18 Μαΐου 2024

Πολάκης για νοσοκομείο Σαντορίνης / Αποκαλύψεις για τη διοικήτρια - «Θα την αφήσετε στη θέση της κύριε Γεωργιάδη;» «Πάμε λοιπόν να δούμε τι κάνει η εκλεκτή τους κυριά Λένα Μπορμπουδάκη που διορίσαν εκεί διοικήτρια μετά την αποπομπή της από τη διοίκηση της ΥΠΕ Κρήτης»
Την αποπομπή της διοικήτριας του νοσοκομείου Σαντορίνης Λένας Μπορμπουδάκη ζητά από τον Άδωνι Γεωργιάδη ο Παύλος Πολάκης, καταγγέλλοντας υπερτιμολογημένες απευθείας αναθέσεις. Όπως σημειώνει ο τομεάρχης Διαφάνειας του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ, η διοικήτρια του νοσοκομείου παρήγγειλε 10 κιτ PRP (platelet rich plasma) προς 800 ευρώ το ένα όταν η τιμή που πουλιέται στο διαδίκτυο είναι από 40 έως 50 ευρώ.


«Κύριε Γεωργιάδη ,τι θα κάνετε με την κυρία Μπορμπουδάκη; Θα την αφήσετε στη θέση της για να συνεχίζει να τρώει με αυτόν τον τρόπο δημόσιο χρήμα; Θα την επιβραβεύσετε για αυτήν αλλά και για άλλες αντίστοιχες "αγορές" με απευθείας αναθέσεις;» διερωτάται ο Παύλος Πολάκης.Παράλληλα, σημειώνει ότι διορίσαν διοικήτρια τη Λένα Μπορμπουδάκη «μετά την αποπομπή της από τη διοίκηση της ΥΠΕ Κρήτης όπου είχε αποκτήσει "εμπειρία" σε υπερτιμολογημένες απευθείας αναθέσεις (πχ γάντια κλπ)».

Αναλυτικά η ανάρτηση του Παύλου Πολάκη:

«Αφού βλέπω πως ο αδιευκρίνιστος Υπουργός Άδωνις Γεωργιάδης κάνει την παπιά με αυτά που αποκάλυψα χθες για το νοσοκομείο Σαντορίνης ….

Πάμε λοιπόν να δούμε τι κάνει η εκλεκτή τους κυριά Λένα Μπορμπουδάκη που διορίσαν εκεί διοικήτρια μετά την αποπομπή της από τη διοίκηση της ΥΠΕ Κρήτης όπου είχε αποκτήσει «εμπειρία» σε υπερτιμολογημένες απευθείας αναθέσεις (πχ γάντια κλπ).

Γιατί κυριά Μπορμπουδάκη παραγγείλατε 10 κιτ PRP (platelet rich plasma) προς 800 ευρώ το ένα όταν η τιμή που πουλιέται στο διαδίκτυο είναι από 40 έως 50 ευρώ; (φωτό 3-4-5-6)

Υποθέτω πως τη φυγόκεντρο που συνοδεύει τα κιτ ή την πήρατε τζάμπα η την πήρατε στα 500 περίπου ευρώ (φωτό 7).

(Για να καταλάβει ο κόσμος πρόκειται για μια τεχνική που χρησιμοποιείται σε διάφορες ειδικότητες τα τελευταία χρονιά με έγχυση πλάσματος πλουσίου σε αιμοπετάλια που συλλέγεται με αιμοληψία από τον ίδιο τον ασθενή και μετά από κατάλληλη φυγοκέντηση και επεξεργασία  με το κιτ αυτό.


Υποτίθεται βοηθάει στη γρήγορη ανάπλαση και επούλωση ιστών λόγω των αυξητικών παραγόντων που απελευθερώνουν τα επεξεργασμένα αιμοπετάλια που εγχέονται στις πάσχουσες  περιοχές αρθρώσεων τενόντων κλπ. Έχει γίνει πολύ της μόδας τα τελευταία χρονιά με αμφιλεγόμενα αποτελέσματα……).

Κύριε Γεωργιάδη ,τι θα κάνετε με την κυρία Μπορμπουδάκη;

Θα την αφήσετε στη θέση της για να συνεχίζει να τρώει με αυτόν τον τρόπο δημόσιο χρήμα;

Θα την επιβραβεύσετε για αυτήν αλλά και για άλλες αντίστοιχες «αγορές» με απευθείας αναθέσεις; (Έχουμε και συνέχεια….)

Υγ. Κύριε καθηγητά Χαράλαμπε Ρούσσο, (φωτό 8) που είστε στο ΔΣ της ΑΕΜΥ που διοικεί το νοσοκομείο Σαντορίνης, ανέχεστε αυτό το πράγμα από την κυρία Μπορμπουδάκη;

-Δεν σκέφτεστε την προσωπική σας επιστημονική και κοινωνική ιστορία;

-Πώς εσείς που αγωνιστήκατε για να ανοίξει το νοσοκομείο Σαντορίνης ,το οποίο άνοιξε επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ το 2016 με καθοριστική την προσωπική μου συμβολή όπως το ξέρετε καλά, πώς λοιπόν ,ανέχεστε τέτοια τρωκτικά και παράσιτα να τρώνε τις σάρκες του;

Περιμένω να πάρετε δημόσια θέση!».