9 Μαΐου 2024

Ανθρωποκτονία Λεωνίδα Χατζημιχάλη - Το δικηγορικό γραφείο Αλεξίου Χ. Κούγια & Συνεργατών για την απόφαση του Δικαστικού Συμβουλίου Σάμου

 

Δελτίο Τύπου έδωσε στη δημοσιότητα το δικηγορικό γραφείο Αλεξίου Χ. Κούγια & Συνεργατών με αφορμή την απόφαση του Δικαστικού Συμβουλίου Σάμου για την ανθρωποκτονία του Λεωνίδα Χατζημιχάλη, τον Αύγουστο του 2022, και τη σύλληψη του φερόμενου ως δράστη Γ.Β.

«Ομόφωνα το Δικαστικό Συμβούλιο Σάμου αποφάσισε να μείνει ελεύθερος ο Γ.Β., ο οποίος κατηγορήθηκε από την ασφάλεια Σάμου, ότι δήθεν ήταν ο δράστης της ανθρωποκτονίας εις βάρος του αειμνήστου Λ.Χ.

Το δικηγορικό μας γραφείο, όπως είναι γνωστό, έχει αναλάβει την υπεράσπιση του κ. κατηγορουμένου και εκείνο που προκαλεί αλγεινή εντύπωση στην υπόθεση αυτή είναι ότι η ασφάλεια Σάμου παραπλάνησε την κ. Εισαγγελέα Σάμου και παραμονές της Ανάστασης, ο συγκεκριμένος ανυποψίαστος πολίτης, επίλεκτο μέλος της κοινωνίας της Σάμου, συνελήφθη με ένταλμα συλλήψεως, λες και ήταν ύποπτος φυγής, ενώ όλη του τη ζωή δεν έχει φύγει από τη Σάμο, ούτε για ένα τουριστικό ταξίδι και οι αστυνομικοί της ασφάλειας Σάμου των συνέλαβαν μπροστά στα έκπληκτα μάτια της συζύγου του και του 8χρονου γιου του, σαν το μεγαλύτερο εγκληματία, κατεξευτελίζοντάς τον και στιγματίζοντάς τον για όλη του τη ζωή.

Η απόφαση του Δικαστικού Συμβουλίου αποτελεί και μία μεγάλη επιβράβευση της κ. Τακτικής Ανακρίτριας Σάμου, η οποία από την πρώτη στιγμή, εξετάζοντας προσωπικά τον κ. κατηγορούμενο και μελετώντας τη δικογραφία, αποφάσισε να διαφωνήσει με την κ. Εισαγγελέα και να αφήσει ελεύθερο σε κατ’ οίκον περιορισμό, τον αθώο και ανυποψίαστο αυτόν πολίτη.

Αθήνα, 8.5.2024