6 Ιουνίου 2024

Κασσελάκης σε Μητσοτάκη για Τέμπη: «Είναι αλήθεια ότι το κράτος δεν μπορεί να επιβεβαιώσει πόσοι είναι οι νεκροί;»

 

Την έντονη αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσαν τα όσα αποκάλυψε στο MEGA o Κώστας Λακαφώσης, για το έγκλημα των Τεμπών ενόψει της δίκης για την υπόθεση.
O ειδικός πραγματογνώμονας σημείωσε ότι «το κράτος δεν έχει κάνει χαρτογράφηση στον τόπο του εγκλήματος»:
«Το λάθος που έχει κάνει το κράτος είναι που δεν έχει καταγράψει, τι βρέθηκε και που, από τραυματίες και θύματα και να βγάλει ένα συμπέρασμα για το τι μπορεί να συνέβη στον καθένα από τους 57. 

Ακόμα και στο αν ήταν 57 ή όχι δεν έχει απάντηση το κράτος ή κρατικός φορέας. Δεν έγινε καταγραφή στον τόπο γιατί υπήρχε μια ανεξήγητη βιασύνη για να τα “μαζέψουμε” όλα. Το δικαστήριο πρέπει κάπως να γνωρίζει που βρίσκονταν οι άνθρωποι την ώρα που σκοτώθηκαν».

«Κοιτάξτε τον κόσμο στα μάτια και απαντήστε»
«Κύριε Πρωθυπουργέ, δεν είναι αστείο. Είναι έγκλημα. Κοιτάξτε τον κόσμο στα μάτια και απαντήστε» αναφέρει ο Στέφανος Κασσσελάκης και απευθύνει καίρια ερωτήματα στον Κυριάκο Μητσοτάκη:

«Ζητάω από τον Πρωθυπουργό να απαντήσει: Είναι αλήθεια ότι το κράτος δεν μπορεί καν να επιβεβαιώσει πόσοι είναι οι νεκροί στο έγκλημα των Τεμπών;

Γιατί αυτή η ανεξήγητη βιασύνη, κύριε Πρωθυπουργέ, να τα μαζέψετε όλα άρον άρον, χωρίς καμία καταγραφή;


Δώσατε ή όχι εντολή για μοντάρισμα των συνομιλιών των σιδηροδρομικών το ίδιο βράδυ του δυστυχήματος, προκειμένου το μονταρισμένο υλικό να δοθεί στο εκλεκτό site του Μαξίμου, το Πρώτο Θέμα;

Δώσατε ή όχι εντολή στο δεξί σας χέρι, τον υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ κ. Τριαντόπουλο, δύο μέρες μετά το έγκλημα, να οργανώσει σύσκεψη που έμεινε μυστική και αποκαλύφθηκε τώρα, κατά την οποία αποφασίστηκε το μπάζωμα των Τεμπών;»