6 Ιουνίου 2024

Δημήτρης Κουτσούμπας: «Την Κυριακή το βράδυ όλοι οι εκβιασμοί επιστρέφονται»

 

«Θα πάρει την απάντησή του ο κ. Μητσοτάκης που απειλεί τον λαό και τη νεολαία με αστάθεια, μνημόνια, σεισμούς, λοιμούς και καταποντισμούς έτσι και δεν ψηφίσουν το κόμμα του. Την είδαμε τη σταθερότητά σας, κ. Μητσοτάκη»
Την κεντρική του προεκλογική συγκέντρωση στην Αθήνα, στην πλατεία Συντάγματος, με ομιλητή τον Δημήτρη Κουτσούμπα πραγματοποίησε το ΚΚΕ.

Παραθέτουμε όλη την προεκλογική ομιλία του Δημήτρη Κουτσούμπα στο Σύνταγμα:

«Από την πλατεία Συντάγματος στέλνουμε σε όλη την Ελλάδα ηχηρό μήνυμα ενίσχυσης του ΚΚΕ. Την Κυριακή το βράδυ το Κόμμα μας μπορεί να είναι και θα είναι ακόμα πιο ψηλά.

Από εδώ, από το κέντρο της Αθήνας, ενώνουμε τη φωνή μας με όλους τους εργαζόμενους της Ελλάδας που παρακολουθούν αηδιασμένοι το σόου της καταγραφής εκατομμυρίων, ακινήτων και μετοχών, ενώ εκείνοι μετρούν και το τελευταίο ευρώ για να βγάλουν τον μήνα.

Ενώνουμε τη φωνή μας με όλους τους λαούς της Ευρώπης που βρέθηκαν στους δρόμους του αγώνα ενάντια στην πολιτική της ΕΕ και των κυβερνήσεών τους.

Ενώνουμε τη φωνή μας με τους αγρότες της Γερμανίας που διαδήλωσαν ενάντια στην Κοινή Αγροτική Πολιτική της ΕΕ. Με τους εργάτες στο Βερολίνο που ζητούν φτηνή στέγη.

Με το ένα εκατομμύριο εργαζόμενους της Γαλλίας που γέμισαν την πλατεία της Βαστίλης, ενάντια στο αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο του Μακρόν.

Ενώνουμε τη φωνή μας με τους λιμενεργάτες της Ιταλίας που αρνήθηκαν να φορτώσουν τα δολοφονικά όπλα που κατευθύνονταν στην Ουκρανία και στο Ισραήλ.

Με τους φοιτητές στη Δανία, την Ολλανδία, που μαζί με τους συμφοιτητές τους στην άλλη μεριά του Ατλαντικού, στο Κολούμπια και τα άλλα Πανεπιστήμια των ΗΠΑ, ύψωσαν τις γροθιές τους ενάντια στη γενοκτονία του Παλαιστινιακού λαού.

Αυτή είναι η δική μας Ευρώπη. Με τους λαούς που αγωνίζονται. Θα γίνουμε και η δική τους φωνή στο επόμενο Ευρωκοινοβούλιο.

Κάνουμε στην άκρη όλους τους άλλους, όλους αυτούς που έχουν κλείσει τους λαούς της Ευρώπης στα κελιά της απομόνωσης από τα σύγχρονα δικαιώματα και τις ανάγκες τους, αυτής της φυλακής που λέγεται ΕΕ.

Τους αφήνουμε παρέα με τα λόμπι της διαφθοράς, με τα μονοπώλια που εκπροσωπούν και που ψηφίζουν για λογαριασμό τους ευρωπαϊκές οδηγίες και κανονισμούς.

Μόνοι τους και όλοι μας!

Την Ευρώπη των λαών την ονειρευόμαστε και τη χτίζουμε από σήμερα μέσα στους κοινούς αγώνες. Αύριο θα πάρει σάρκα και οστά, για να ζήσουν οι νεότερες γενιές σε μια ευρωπαϊκή ήπειρο χωρίς φτώχεια, ανεργία, πολέμους, εκμετάλλευση και προσφυγιά. Με μια ένωση, όπου η ελεύθερη ανάπτυξη του καθενός θα είναι και η προϋπόθεση για την ελεύθερη ανάπτυξη όλων.

Την Κυριακή το βράδυ όλοι οι εκβιασμοί επιστρέφονται.

Θα πάρει την απάντησή του ο κ. Μητσοτάκης που απειλεί τον λαό και τη νεολαία με αστάθεια, μνημόνια, σεισμούς, λοιμούς και καταποντισμούς έτσι και δεν ψηφίσουν το κόμμα του. Την είδαμε τη σταθερότητά σας, κ. Μητσοτάκη. Τη ζήσαμε για τα καλά πέντε χρόνια τώρα και ειδικά τους τελευταίους μήνες.

Τη ζει κάθε μέρα ο λαός στο σούπερ μάρκετ, βλέποντας στα ράφια τα αποτελέσματα της ενιαίας ευρωπαϊκής αγοράς, της ελεύθερης κίνησης εμπορευμάτων και κεφαλαίου, τις ιδρυτικές αξίες της ΕΕ, που όλοι πλην ΚΚΕ ψήφισαν και υπηρετούν.

Τη ζουν τα λαϊκά νοικοκυριά που εδώ και καιρό βιώνουν την ενεργειακή ακρίβεια και τώρα θα δουν ξανά νέες αυξήσεις στους λογαριασμούς ρεύματος, που υπογράφουν η ΕΕ, η ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ που υποκλίνονται στην “πράσινη μετάβαση”.

Τη ζουν οι εργαζόμενοι που δουλεύουν 13ωρα χωρίς Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας. Οι αυτοαπασχολούμενοι που οδηγούνται στο λουκέτο με τη φοροληστεία που τους επιβάλλετε. Οι βιοπαλαιστές αγρότες που διώχνονται από το χωράφι. Οι νέοι που αισθάνονται πως δεν έχουν διέξοδο.

Τη “σταθερότητά” σας τη ζούμε κάθε μέρα με τη χώρα μας να μπλέκεται όλο και πιο βαθιά στους πολέμους της ΕΕ, στην Ουκρανία και τη Μέση Ανατολή. Ολόκληρες πόλεις και νομοί γίνονται ορμητήρια για επιθέσεις ενάντια σε άλλους λαούς και ο δικός μας λαός στόχος αντιποίνων.

Τη “σταθερότητά” σας έζησε ο λαός στις περιοχές που κάηκαν, καταστράφηκαν. Στη Θεσσαλία που πνίγηκε, επειδή τα μέτρα προστασίας της ζωής κοστίζουν και δεν αποφέρουν κέρδη, όπως προβλέπουν οι Οδηγίες της ΕΕ, τις οποίες εσείς ψηφίζετε και μετά εφαρμόζετε.

Τη βιώνουν οι οικογένειες των 57 συνανθρώπων μας που χάθηκαν τόσο άδικα στο έγκλημα των Τεμπών και σήμερα, μαζί με όλο τον λαό, εξοργίζονται από την προσπάθεια συγκάλυψής του.

Δεν θα σας περάσει!

Τη λευκή επιταγή που ζητάτε, για να έχετε τα χέρια σας λυμένα να συνεχίσετε την εγκληματική σας πολιτική, δεν θα την πάρετε. Θα τα βρείτε πολύ πιο σκούρα έχοντας απέναντί σας ένα πολύ πιο δυνατό ΚΚΕ και έναν λαό πολύ πιο αποφασισμένο να παλέψει για το δίκιο του.

Γιατί εμείς δεν σαστίσαμε μπροστά στο περιβόητο 41%. Δεν το αντιμετωπίσαμε μοιρολατρικά. Αντίθετα, το κονταίναμε κάθε μέρα, μέσα και έξω από τη Βουλή και την Ευρωβουλή.

Εκεί, με τους αγώνες, ξεγυμνώθηκαν τα δήθεν “ρεαλιστικά” επιχειρήματα και η αλαζονεία σας. Εκεί φάνηκαν οι αντιφάσεις σας.

Το παραδέχτηκε και ο Μητσοτάκης πως έχει ήδη κοντύνει η κυβέρνησή του, βάζοντας στο 33% τον πήχη για τις ευρωεκλογές.

Ποντάρει, φυσικά, στο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ και οι άλλοι πρόθυμοι θα του καλύψουν τις απώλειες. Το κάνουν ήδη, όταν μαζί με τη ΝΔ ψηφίζουν στο Ευρωκοινοβούλιο τις κρίσιμες για τον λαό αποφάσεις της ΕΕ, όταν πέντε χρόνια τώρα ψηφίζουν στη Βουλή τα κρίσιμα νομοσχέδιά της.

Πάμε, λοιπόν, να τους στριμώξουμε ξανά, να τους κοντύνουμε ξανά, όπως κάνουμε εδώ και έναν χρόνο.

Ακόμα και τώρα, σ’ αυτή την προεκλογική περίοδο, δίνονται αγώνες.

Κι εδώ απ’ αυτή τη μεγάλη συγκέντρωση στην Αθήνα ενώνουμε τη φωνή μας:

– Με τους εργάτες στα εργοτάξια του Μετρό στην Αττική, που βρίσκονται σε πολυήμερη απεργία διαρκείας.

– Με τους εργάτες των μεταλλείων της Χαλκιδικής, που παλεύουν ενάντια στα 12ωρα, παλεύουν για αυξήσεις στους μισθούς.

– Με τους υγειονομικούς των δημόσιων νοσοκομείων της χώρας, αυτούς που η κυβέρνηση χειροκροτούσε στην πανδημία, αλλά τώρα αποκαλεί “κάφρους” και “ανθρωπάκια”, επειδή απαιτούν προσλήψεις για να μην κινδυνεύουν οι ασθενείς και ιδιαίτερα τα παιδιά μας περιμένοντας να χειρουργηθούν.

Την Κυριακή στην κάλπη δυναμώνουμε το μοναδικό αντίπαλο δέος απέναντι στην κυβέρνηση της ΝΔ, την αντιλαϊκή ΕΕ και τα κόμματά της. Δυναμώνουμε το ΚΚΕ.

Όχι για να εμφανιστούμε ξανά το 2027 και να ζητήσουμε ψηφαλάκια για τις καρέκλες, όπως ομολογούν κάποιοι άλλοι χωρίς καν να ντρέπονται. Αλλά για να βρεθούμε πιο πολλοί και πιο δυνατοί στον δρόμο του αγώνα από τη Δευτέρα κιόλας, στις 10 του Ιούνη. Γιατί στις 10 του Ιούνη θα είναι εδώ οι ανάγκες μας, που δεν μπορούν να περιμένουν, σε αντιπαράθεση με την αντεργατική πολιτική της ΕΕ, τις αντιλαϊκές μεταρρυθμίσεις της κυβέρνησης της ΝΔ και των άλλων κομμάτων.

Γι’ αυτό, λοιπόν, τη σταθερότητά τους, που για τον λαό είναι αστάθεια, πρέπει να την πολεμήσουμε με τον αγώνα μας και με ένα πολύ πιο δυνατό ΚΚΕ.

Την Κυριακή δεν δίνουμε συγχωροχάρτι σε κανέναν.

Ακυρώνουμε τους εκβιασμούς της κυβέρνησης της ΝΔ.

Ακυρώνουμε την προσπάθεια της αμαρτωλής σοσιαλδημοκρατίας του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ και των άλλων ακόλουθων να μεταμφιεστεί για να εγκλωβίσει ξανά τον λαό στις ίδιες αυταπάτες που μας κράτησαν τόσο πίσω.

Δεν ξεχνάμε ότι ήταν το ΠΑΣΟΚ που συγκυβέρνησε με τη ΝΔ για πάνω από τρία χρόνια, πριν δώσουν τη σκυτάλη στον ΣΥΡΙΖΑ, τους ΑΝΕΛ και αυτούς που τώρα ντύθηκαν τη στολή της “Νέας Αριστεράς”.

– Όλοι μαζί υλοποίησαν τα βάρβαρα μνημόνια.

– Κατάργησαν τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας.

– Έκοψαν συντάξεις.

– Ιδιωτικοποίησαν τρένα, λιμάνια και αεροδρόμια.

– Πήγαν τον ΦΠΑ στο 24% και τόσα άλλα…

Και τώρα κάνουν την πιο βολική αντιπολίτευση στην κυβέρνηση της ΝΔ, πάντα με τις Οδηγίες, τους Κανονισμούς και τους μέσους όρους της ΕΕ στο χέρι, σαν ευαγγέλιο.

Δεν έχει ανάγκη από μια τέτοια αντιπολίτευση ο λαός μας. Τέτοια αντιπολίτευση την έχει ανάγκη μόνο ο Μητσοτάκης, για να προωθεί πιο αποφασιστικά την αντιλαϊκή πολιτική της ΕΕ.

Δεν ξεχνάμε ούτε και τους δήθεν αντισυστημικούς, τον Βελόπουλο και την Κωσταντοπούλου, που θέλουν να κλείσουν τη λαϊκή δυσαρέσκεια μέσα στη Βουλή να παρακολουθεί τα σόου τους, αφού κανείς τους δεν έχει καμιά σχέση με τους αγώνες και τις ζωντανές κοινωνικές διαδικασίες έξω από αυτή.

Δεν ξεχνάμε τη στάση που όλοι αυτοί κράτησαν απέναντι στο κράτος-τρομοκράτη του Ισραήλ και στον λαό της Παλαιστίνης, όχι τώρα, προεκλογικά, που φοβούνται μην τους πάρει και τους σηκώσει η οργή του λαού που παρακολουθεί σε ζωντανή σύνδεση μια γενοκτονία, αλλά πάντα.

Όταν η κυβέρνηση της ΝΔ απογείωνε τη στρατηγική συνεργασία με το Ισραήλ, που είχε αναβαθμίσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ, Νέας Αριστεράς.

Όταν ο Μητσοτάκης έτρεχε στο Ισραήλ για να στηρίξει τον εγκληματία πολέμου Νετανιάχου, που είχε ήδη ξεκινήσει τη σφαγή…

Όταν όλοι τους ψήφιζαν για το δήθεν δικαίωμα του Ισραήλ στην αυτοάμυνα…

Η δική μας καρδιά χτυπούσε πάντα και χτυπάει στη Γάζα, στη Ράφα, στην Παλαιστίνη.

Μαζί με τον λαό μας γίναμε η φωνή των παιδιών της Παλαιστίνης, όταν όλοι οι άλλοι συμφωνούσαν να βγει η φρεγάτα “Ύδρα” στην Ερυθρά Θάλασσα.

Και απαιτούμε όχι μόνο τώρα, αλλά εδώ και 9 χρόνια να εφαρμοστεί η ομόφωνη απόφαση της Βουλής για αναγνώριση του παλαιστινιακού κράτους, την οποία κράτησε για 4 χρόνια στα συρτάρια της η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και άλλα 5 η κυβέρνηση της ΝΔ.

Κι αυτή την Κυριακή μετατρέπουμε τις εκλογές στη μεγαλύτερη αντιπολεμική διαδήλωση, με εκατοντάδες χιλιάδες να κρατούν στο χέρι και να ρίχνουν στην κάλπη το μόνο ψηφοδέλτιο που γράφει με μεγάλα γράμματα: “Όχι στους πολέμους των ιμπεριαλιστών”, “Λευτεριά στην Παλαιστίνη”.

Και αυτό είναι το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ.

Απευθυνόμαστε στον ελληνικό λαό: Τώρα είναι η ώρα ο καθένας να σκεφτεί με ποιον πρέπει να πάει και ποιον να αφήσει.

Ξέρουμε πως πολλοί άνθρωποι αριστεροί, προοδευτικοί για χρόνια μετρούσαν τη μία απογοήτευση μετά την άλλη, καρτερώντας να ζήσουν τη μεγάλη νίκη του λαού που ποτέ δεν έζησαν.

Τη μια ήταν το σοκ της συγκυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ με τους ΑΝΕΛ, που έφερε ένα ακόμα μνημόνιο, άφησε μαξιλάρια 37 δισ., ματωμένα πλεονάσματα και έδωσε τη δυνατότητα στη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ να εμφανίζονται δικαιωμένοι, να παίρνουν ξανά την αντιλαϊκή σκυτάλη για να φέρουν μνημόνια διαρκείας, όπως αυτό του Ταμείου Ανάκαμψης.

Την άλλη ήταν το δημοψήφισμα που το “όχι” έγινε “ναι” μέσα σε ένα βράδυ…

Την παρ’ άλλη ήταν η πανδημία, με τον Μητσοτάκη να προσπαθεί να επιβάλει γενικό σιωπητήριο και ο ΣΥΡΙΖΑ να σιγοντάρει, λέγοντας “θα λογαριαστούμε μετά”…

Και μετά ήρθε ο λογαριασμός: Ο ενιαίος ΣΥΡΙΖΑ στην αντιπολίτευση να ψηφίζει τους νόμους της ΝΔ και ο ίδιος πάλι ΣΥΡΙΖΑ να ψηφίζει στην Ευρωβουλή ό,τι και η ΝΔ κατά 75%.

Για να φτάσαμε σήμερα το κόμμα που εμπιστεύτηκαν να παίρνει οριστικό διαζύγιο με ό,τι θεωρεί ο καθένας “Αριστερά”.

Το ομολογεί ο αμερικανόφερτος πρόεδρός του, που με το γνωστό θράσος που τον διακρίνει, λέει πως η εναλλακτική στον καπιταλισμό είναι ο καπιταλισμός!

Σήμερα όμως δεν είναι ώρα να μετρήσουμε νέες απογοητεύσεις.

Έχουμε απέναντί μας έναν σκληρό, δύσκολο αντίπαλο, την ΕΕ της πολεμικής προετοιμασίας, την κυβέρνηση της ΝΔ, το βάρβαρο σύστημα της εκμετάλλευσης.

Δεν υπάρχει περίπτωση να κάνουμε πίσω, ανοίγοντας δρόμο να περάσουν!

Τώρα είναι η ώρα να πάρουμε τη θέση μας στους αγώνες, στο κίνημα, με το ΚΚΕ!

Να σταθούμε απέναντί τους και να προχωρήσουμε όλοι μαζί μπροστά!

Όπως κι εμείς κι εσείς δεν βολεύεστε με το άδικο, δεν βολεύεστε με λιγότερο ουρανό.

Και αυτή την ελπίδα, να κερδίσουμε το δίκιο μας, δεν θα αφήσουμε να μας την κλέψει κανένας.

Με το χέρι στην καρδιά, που συνεχίζει να χτυπάει αριστερά, θυμηθείτε: Πότε κάνατε στην άκρη την απογοήτευση; Πότε φτερούγισε κάτι μέσα σας; Πότε σπινθήρισε το βλέμμα σας και νιώσατε ότι η φωτιά, όσο και αν σιγοκαίει, δε πρόκειται να σβήσει;

Ήταν ή δεν ήταν τότε που ο λαός περήφανος, με το ΚΚΕ μπροστά, έσπαγε το σιωπητήριο του Μητσοτάκη στην πανδημία;

Ήταν ή δεν ήταν τότε που ο λαός μας καταδίκαζε τους άδικους πολέμους, τη σφαγή των λαών της Ουκρανίας, αλλά και της Ρωσίας;

Τότε που ακούσατε ξανά το “Λευτεριά στην Παλαιστίνη”;

Ήταν ή δεν ήταν τότε που χιλιάδες νέα παιδιά, τα παιδιά μας, εργαζόμενοι, άνθρωποι του μόχθου, έκαναν τα δάκρυα οργή και υποσχέθηκαν ότι το έγκλημα στα Τέμπη δεν θα ξεχαστεί;

Κι όλες αυτές τις μεγάλες στιγμές τις ζήσαμε μαζί στους δρόμους του αγώνα.

Δείξαμε μαζί ότι ο λαός δεν έχει πει την τελευταία του λέξη.

Χαρήκαμε μαζί όταν βλέπαμε τους λαούς της Ευρώπης να πλημμυρίζουν δρόμους, πλατείες, γέφυρες.

Ελάτε, λοιπόν, να προχωρήσουμε και την Κυριακή μαζί! Ελάτε να δημιουργήσουμε ΜΑΖΙ τα μεγάλα γεγονότα. Γιατί και σεις, όπως και μεις, είμαστε βαθιά πεπεισμένοι ότι ο τροχός της Ιστορίας θα προχωρήσει προς τα μπρος, όπως προχωράει κάθε μέρα, αργά, αλλά σταθερά, μέσα στους χώρους δουλειάς, στα σχολεία και τις σχολές, στις πόλεις και τα χωριά…

Εκεί που ο οργανωμένος λαός σηκώνεται όρθιος, παλεύει και κερδίζει.

Ελάτε να προχωρήσουμε μαζί. Την Κυριακή των εκλογών και από Δευτέρα πάλι, εκεί που κρίνονται όλα, στον δρόμο της ταξικής πάλης.

Για νέους, μεγάλους αγώνες, με κριτήριο τις σημερινές ανάγκες μας.

Εκεί ο καθένας και η καθεμιά μπορεί να έχει τη δική του συμβολή, ήσυχος με τη συνείδησή του, ότι έκανε ό,τι περνούσε από το χέρι του για να ξημερώσουν καλύτερες μέρες.

Σίγουρος ότι θα είναι εκεί και δεν θα χάσει το μεγάλο ραντεβού της ανατροπής. Γιατί όσα φέρνει η ώρα, δεν τα φέρνει ο χρόνος!

Και η στιγμή απαιτεί αγώνα, αλήθεια, αξιοπρέπεια, συνέπεια, γνώση, αλληλεγγύη, ανιδιοτέλεια, ιδανικά, αξίες, ήθος, αντοχή, δύναμη, εντιμότητα, έμπνευση, αισιοδοξία, προοπτική, ελπίδα!

Όσοι, επίσης, σκέφτεστε ότι αν πάτε να ψηφίσετε, θα το ρίξετε στο ΚΚΕ, κι αυτό ανεξάρτητα από επιμέρους διαφορετικές γνώμες που έχετε με το ΚΚΕ, κάντε το “αν” “ναι” και ψήφο στο ΚΚΕ.

Με τα “αν” δεν έγινε ποτέ τίποτα. Αυτό θέλουν. Να μείνετε στο “αν” για να συνεχίσουν την αντιλαϊκή τους επίθεση στον λαό.

Αν δεν πάτε, θα τους έχετε κάνει μια μεγάλη χάρη. Θα έχουν γλιτώσει την καταδίκη και θα αρχίσουν από το ίδιο βράδυ να ερμηνεύουν τη στάση σας όπως τους βολεύει.

Στο τέλος θα εκλάβουν την αποχή ως σιωπηλή ανοχή, ακόμα και συναίνεση.

Την ψήφο στο ΚΚΕ, όμως, κανείς δεν μπορεί να την ερμηνεύσει όπως θέλει! Θα είναι ψήφος καταδίκης της ΕΕ, της ΝΔ και των άλλων βαστάζων του συστήματος.

Θα είναι ψήφος ελπίδας και προοπτικής!

Ναι, γιατί είναι μεγάλη υπόθεση ότι, κόντρα στις δυσκολίες και στο ρεύμα των καιρών, στην Ελλάδα υπάρχει ζωντανό εργατικό – λαϊκό κίνημα. Με βήματα σταθερά ανασυντάσσεται, δυναμώνει, απλώνεται, συντονίζεται πανελλαδικά. Και βήμα το βήμα βελτιώνεται ο συσχετισμός δυνάμεων εντός του.

Το γεγονός ότι υπάρχει, δυναμώνει ένα ρεύμα αμφισβήτησης της κυρίαρχης πολιτικής που άρχισε να αποτυπώνεται πλέον πιο διακριτά και στις εκλογικές αναμετρήσεις.

Ότι μένει αναμμένη η φλόγα της διεκδίκησης μιας άλλης κοινωνίας.

Η πραγματική και ρεαλιστική διέξοδος προς όφελος του λαού βρίσκεται στην πολιτική και το ανατρεπτικό Πρόγραμμα του ΚΚΕ. Με τον λαό ιδιοκτήτη του πλούτου που παράγει, με τα κλειδιά της ανάπτυξης και της οικονομίας στα χέρια του, σε μία κοινωνία απαλλαγμένη από τα δεσμά της ΕΕ, του ΝΑΤΟ.

Να είστε σίγουροι ότι πολλοί θα ήθελαν να είχαν ξεμπερδέψει με όλα αυτά, να μην ακούγονται καν, να μην αμφισβητεί κανείς τις βασικές επιλογές τους. Δεν τα έχουν καταφέρει ούτε πρόκειται, γιατί εδώ υπάρχει δυνατό Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας και την Κυριακή θα δυναμώσει ακόμα περισσότερο.

Γι’ αυτό μέχρι σήμερα, με τους αγώνες μας, με το ΚΚΕ μπροστά, έχουμε πετύχει πολλά.

– Με τους αγώνες τους οι εργαζόμενοι έχουν επιβάλει την υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας με αυξήσεις σε μια σειρά κλάδους. Έχουν καθυστερήσει την εφαρμογή αντεργατικών νόμων.

– Με τον αγώνα τους οι φοιτητές κουρέλιασαν το νομοσχέδιο-έκτρωμα για τα ιδιωτικά Πανεπιστήμια, ενώ η μάχη για να μην εφαρμοστεί είναι ανοιχτή. Όλοι ξέρουν πως οι νόμοι έτσι όπως ψηφίζονται, έτσι μπορούν και να μείνουν στα χαρτιά.

– Με τον αγώνα τους οι αγρότες κέρδισαν τη συμπαράσταση όλου του λαού, απέσπασαν κάποια μέτρα έστω ανακούφισης.

Οι αγώνες που έχουμε μπροστά μας θα είναι πιο πολλοί και πιο μεγάλοι. Θα τους δώσουμε όλοι και όλες μαζί.

Οι αγώνες που δώσαμε και αυτοί που θα δώσουμε αναγράφονται στο ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ που θα πάρετε στα χέρια σας την Κυριακή.

Στο ψηφοδέλτιο που συνενώνει τους αγώνες των εργατών της ΛΑΡΚΟ, που παλεύουν κόντρα σε θεούς και δαίμονες και αντέχουν. Των λιμενεργατών, της “efood”, των οικοδόμων, των υγειονομικών. Τον αγώνα της αγροτιάς για την επιβίωσή της. Τους αγώνες για να σωθούν τα σπίτια του λαού από τους πλειστηριασμούς. Τους αγώνες των συνταξιούχων για ζωή με αξιοπρέπεια. Των γυναικών για τη χειραφέτηση και την ισοτιμία στη δουλειά, στο σπίτι, στην κοινωνία. Της νεολαίας, για μόρφωση, δουλειά, ζωή ολόκληρη και όχι με δόσεις.

Η ψήφος στο ΚΚΕ είναι ψήφος για να διεκδικήσουμε πιο αποφασιστικά όλα αυτά που δικαιούμαστε και μας στερούν.

Για να νιώθει σε κάθε της βήμα η κυβέρνηση της ΝΔ την καυτή ανάσα του λαού.

Συντρόφισσες και σύντροφοι,

Στις μέρες και τις ώρες μέχρι να κλείσει η κάλπη της Κυριακής θα δώσουμε τη μάχη!

Όλοι όσοι και όσες σκέφτονται να ψηφίσουν το ΚΚΕ, να το κάνουν!

Να φτάσουν στην κάλπη με το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ και να το καρφώσουν!

Πάμε, λοιπόν, να κάνουμε πράξη αυτό που φοβούνται. Να ανεβάσουμε το ΚΚΕ ακόμα πιο ψηλά.

Να είναι ξανά τρίτο κόμμα στην Αττική, με διψήφιο ποσοστό. Να είναι πολύ πιο ισχυρό πανελλαδικά.

Στις βουλευτικές εκλογές διαψεύσαμε όλες τις δημοσκοπήσεις και το ΚΚΕ κατέγραψε τη μεγαλύτερη άνοδο από όλα τα άλλα κόμματα με 7,7% πανελλαδικά και 9,6% στην Αττική, πάνω από το πανελλαδικό ποσοστό.

Διαψεύσαμε τις δημοσκοπήσεις και στις περιφερειακές εκλογές και εδώ στην Αττική, το ψηφοδέλτιο της” Λαϊκής Συσπείρωσης”, που το έδειχναν μεταξύ 4 με 6%, ήταν ξανά 3η δύναμη με 13,87% και 2η δύναμη σε Δυτικό και Κεντρικό Τομέα.

Και αυτό έγινε γιατί ακούραστα τα μέλη και οι φίλοι του Κόμματος, μέχρι την τελευταία στιγμή, μέχρι και να κλείσουν οι κάλπες, έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό για να πάει το Κόμμα μας ακόμα πιο ψηλά.

Γιατί το ΚΚΕ εκφράζει την τιμή και την αξιοπρέπεια του ελληνικού λαού.

Αυτό θα κάνουμε και τώρα!

Και θα το κάνουμε ακόμα περισσότεροι, τις λίγες μέρες και ώρες που απομένουν μέχρι να κλείσει η κάλπη της Κυριακής.

Για να κάνουμε τη μεγάλη έκπληξη. Είναι στο χέρι μας! ΚΚΕ δυνατό, η ελπίδα είναι εδώ!

Θα τα καταφέρουμε! Γεια σας, με δύναμη και υγεία!».