26 Μαΐου 2024

Κυριάκος Μητσοτάκης / Κρεσέντο κινδυνολογίας - Θα χρεοκοπήσουμε αν μειώσουμε τον ΦΠΑ

 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακάλυψε νέο επιχείρημα για να μη μείωσει τον ΦΠΑ όπως ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι θα χρεοκοπήσει η χώρα - «Όχι» και σε 13ο - 14ο μισθό
Σταθερός στην αδιέξοδη πολιτική της κυβέρνησης απέναντι στην ακρίβεια και στην αισχροκέρδεια εμφανίστηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας σε κομματική συγκέντρωση στην Άρτα, καθώς απέρριψε τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ για μείωση του ΦΠΑ, επιστρατεύοντας μπόλικη κινδυνολογία. Μάλιστα ο πρωθυπουργός είπε ξανά «όχι» στο πάγιο αίτημα της ΑΔΕΔΥ για επαναφορά του 13ου και 14 μισθού, ισχυριζόμενος ότι η χώρα θα χρεοκοπήσει.


«Δεν μπορείς να έρχεσαι να λες -και το λέω αυτό γιατί χθες είχαμε μια μακρά συζήτηση στη Βουλή, επί πολλές ώρες, με όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης- ότι η απάντηση στο πρόβλημα της ακρίβειας είναι “να μειώσουμε τον ΦΠΑ και να δώσουμε 13ο και 14ο μισθό”.

ADVERTISING

Τα έχουμε ξανακούσει αυτά. Τα θυμάστε; Τα ξανακούσαμε και κινδυνεύσαμε να χρεοκοπήσουμε. Δεν θα ξαναχρεοκοπήσουμε από τις ψεύτικες και λαϊκίστικες υποσχέσεις κάποιων, οι οποίοι σας κοιτούν στα μάτια και σας λένε ψέματα, γιατί το γνωρίζουν πολύ καλά ότι όλα αυτά τα οποία λένε δεν μπορούν να τα εφαρμόσουν» υποστήριξε ο πρωθυπουργός.

Την ίδια στιγμή, υπό το βάρος της έντονης κοινωνικής δυσαρέσκειας, παραδέχτηκε ότι η «ακρίβεια είναι ένα πρόβλημα το οποίο ταλανίζει σήμερα τα ελληνικά νοικοκυριά. Δεν το κρύψαμε ποτέ, κάνουμε το καλύτερο το οποίο μπορούμε για να την αντιμετωπίσουμε. Κάνουμε ελέγχους, επιβάλλουμε πρόστιμα, κάνουμε παρεμβάσεις στην αγορά. Όμως, η διαρθρωτική απάντηση στην ακρίβεια, φίλες και φίλοι, δεν μπορεί να είναι άλλη από την μόνιμη αύξηση των μισθών και του διαθέσιμου εισοδήματος» είπε και προχώρησε στα γνωστά ευχολόγια:
 
«Θυμάστε ότι την πρώτη τετραετία σας είχα δεσμευτεί ότι θα μειώσουμε τη φορολογική επιβάρυνση για όλους και το κάναμε πράξη. Και σας είχα δεσμευτεί ότι η δεύτερη τετραετία θα είναι η τετραετία των σημαντικών αυξήσεων στους μισθούς. Και αυτό γίνεται πράξη, όχι μόνο με την αύξηση του κατώτατου μισθού, αλλά και με την αύξηση του μέσου μισθού, με τη δημιουργία πολλών νέων θέσεων εργασίας παντού».

ΠΗΓΗ https://www.avgi.gr/