8 Ιουνίου 2024

Στο επίκεντρο της TUI οι ταξιδιώτες στην Ελλάδα του χρεοκοπημένου FTI

 

ΤUI και Dertour αναλαμβάνουν την υποστήριξη των ταξιδιωτών του χρεοκοπημένου, πλέον, FTI σε συνολικά 13 προορισμούς, ανάμεσά τους και η Ελλάδα, για λογαριασμό του Γερμανικού Ταμείου Ταξιδιωτικής Προστασίας (DRSF).
Στόχος είναι να διασφαλιστεί ότι οι πελάτες μπορούν να συνεχίσουν τις προγραμματισμένες διακοπές τους χωρίς προβλήματα και ταλαιπωρία.


Η TUI θα παρέχει επιτόπια υποστήριξη στους πελάτες του FTI στις Βαλεαρίδες Νήσους, την Ελλάδα, τις Μαλδίβες, το Μεξικό, την Κούβα και τη Δομινικανή Δημοκρατία. Ενώ, η  Dertour θα φροντίζει τους πελάτες του FTI στην Τουρκία, την Αίγυπτο, την Ταϊλάνδη, τη Σρι Λάνκα, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, τον Παναμά και τα Κανάρια Νησιά.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες που δόθηκαν στη δημοσιότητα, οι επηρεαζόμενοι πελάτες του FTI θα ενημερωθούν για τα νέα στοιχεία επικοινωνίας μέσω γραπτού μηνύματος, όπου αυτό είναι δυνατόν. Σε ορισμένες περιπτώσεις, οι κατά τόπους εργαζόμενοι του FTI εξακολουθούν να είναι διαθέσιμοι για την παροχή πληροφοριών.
Η Dertour εγγυάται επίσης γερμανόφωνη τηλεφωνική υποστήριξη για τους πελάτες του FTI που αντιμετωπίζουν επί του παρόντος προβλήματα με τα ξενοδοχεία και τις μεταφορές στον προορισμό των διακοπών τους. Επιπλέον, τα πρακτορεία εισερχομένων ταξιδιωτών λειτουργούν ως ενδιάμεσος κρίκος μεταξύ των πελατών του FTI και των ξενοδοχείων.
Ομάδες βοήθειας και εγγύηση DRSF
Εκτός από την υποστήριξη που παρέχουν οι οργανισμοί εισερχόμενων ταξιδιωτών, ο όμιλος Dertour διαθέτει συνολικά 65 υπαλλήλους της ομάδας βοήθειας, οι οποίοι υποστηρίζουν τον συντονισμό ολόκληρης της διαδικασίας και λειτουργούν ως σύνδεσμος με το DRSF.
Με νέα επιστολή με ημερομηνία 4 Ιουνίου, το DRSF διαβεβαιώνει τους τοπικούς παρόχους υπηρεσιών ότι θα καταβληθεί η “συμβατικά συμφωνημένη αμοιβή” με τον FTI και το αντίστοιχο ξενοδοχείο.
Σε επιστολή με ημερομηνία 3 Ιουνίου, η οποία εστάλη σε πολυάριθμους πελάτες, γινόταν λόγος για ανώτατο όριο 60 ή 80 ευρώ. Αυτό το ανώτατο όριο δεν υφίσταται, με το DRSF να προχωράει σε επαναπροσαρμογή του σε νέα επιστολή.
Πηγή money-tourism.gr