26 Μαΐου 2024

Φοβού την οργή της χαροκαμένης μάνας: Η Καρυστιανού περνά (ξανά) πριονοκορδέλα τον Μητσοτάκη!


 «Ο εντολέας των παρεμβάσεων» - Έκκληση στη Δικαιοσύνη: «Χρειαζόμαστε έναν θαρραλέο δικαστή ο οποίος θα τολμήσει να εφαρμόσει τους νόμους»
Στη θεσσαλική τηλεόραση TRT μίλησε η χαροκαμένη μάνα Μαρία Καρυστιανού, που εκπροσωπεί τους συγγενείς των 57 νεκρών της τραγωδίας των Τεμπών και για μία ακόμη φορά δεν άφησε κανέναν σε «χλωρό κλαρί», τονίζοντας, μεταξύ άλλων, πως «η κοροϊδία σε βάρος των οικογενειών των θυμάτων του εγκλήματος στα Τέμπη συνεχίζεται».


Η Πρόεδρος του Συλλόγου οικογενειών θυμάτων Τεμπών, χαρακτήρισε «προκλητικό» το γεγονός ότι η δικογραφία για το έγκλημα των Τεμπών διαβιβάστηκε στη Βουλή μόλις ένα 24ωρο πριν κλείσει λόγω Ευρωεκλογών, μια απόφαση σαφώς αναίτια και με απώτερο σκοπό την προσπάθεια συγκάλυψης των κυβερνητικών ευθυνών.
«Σκοτώθηκαν τα παιδιά μας και θέλουμε να αποδοθούν οι ευθύνες εκεί που πρέπει»
«Η εισαγγελία Λαρίσης ζήτησε να μεταβιβαστεί αυτό στις 22/4 αν δεν κάνω λάθος, επομένως το να πηγαίνει μια μέρα πριν κλείσει η Βουλή, αυτό σε καμία περίπτωση δεν χαρακτηρίζεται ως αμελλητί. Θεωρούμε ότι είναι προκλητικό το ότι διαβιβάστηκε τόσο αργά και ουσιαστικά άνευ σημασίας γιατί πρακτικά θα αρχίσει η διερεύνηση μετά το πέρας των Ευρωεκλογών. Συνεχίζεται η κοροϊδία εις βάρος μας, αυτό είναι τραγικό για μας. Σκοτώθηκαν τα παιδιά μας και θέλουμε να αποδοθούν οι ευθύνες εκεί που πρέπει το συντομότερο δυνατό. Το ότι παίρνουν συνεχώς παρατάσεις για τις εκλογές, αυτό μας ενοχλεί ιδιαίτερα και φυσικά δεν είναι ούτε νόμιμο, ούτε ηθικό απέναντί μας», είπε ακόμα η Μαρία Καρυστιανού.

«Χρειαζόμαστε έναν θαρραλέο δικαστή ο οποίος θα τολμήσει να εφαρμόσει τους νόμους»
Πρόσθεσε ότι η δικογραφία έπρεπε να έχει διαβιβαστεί από το πρώτο τρίμηνο του 2023 και όχι 15 μήνες μετά την τραγωδία, ενώ ήταν «καταπέλτης» αναφορικά με τις υπουργικές ευθύνες, λέγοντας ότι δεν καλύπτονται από τον νόμο περί ευθύνης Υπουργών οι κ.κ. Θάνος Πλεύρης, Χρήστος Τριαντόπουλος, Μιχάλης Παπαδόπουλος και Ζωή Ράπτη, τους οποίους αφορά η δικογραφία που εστάλη στη Βουλή.
Χαρακτήρισε μάλιστα «εντολέα των παρεμβάσεων στο σημείο της φονικής σύγκρουσης», τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, ενώ αναρωτήθηκε αν θα βρεθεί ένας δικαστής που θα εφαρμόσει το νόμο!

«Οι παρεμβάσεις που έγιναν στο χώρο αυτό είναι πάνω από τις αρμοδιότητες και τη δικαιοδοσία που έχουν οι Υπουργοί. Άρα συνεπώς δεν καλύπτονται από το άρθρο 86, δεν καλύπτονται από καμία ασυλία. Εδώ χρειάζεται απλή εφαρμογή του νόμου. Οι παρεμβάσεις λοιπόν στο χώρο ενός εγκλήματος με σκοπό τη συγκάλυψη αποτελούν σφετερισμό εξουσίας και σε αυτήν την περίπτωση επεμβαίνει κατευθείαν η δικαιοσύνη. Χρειαζόμαστε έναν θαρραλέο δικαστή ο οποίος θα τολμήσει να εφαρμόσει τους νόμους. Θα βρεθεί άραγε αυτός ο δικαστής στην Ελλάδα; Εδώ είναι το θέμα».

«Ο εντολέας των παρεμβάσεων»
Στη συνέχεια εξαπέλυσε πυρά κατά του «εντολέα των παρεμβάσεων», όπως χαρακτήρισε τον Κυριάκο Μητσοτάκη, στο σημείο μηδέν, με αποτέλεσμα την αλλοίωση των στοιχείων:

«Ο εντολέας ήταν ο κύριος Μητσοτάκης, αυτό το γνωρίζουμε, το έχουν δηλώσει, το έχει δηλώσει ο υφυπουργός του πάρα πολλές φορές στον Τύπο, στην τηλεόραση, σε ραδιόφωνα, δεν είναι κρυφό, δεν το έχουν αρνηθεί, το γνωρίζουμε πολύ καλά. Επίσης έχουμε δει τον κ.Μητσοτάκη από την αρχή, μην ξεχνάμε ότι το πρώτο 24ωρο βγήκε και δήλωσε ότι όλα οφείλονται στο ανθρώπινο λάθος. Άρα παρενέβη άμεσα και κατευθείαν από το πρώτο 24ωρο μέσα στην υπόθεση. Τη γνωρίζει πολύ καλά, ξέρει τι γινόταν αφού ήταν και ο εντολέας, επομένως περιμένουμε τη Δικαιοσύνη να μας πει αν μπορούσε ο κ.Μητσοτάκης να έχει τέτοια παρέμβαση, ή όχι».