3 Ιουνίου 2024

«Έχουμε πια πρωθυπουργούς που απεμπολούν ελληνική ιστορία 3.000 χρόνων»-Αδαμαντία Σπαθάτου

 
Αρχαιολόγος και ιστορικός που υπηρέτησε την εκπαίδευση, η κυρία Αδαμαντία Σπαθάτου είναι υποψήφια ευρωβουλευτής με το κίνημα ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ. Η εμπλοκή της στην πολιτική δεν είναι κάτι που προέκυψε τώρα. Ασχολείται συστηματικά με τα κοινά εδώ και χρόνια, συμμετέχοντας σε πολιτικούς σχηματισμούς. Στο ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ εντάχθηκε μετά από μία συνάντηση που είχε με τον καθηγητή Κλινικής Φαρμακολογίας Δημήτρη Κούβελα. Η Ιστορία που την δίδαξε είναι το πάθος της και επισημαίνει ότι πρέπει επιτέλους να την σεβαστούμε, γιατί «φθάσαμε στο σημείο να έχουμε πρωθυπουργούς που μας λένε ότι είμαστε στη σωστή πλευρά της ιστορίας, αλλά απεμπολούν την πραγματική ελληνική ιστορία 3.000 χρόνων».


Η Αδαμαντία Σπαθάτου γεννήθηκε στη Ζάκυνθο. Σπούδασε στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και απεκτησε πτυχίο Ιστορίας και Αρχαιολογίας. Υπηρέτησε τη Μέση Εκπαίδευση επί 20 χρόνια στην πρωτεύουσα και στη Ζάκυνθο, όπου έγινε και η πρώτη Διευθύντρια του Μουσικού Γυμνασίου Ζακύνθου. Συμμετείχε σε επιμορφωτικά σεμινάρια του ΚΕΜΕ, ΚΕΠ και ΠΕΚ (1982-1998). Εργάσθηκε επίσης στην Αρχαιολογική Υπηρεσία επί 5 χρόνια (στην Εφορεία των Δελφών και την Εφορεία Προϊστορικών και Κλασσικών Αρχαιοτήτων Αττικής).

Υπήρξε επιστημονικός συνεργάτης του Ακαδημαϊκού – Αρχαιολόγου Μανώλη Χατζηδάκη (1996-98), στην ταξινόμηση του αρχείου του για τη διάσωση των καλλιτεχνικών θησαυρών της Ζακύνθου μετά τη σεισμοπυρκαγιά του 1953. Ασχολείται με τα κοινά και από το 2000 λαμβάνει μέρος στις βουλευτικές εκλογές καθώς κι εκείνες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Το βιβλίο “Επτάνησα: από την ένωση με την Ελλάδα στην Ευρωπαϊκή Ένωση” είναι το πρώτο της απόλυτα συνδεδεμένο με την ιστορική εξέλιξη της ιδιαιτέρας αλλά και της ευρύτερης πατρικής γης. Έχει γράψει ακόμη τα βιβλία «Άλλα έζησα ,άλλα άκουσα» και «Εθνομηδενιστών ιστοριογραφικές διαστρεβλώσεις».


ΠΗΓΗ https://www.militaire.gr/