ίδρυσης νέου κόμματος από τον Αλέξη Τσίπρα, και η απάντηση από το 26,9% των ερωτηθέντων επιβεβαιώνει την παραμονή της απήχησης του πρώην πρωθυπουργού σε ευρύ φάσμα εκλογικής βάσης.
Το εντυπωσιακό αυτό ποσοστό έρχεται τη στιγμή που ο ίδιος παραμένει σιωπηλός πολιτικά και εκτός οργανωμένων κομματικών δραστηριοτήτων, γεγονός που προσδίδει ειδικό πολιτικό βάρος στο εύρημα, καθώς η στήριξη δεν συνδέεται με ενεργή επικοινωνιακή ή κομματική καμπάνια.
Αξιοσημείωτη απήχηση και για Αντώνη Σαμαρά – Στο 15,8% το υποθετικό κόμμα του
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει και η καταγραφή των τάσεων υπέρ του Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος παραμένει ανεξάρτητος βουλευτής και διατηρεί ισχυρό ιδεολογικό στίγμα στον χώρο της Κεντροδεξιάς.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ίδιας έρευνας της MRB, ποσοστό 15,8% των συμμετεχόντων απάντησε θετικά στο ενδεχόμενο να ψήφιζε κόμμα με αρχηγό τον Αντώνη Σαμαρά, αποτυπώνοντας υπαρκτή επιρροή στο εκλογικό σώμα, παρά την απουσία συγκεκριμένων πολιτικών κινήσεων.
Η μεγάλη εικόνα: Ζήτηση για νέους πολιτικούς σχηματισμούς;
Τα ποσοστά για Τσίπρα και Σαμαρά καταδεικνύουν μία υπόγεια δυναμική επανεμφάνισης εμβληματικών πολιτικών προσώπων, την ίδια ώρα που παραδοσιακά κόμματα αντιμετωπίζουν φθορά ή εσωκομματικές τριβές.
Η δημοσκόπηση αναδεικνύει την αυξανόμενη ανάγκη ενός μέρους της κοινής γνώμης για εναλλακτικές πολιτικές λύσεις και ενδεχομένως σηματοδοτεί την αρχή μιας νέας πολιτικής περιόδου, όπου παλαιοί ηγέτες θα μπορούσαν να παίξουν ανανεωμένο ρόλο.
ΠΗΓΗ https://periodista.gr/