2 Ιουνίου 2024

Δ. Αυγέρη: «Να απαντήσουν Ελλάδα και ΕΕ σχετικά με τα σενάρια μετεγκατάστασης μεταναστών από τις ΗΠΑ».

 
Η υποψήφια ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Δ. Αυγέρη στη συνέντευξή της στο ΡΣ «ΣΚΑΪ 100.3 FM» και τους δημοσιογράφους Δ. Οικονόμου και Άκη Παυλόπουλο, κλήθηκε  να σχολιάσει ρεπορτάζ του αμερικανικού τηλεοπτικού δικτύου CBS News το οποίο αναφέρει ότι η κυβέρνηση Μπάιντεν επεξεργάζεται σχέδιο, σύμφωνα με το οποίο πολίτες χωρών της Λατινικής Αμερικής που ζητούν άσυλο στις ΗΠΑ θα μετεγκαθίστανται στην Ελλάδα και την Ιταλία. Η Δώρα Αυγέρη δεν αρκέστηκε στις καθησυχαστικές διαψεύσεις του υπουργού Μετανάστευσης, υπογραμμίζοντας ότι τόσο η ελληνική κυβέρνηση  όσο και η ΕΕ θα πρέπει να απαντήσουν ξεκάθαρα τι ακριβώς συμβαίνει.

 

«Υπάρχουν δύο ζητήματα, πέρα από την αρχική διάψευση της Ελληνικής Κυβέρνησης. Το ένα είναι τι λέει και ίδια η Ευρωπαϊκή Ένωση για το ρεπορτάζ του αμερικανικού δικτύου και τα αρμόδια θεσμικά όργανα της Ευρώπης. Το άλλο έχει να κάνει και με το επίδικο των ευρωεκλογών για το οποίο μιλά ο  ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ: H αυτόνομη εξωτερική πολιτική της Ευρώπης που δεν μπορεί να είναι ουραγός, ουρά των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ. Και φυσικά,  σ’ ότι έχει να κάνει με το μεταναστευτικό, επ’ ουδενί δεν επιτρέπουμε η χώρα μας να μετατραπεί σε αποθήκη ψυχών. Ζητάμε ευρωπαϊκή αλληλεγγύη,  όχι να πληρώνουν κάποιοι για να γίνει η Ελλάδα αποθήκη ψυχών της Ευρώπης και τώρα και των ΗΠΑ. Είναι άκρως ανησυχητικό. Βασικό θέμα είναι τι λέει η ευρωπαϊκή πλευρά, τι σχεδιάζει εάν αυτό είναι εν γνώση της ελληνικής κυβέρνησης, εάν είναι προειλημμένη απόφαση. O κ. Μητσοτάκης είναι απών απ’ όλο αυτό ή συναινεί; ».

 

Με τον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ ενωμένο να διεκδικεί θετική ψήφο και ψήφο νίκης την 9η Ιουνίου για το Ευρωκοινοβούλιο, η Δώρα Αυγέρη τόνισε ότι «είναι  καθήκον δημοκρατίας η συμμετοχή στην εκλογική διαδικασία και η ψήφος στην κάλπη των ευρωεκλογών.

 

«Είναι καθήκον και απέναντι στους ίδιους μας τους εαυτούς, στα παιδιά μας, στους γονείς μας, στους απόμαχους της ζωής, στους ανθρώπους που δεν μπορούν να τα βγάλουν πέρα εξαιτίας της ακρίβειας, της φτωχοποίησης όλης αυτής της  κατάστασης την οποία μας έχει καταδικάσει αυτή η κυβέρνηση με τις πολιτικές της. 

Η μη ψήφος, η αποχή, στην ουσία είναι ψήφος στον κ. Μητσοτάκη. Η συμμετοχή, πέρα από καθήκον δημοκρατίας, είναι πράξη αποδοκιμασίας στον κ. Μητσοτάκη αλλά και μία θετική επιλογή απέναντι σ’ αυτές τις δυνάμεις, τις προοδευτικές, τις αριστερές, τον ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ, προκειμένου να διαμορφωθούν οι πολιτικοί όροι για την πολιτική αλλαγή», τόνισε η Δώρα Αυγέρη.